Husky

BuzCarlos07
BuzCarlos07

1420 Puan

Bahçeli evimiz var daha önce köpek baktım. Antalyada yaşıyorum ve husky istiyorum. Biraz araştırdıma göre sıcak havada yaşarmış. Bahçede duracak günde en az 2 defa gezdire bilirim. Çok koku yapar mı? Saldırgan mıdır? Çocuklarla anlaşa bilir mi?

7 CEVAP

Husky alıp Antalya da bakmak, hayvanseverlik değil vicdansızlıktır. Kutup soğuğunda yaşayan hayvanı sıcak iklime mahkûm etmek işkencedir.

dilaozdemir_
dilaozdemir_

1823

Sibirya kurtları hakkında fazla bilgim olmasa da sıcakta yaşamanın onun için bir eziyet olacağını söyleyebiliriz. Bahsettiğimiz cins yapı olarak -60 derecede yaşayan bir ırk.
Antalya, özellikle yaz aylarında dayanılmaz bir havaya sahip oluyor. Hem kendinizi, hem de köpeği düşünerek fikrimce düşüncenizden vazgeçmelisiniz.

dilaozdemir_
dilaozdemir_

1823

Ayrıca eklemek isterim ki benim köpeğim, ırk olarak sıcağa bayılıyor. Ankara'da yaşıyoruz ve şimdilerde dahi uyumak için güneş vuran yerleri tercih ediyor. Bu yaz, 1 haftalığına yazlığa Kemer'e geldiğimizde dili dışarıda gezdi. Ankara'da neredeyse dilinin dışarıda olduğunu görmediğimi söyleyebilirim. Denize girdiğinde serinliyordu ve daha rahat ediyordu. Bu detayları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye edebilirim.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Antalya sıcağında husky bakmak? Git işine vicdansız ya. Zaten kafa yapın belli önceki sorudan.

nejadekoldas
nejadekoldas

105457

Mersinde yaşıyorum ve bi husky sahibiyim. 2 aylıkken geldi evimize şuanda 7buçuk aylık. Sıcağı hiçbir zaman dert etmedi ama buna rağmen sabahları gezmekten gerçekten çok çok gıcık alıyor en fazla 10 dakika geziyor bu yüzden sabah indirmiyorum mesela. Akşamları indiriyorum her zaman inme saatimiz aynıdır zaten, ama sabah çıkmadıgı içinde 2 saat net tutuyorum dışarılarda. Ben köpeğimi biraz fazla sosyalleştirdim sanırım, kediden bile dayak yedi 2 defa bir tanesi 1buçuk aylık kediydi burnuna tırmık attıgı halde hiçbişey yapmadı sadece üzüldü, sosyalleştirilince tam bir aile köpeği oluyorlar. Evde küçük kardeşim var 8 yaşında onunla da arası iyi ama en çok ağırlığını koyabilen yani alfa olan kişi benim(devamlı ben ilgilendiğimden dolayı).


Ben köpeğimi tasmasız gezdirmiyorum veya bir yerde tasmasını açamıyorum illa basketbol sahası gibi tam güvenilir alan olucakta öyle. Ama küçüklükten alıştırılınca sorun olmuyormuş.


Huskylerde aslında bence TEK VE SONSUZA KADAR OLUCAK sorun şımarık olmaları. Onun dışında hiçbir sorunumuz yok köpeğimle, bu şımarıklık konusunu da ufak itaat eğitimleriyle tolere ettik. Kısacası kızımla çok mutluyuz❤️

nejadekoldas
nejadekoldas

105457

Ha bir de bahçede durucak demişsiniz ama yine de bir odaya klima taktırıp o odayı onun için ayırın derim

nejadekoldas
nejadekoldas

105457

Koku yok daha doğrusu kokan bir ırk değiller

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 624 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR