Kedi İçin Doğal Antidepresan

gizemt77
gizemt77

1058 Puan

Merhaba arkadaşlar, 3 yaşındaki kedimin bebekliğinden beri fazla agresif, korkak ve kaygılı bir mizacı var. .Bir çeşit kişilik patolojisi olduğunu düşünüyorum (kamuda psikolog olarak çalışıyorum, durumunun normal olmadığından eminim) ama hayvanı sakinleşmesi için ömür boyu ilaçlara boğmak istemiyorum, feliway isimli bir sprey varmış ancak o da kalıcı çözüm gibi gelmedi. İnsanlarda kullandığımız sarı kantaron, papatya çayı vb. çözümler doğal antidepresan ekisi gösterir mi? Nasıl kullanabilirim? Kedi otunu düşündüm ancak hiç sevmiyor.Sizin tavsiyeleriniz, kullandığınız yöntemler nelerdir?

12 CEVAP

gizemt77
gizemt77

1058

fikri olan var mi?

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

antidepresan yerine kullanılır mı bilmem ama koku olarak gideceksek sosis kağıdı kokusuyla bizimki aşk yaşıyor atıyorum köpek gibi yakalayıp getiriyor kedi otundan daha çok sevdi

Natkarat
Natkarat

10977

Merhaba, bitkisel olarak kot bayoun kullanabilirsiniz. Güncel fiyatını bilmiyorum ama anlaşmalı olduğu veterinerlerden size yakın olanla iletişime geçerek fiyat bilgisi alabilirsiniz. Feliway kullanan daha önce duymadım. Bu sebeple o ürün hakkında bilgim yok maalesef.

sforselin
sforselin

119776

İlinizde var mıdır bilmiyorum ama İstanbul'da birkaç tane kedi psikolojisi üzerinde çalışan veteriner hekim takip ediyorum ben sosyal medyadan. Doğru teşhisi koyabilecek ve size en doğru önerilerde bulunacak kişiler onlar. Biraz araştırabilirsiniz. Bulamazsanız bakıp birinin adını verebilirim.

sforselin
sforselin

119776

Faliway'i de bu gibi durumlarda değil de taşınma, yeni kediye alıştırma sürecinde kullanıldığını gördüm hep. Kullananlar memnun ama bunun gibi bir durumda kalıcı bir çözüm olacağını sanmam.

gizemt77
gizemt77

1058

tesekkur ederim cevaplar icim, kedi psikolojisi calisan veterinerleri arastiracagim, kot bayouna da bir bakayim icerigine :)

Hakanynce
Hakanynce

430

Evde tütsü yakabilirsiniz ayrica yanlız kalıyorsa evde oda tetikliyor olabilir

gizemt77
gizemt77

1058

pek yalniz kalıyor sayilmaz, isten dortte cikip eve geciyorum. ama mizactan kaynaklandigini dusunuyorum. seyahat etmem gereken durumlar oldu geçmişte 3-4 gunlugune maksimum, o zaman yalniz birakmak durumunda kaldim ve her donusumde uriner sorunlari tekrar etti. genel anlamda agresif ve kaygili bir kedi

gizemt77
gizemt77

1058

guncel

pongul
pongul

113342

Aktardan Catnip (kedi nanesi) alıp kaynatıp etrafı fısfıslayın, yerleri onun suyuyla silin.

melist35
melist35

11186

tütsü ve yoğun esanslı kokular kedilerin ciğerleri ve solunumu için zararlıdır, solunum hastalıklarına sebep olabilir. insanlarda kullanılan şeyler kedilerde aynı etkiyi göstermez. kot bayoun veya gimcat anti stress gibi ürünler sakinleştirici formdadır, daha çok uykulu bir hal verir kediye. korkma, saklanma, stres kaynaklı davranış bozukluğu durumlarında kullanılacak en etkili ürün feliway difüzördür. sprey formu seyahatlarde ve taşıma gibi durumlarda kullanılıyor daha çok. o yüzden difüzörü bulunduğu odada prize takarak kullanacaksınız. bi zaman sonra zaten bu saklanma korkma huyu geçecek, kullanmanıza gerek kalmayacak. kedi yetiştiricilerin erkek kedilerde koku bırakma, stres, kavga gibi durumlarda sürekli kullandığı ve memnun kaldığı bir üründür.

diablerose
diablerose

119757

bol bol oyun oynamasi ve evde kedinin dolasabilecegi yuksek alanlarin yaratilmasi kedi psikolojisine cok iyi gelen seyler. mama ve su kaplarinin sakin bir alanda bulunmasi da daha iyi. ve pencereden disariyi izleyebilecegi yuksek bi yer kedi icin nimet resmen.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1203 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR