Uzun Oldu Ama Benim İçin Çok Önemli Sindirim Bozukluğu Yaşayan Veya Vet Varsa Bakabilir Mi Lütfen :(

senabayazt
senabayazt

2575 Puan

biraz uzun olacak kusura bakmayın.kedimin uzun zamandır dışkısı yumuşak ama üç gün önce ishal oldu ve hafif kan vardı poposunda ama bugün geçti kan hiç ilaç kullanmadan fakat hala ishal.matisse ve nd mama dışkısını yumuşak yaptı o yüzden brit care geçtim bi haftadır (mamadan mamaya geçiş yaparken hep aşamalı geçtim)ama artık hala daha geçmeyince bugün vete gittim.reçete planlaması 10 günlük için anlatıyorum her gün 1 tane proplan fortiflora,salı ve perşembe günleri Kontil 1cc,Çarşamba ve cuma günleri Andazol 1cc.ilk 5 gün ekstradan sabah akşam flagyl 1cc ve yine sabah akşam azitro şurup 0,8cc.Ve proplanın sindirim için mama kullanmasını istedi bunların onsuz işe yaramadığını söyledi ama bütçem yetmediği için mamayı alamadım.sizce bu ilaçlar mamasız yeterli mi ya da bu 10 günlük ilaçlar çok mu?bir de bugün 2 hafta önce iç parazit yapmama rağmen tekrardan iç parazit aşısı ve antibiyotik yaptı ishal için. bana çok geldi bunlar ne düşünüyorsunuz

33 CEVAP

Natkarat
Natkarat

10977

Bence veterinerinizi değiştirmelisiniz. :) Herhangi kan veya dışkı testi yapmadan bu tür ilaç yüklemelerini doğru bulmuyorum. Ayrıca antibiyotik kullanırken ishalin devam etmesi gayet normal. Çünkü bağırsak florasındaki iyi huylu bakterilerde ölüyor. Dolayısıyla flora bozuluyor. Herhangi bir test yapmaksızın paraziter ve bakteriyel tedavi uygulaması saçma geldi biraz. Antibiyotik uygulamasına başladığınız mecburen 10 günlük süreci tamamlamak zorundasınız. Aksi taktirde tedavi yanlış bile olsa bırakırsanız dirençli bakterilerle daha büyük sorunlara neden olması muhtemel. Bu tedavi sonucunda veteriner değiştirmenizde fayda var. :)


Ek olarak arkadaşım nd'den brit care geçtiği dönemde ishal ve kan şeklinde benzer durum olmuştu. Mama değişikliği sorunu çözmüştü.

Ozge00
Ozge00

131723

Bence sorun mama değiştirmede. Ilk mamaya geçişte bazen ishal olabiliyor. Ya guzel gecis yapamadınız ya da mama kedinizi ishal yaptı. Ben daha önce mama geçişinde ishal yaşadım ama iki üç güne geçti. Yani bu daha geçmeden yeni mamaya geçerseniz yine ishal devam eder.
Bazi mamalar bazi kedilere yaramayabilir, cok iyi denilen bir mama benim kedimde kabızlık yapar, sizde ishal belki.
Bir mamaya sabit kalmak suan daha iyi gibi. Imkanınız varsa baska veterinere danışın.
Ben böyle düşündüm ama boyle olmayadabilir sonuçta uzman değiliz.

Ozge00
Ozge00

131723

Bence başka bir veterinere daha gösterin, her vet cok tecrübeli olmuyor ve fikirleri, uygulamaları falan farklı olabiliyor. Benim dilim yandı bir kere o yüzden hep ikinci bir görüş almak çok önemli diye düşünüyorum.

Simav7
Simav7

4261

Royal canın gastrointestinal kullanın size vetimin telini göndercem görüşün. ????????❤️.

Simav7
Simav7

4261

0 (216) 969 75 35
Watsap tel;
0 (553) 299 96 45

Simav7
Simav7

4261

Lütfen bana geri dönüş yapın inş bişi olmaz Allah büyük ben hep dedimki Allahtan Ümit kesilmez sizde diyin Allah merhametlidir kedinizi Allah bilir ne kadar seviyorsunuz benimki de aynı oldu hemen acil götürün derim bende yaşadım aynı kabusu

Simav7
Simav7

4261

İçim rahatladı ????. Bana haber verin her seferinde

Simav7
Simav7

4261

Evet elbette bu istanbul ama yardımcı olur size veterineriniz hills yaş mama verdimi bize bir gün kuru mama vermeyin dedi sadece bu yaş mamayı verin dedi ve Allah’a şükür kan gitti sizde danışın Emin’im yardımcı olurlar

senabayazt
senabayazt

2575

teşekkürler herkese ❤️????????

senabayazt
senabayazt

2575

@simav7 çok teşekkür ederim numarayı aradım yardımcı oldular iyi ki varsınız ❤️

senabayazt
senabayazt

2575

bide 240 tl aldı kazıklanmış gibi hissettim o yüzden ilaçlara da güvenemedim (100 tl muayne,100 tl proplan fortiflora 10 tane,40 tl de iç parazit aşısı)

Simav7
Simav7

4261

❤️. ????. ????.

senabayazt
senabayazt

2575

çok teşekkür ederim çok tatlısınız :) 1.5 aydır çok uğraşıyorum gerçekten ama o benim canım.bende her ne kadar sindirim için olsada yeni mamaya geçmek problem olabilir diye düşünüyorum.zaten sebebide bu kadar mama değiştirmemden kaynaklı olabileceğini düşündü veteriner fakat zaten dışkısı çok yumuşak olduğu için yeni mamaya geçişler yapmak zorunda kaldım :( .neyse bu ilaçları 10 gün uygulayacağım bakalım inşallah zarar vermez ve geçer dua edin lütfen ????????

Ozge00
Ozge00

131723

Bir de Parazit aşısı yapıldı mi

senabayazt
senabayazt

2575

evet 2 hafta önce iç dış parazit yaptım .ama dediğim gibi bugün iç parazit aşısını tekrarladı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1390 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR