Sorular Sorular

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Hep ben yine ben
Merhaba,bir sürü forum açmak yerine tek forumda birkaç soru açmaya karar verdim. Soru-cevap kisminda beni görmekten sıkılanlar için iyi olmuştur:)
Neyse sorularıma geçiyorum. Başka bir forumda kedimin kasılıp kusmaya çalıştığını ve yabancı cisim yuttugundan şüpheleniyordum. Veterinere gittik Röntgen çekildi ve adını hatırlamadığım bir yağ icirildi.
Suan kustu ve kusmuğunda tüy yumakları vardı.
Ilk sorum şu haftada 3 gün Gimcat Malt Soft vermeme rağmen yetmiyor ve daha fazla vermem mi gerekiyor?
İkinci olarak kusmuk bütün mama tanelerinden oluşuyordu. Bu çiğnemeden tuttuğu anlamına mı geliyor? Ve bunun bir zararı var mı?
Son olarak son zamanlarda kardeşimin eli kedim yaladığında kabarmaya ve putur putur yara gibi olmaya başladı. Bu neden olabilir sizce?

10 CEVAP

fatmatina
fatmatina

10460

Merhabalar bilirkişi değilim sadece tahminler ile konuşabilirim bilen birinden öğrenmeniz tabiki de daha iyi olacaktır:)Tüy yumakları kustuğunu söylemişsiniz bildiğim kadarıyla kediniz uzun tüylü haliyle yuttuğu tüy miktarı diğerlerine oranla daha fazla olacaktır buda demektir ki Malt macununa daha fazla ihtiyacınız var 3 gün veriyorsunuz ama ne miktarda o önemli her gün biraz biraz verebilirsiniz bence ama zararı olur mu olmaz mı bir şey diyemem.kusmuğunun tane tane olduğunu söylemişsiniz benim kedimin son kusması da öyleydi ve ben de merak ediyorum ama birde şöyle bir şey var çiğnese bile ne kadar ufalayabilir ne kadar küçülebilir bilemiyorum yani normal gibi geliyor:)son olarak kardeşinizin vücudunun reksiyon göstermesi pek normal değil bence kardeşinizin kedi alerjisi olabilir bir alerji testi yaptırmak daha iyi olacaktır çünkü kedi alerjisinde alerjen madde kedinin vücut salgısından olan sıvıdır yani tükürüğü e haliyle tüylerini yaladığı için tüylerinden de etkilenebilir.o yüzden bir doktora gidip test yaptırmak sağlıklı olacaktır kardeşiniz için en azından ilerlemeden önlem alınabilir ilaç tedavisi vs ile.Kediye alerjim olduğunu söyleyen bir doktordan dolayı araştırma yapmıştım,alerji profesörüne sormuştum.Yine de bütün sorularınız için uzmanlara başvurmanız daha net olacaktır:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

O zaman her gün biraz biraz vereyim.Zaten bu aralar mevsimsel tüy dökümü başladı. Kedimin cenesinde yapısal bozukluk var bu yüzden yediği birçok şeyde kavrama ve çiğneme sorunu oluyor. Suan ki mama en rahat kavradığı ve yediği mama böyle olmasına şaşırdım yani ama sizin kedinizdede oluyorsa normal olabilir.
Kardesime dediğiniz gibi alerji testi yaptırmak bencede iyi olur. Umarım yoktur. Çünkü yavrum ona deli oluyor.Sürekli sürtünüp yalamak istiyor.
Verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bana çok yardımcı oluyorsunuz

fatmatina
fatmatina

10460

Eğer vücudu o kadar tepki veriyorsa olabilir ama umarım değildir benim de alerjim olma ihtimali var ama bunu kabullenmek istemediğim için örtbas ediyorum ve ilaç tedavisi de görüyorum zaten:)rica ederim ben de çok bilgili değilim ilk defa kedi besliyorum ve sadece 5 aydır birlikteyiz kızımla ama yine de duyduğum öğrendiğim bildiğim bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım en olmadı doktorumuza sorar kopya çeker size geri dönüş sağlarım:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Çok teşekkür ederim. Bence 5 aydır kedi bakmanıza rağmen gayet güzel ve doğru bilgilere sahipsiniz. Benim bu kedim 2. kedim ama ilk kedimde zeka olarak yeterli seviyede olmadığımı şuan ki bilgimle ve o zaman ki bilgimi karşılaştırınca anlıyorum. Şunu söyleyebilirim ki ilk kedim çok güçlü bir kediymiş yoksa ciddi bir rahatsızlığı çok rahat olabilirmiş ve kesinlikle daha iyi bir kedi olabilirmiş.
Kardeşimde sadece yaladığı yerde kabarma vs. oluyor. Yani nefes darlığı vb. gibi bir şeyi yok neyseki

fatmatina
fatmatina

10460

Alerji her insanda farklı etkilere sebep olabilir yani illa nefes darlığı olacak diye bir şey yok misal ben en belirgin etki olarak hapşırıyordum kardeşimin ise yüzü gözü kaşınıyor bir başkası öksürüyor belki de alerji değildir sadece ciltte hassasiyet vardır dilindeki o pütürlülüğe dayanamıyordur cilt doktoru da olabilir,umarım ciddi bir şey değildir. sağolun elimden geleni yapmaya çalışıyorum ilk olduğu için endişeleniyorum ister istemez.İnternet kitaplar veterinerler vs derken bilgiler toparlanıyor:)

fatmatina
fatmatina

10460

Badems tuttuğu tüyleri nasıl atıyor peki yani rahatsızlık hissetmiyor mu?benim kedim şimdiye kadar 2 kere kustu ikisi de benim hatamdı onun dışında tüy yumağı vs için kusmadı her gün Malt vermiyorum ara ara veriyorum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Badems kusmasının sebebi veterinerin içirdiği adını hatırlamadığım bir yağdan kaynaklı. Fakat ilk kusmaya çalıştığından beri dışkıda yabancı cisim arıyorum. Bir şey yok Röntgen temiz çıktı. Dışkıdan atsın diye yağ içirildi fakat dışkıdan bir şey çıkmadı ve kusmasına sebep oldu. Kustuğu şeyde sadece tüy yumakları ve bütün mama taneleri. Acaba yabancı cisim yutmadı da tüy yumağı mı çıkarmaya çalışıyordu bilemiyorum. Malt macunu uzun süredir kullanıyorum. Kusma olmuyor ve dışkıdan rahat bir şekilde atıyordu. Bu aralar çok tüy döküp yuttuğu için haftada 1 defadan 3 defaya çıkardım. Çok kullandığımdan mı oldu yetmediğinden mi bilmiyorum.
Mama taneleri kustuğu gün 70 gr yaş mamanın yarısını vermiştim fakat kustuğu kuru mama taneleriydi. Mamayı kullanmaya başlayalı 4 haftayı geçti herhalde. Çene yapısında bozukluk olduğundan kavramada ve çiğneme de sorunu var. Belki o yüzden kıramıyordur diye düşünüyorum ama yani hiç kırmamıştı. Çok mu hızlı yedi acaba.
Kardeşimin sadece kedim yaladığında yaladığı yer de kızarıklık ve pul pul olma durumu var. Umarım ciddi değildir. Çünkü aralarındaki bağ çok güzel. Uzaklaşmalarını hiç istemem. Alerji testi yaptıracağız sanırsam. Bunun çok sorun olacağını sanmıyorum çünkü ciddi astımı ve kedi alerjisi olan ama kedi bakan insanlar var. Kedimi vermeyi kesinlikle düşünmüyorum. Zaten bildiğiniz gibi çok hassas bir hayvan. 3. Kez aile değiştirmeyi iyice zayıflayan bünyesi kaldırmaz diye düşünüyorum ve o ailenin bir bireyi halinde şuan. Benim zaten hayatımın merkezine oturmuş durumda. Şikayetçi de değilim. Çok seviyorum
Fatmatina
Evet , cildinin hassas olması mümkün. Biraz stres yapsa hemen cildine yansıyor.Alerjisi testi yanında cildiyeye de göstermemiz iyi olacaktır. Bakalım göreceğiz

Mamaları parçalamadan yutuyorsa sindirmesi zor olabilir. Bide biryerden aklımda kalmış kedi mamayı sevmediğinde karnı tok durması için onları yutuyormuş. Sonra sindirmeden çıkarıyormuş.

Badems
Badems

12123

Ben kedime malt verdikce daha cok kustugunu farketmistim. Normalde malt diskiyla atmasina yardimci olcakti halbuki. İki aya yakindir malt vermiyorum, kedim de kusmuyor. Zaten mama degistirdigimden beri tuy de dokmuyor. Mama tanelerine gelince, mama dokunms olabilir. Yas mamaysa eger, birkac kere benimde basima geldi. Kardesinize test yaptirmaniz en mantiklisi ama kediye alerjisi olsa dokunmadan bile hapsirmasi kabarmasi gerekir, sadece ellediginde neden oluyor bilmiyorum. Kediyle ayni ortamda bulunmasi bile rahatsiz eder cunku. Bu durum sizin icin cok zor, ne yapmayi dusunuyorsunuz? Arkadasim uzun bi sure igne olmak zorunda kalmisti.

Badems
Badems

12123

Yok zaten baskasina vereceginiz konusunda suphem yoktu sadece zor bi durum evde birinin alerjisinin cikmasi. Bence yabanci cisim falan yutmamisti, tuy yumagi vardi midesinde. Oksurur gibi olurlar sanki bogazinda bir sey takili kalmis gibi. Siz cok fazla paniksiniz biraz torpulemeniz lazim bu durumu.
Fatmatina:
Rahatsizlik hissetmiyor sanirim hissetse bunu belli eder ve kusma pozisyonunu alir direkt. Dedigim gibi cok tuy dokmedii icin eskisi kadar kusmuyor ama bugun malt veriyim yarin kusar eminim. Hem diskiya yansitiyo malt hem kusmasiyla atiyor cok garip bi sekilde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1239 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR