5 yaşındaki kedim 3 kere kustu. Kusmalara arasında 3,4 gün var.
Parazit aşılarımız tam, ishalimiz yok, genel durumumuz hastaymışız gibi değil maşallah. Kedimin kilo problemi var (fotoğraf ekleyeceğim) her kusuşunda mamaları sindirmeden kustuğunu fark ettim. Çok yemekten ya da hızlı yemekten olabilir mi? Mamamız bal kabaklı balıklı nd
Düzenli olarak malt kullanıyoruz ve kusmukta tüy çok az miktarda var.
Küçük bir ilde oturuyorum veteriner hekimleri maalesef pek iyi durumda değiller???? şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..
Öncelikle iştahta ve hareketlilikte sorun yoksa korkmayın. Kendi tecrübemden hareketle üşütmüş kedilerde soğuk yoğurt soğuk yaş mama yiyen kedilerde bu sorunu gördüm.
Yavrudan yetişkin mamasına geçen kedilerde de bu sorunu gördüm.
Acana gibi yüksek proteinli ve büyük taneli mamaları yiyen kedilerde de gördüm.
Mama taneleri büyük geliyorsa kırmayı deneyebilirsiniz ya da ıslatmayı
Mideyi dinlendirmek için 4-24 saat arası aç bırakabilirsiniz. Ben 24 hiç yapmadım. Sade laktozsuz kefir ODA SICAKLIĞINDA yedirebilirsiniz.
Yavruyken oğlumda bu sorum yaşandığında nd mamayı cahillikle aldığım proplanla karıştırıp yedirince sorun çözülmüştü. Midesine ağır geldiğini düşünerek nd düşük tahıllı almaya başladım.
Üşütme kanlı mukuslı dışkı da yapar. Parazit de bunları yapar. Yani ben seçenekleri sıraladım. Siz hangisini kendinize yakın görürseniz çözüme ulaşmaya çalışalım.
Hızlı ve fazla yiyorsa mama kusuyorlar genelde, 3-4 gündür sürekli böyle bir durum varsa sindirim sisteminde problem olabilir, çevre illerde veteriner hekimlerin numarasını isteyip wp üzerinden iletişime geçin bence.
Her yedikten sonra mı kusuyor?
yaş mamayı yavaş yavaş vermeği deneyin hala kusuyorsa dahil veterinerine götürün geçmiş olsun :(
çok hızlı ve çok yerse olabilir ben çok ödül maması verdiğimde böyle görmüştüm mesaj atıp sorabilirsiniz takibi bırakmayın
Profilinizdeki durumu okudum. Veterinerden çözüm alamadıysanız
Parazit ve antibiyotik tedavisi yapılmıştır sanıyorum. Demek viral bi gastroenterit durumu var. Bende bu durumu çok araştırmıştım. Viral durumlar destek tedavi vermeniz gereken ve kendi kendine iyileşmesini beklemeniz gereken durumlardır. Kesinlikle kefir öneriyorum. Oda sıcaklığında. Soğuk veriyorum bi şeu olmuyor demeyin oluyor
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor