2 Kedinin Tanışması İle İlgili Yaptığım Araştırma

Zeynepulku
Zeynepulku

122955 Puan

Bu aralar soru sor bölümünde bu soruyla çokça karşılaşıyoruz. Bende ikinci kediyi düşündüğümden ufak çaplı bir araştırma yaptım. Öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle ilk basta her iki kedide ayrı odalarda kalacak. Bunu soyle isimlendirdim.
İlk kedi- A odası 2. Kedi-B odası ortak alan- C odası
İkisininde ayrı odası olacak. İlk kedinizin uzun süre evin ortak bölümünde kalmasına izin vermeyin.
Bu sırada kediler asla birbirleri ile göz teması kurmasın. Bu aşamada kedileriniz birbirleri ile sadece kokuları ile iletişim kuracaklar. Yani sadece kokularını alacaklar.
İlk kediniz A odasından alıp C odasına koyun daha sonra B odasındaki kedinizi A odasına koyun. C odasındaki kediyi de B odasına koyun ve ilk tanışma burada gercekleşsin.


9 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Teşekkürler

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Faydalı bir araştırma, eline sağlık..

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kediler hem ayni yerde durdukları için yeni yer daha ilgi çekici olacaktır. Kediler farkli odalarda kaldıktan her yeri bir guzel kokladiktan sonra ona odul mamasi verip sevin her iki kediyede yapın bunu. Bu arada her kedi için bir tuvalet kabı, bir mama kabı ve su kabı mutlak olmalı.
Daha sonra kedilerinizin birini bir odaya koyun - bu ikinci kedi olsun- diğeri koridorda dursun. Kapı kapalı olacak şekilde ikisinde mama verin ama kesinlikle ilk basta aralarında bir mesafe olsun. Mesela 2 metre ikisininde kapıya uzaklıgı. Bu mesafeleri daha sonra kısaltacaksınız.
Yemekler sayesinde göz teması kurmadan iletişim kurulacak.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bu aşamayıda sağ salim atlattıktan sonra artık görsel iletişime geçeceğiz. C odasında yabi ortak alanda kedinin arasında kesinlikle çit gibi bir engel olmalı. Yani birbirlerini görebilecekleri ama dokunamayacakları bir engel. Kedileriniz arasında yine bir mesafe olsun ve yine bu sırada en büyük yardımcılarımızdan biri olan yemekleri önlerine koyun. Büyük ihtimal yemeyip birbirlerine bakacaklardır. :d
Daha sonra kedileriniz tepkisine gore çiti kaldırıp kaldırmayacağınıza karar vereceksiniz. Eğer tıslama vs yapmiyorsa çiti kaldırın. Onlara teker teker ödül maması verin. Oyunlar oynayın ve bol bol sevin.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Tabii bu aşamaların her biri günlerde sürebilir sadece saatlerde. yaptığım araştırmada videolar, yazılarda bir süre vermemiş. Bu süreyi siz kedilerinizin durumuna göre karar vereceksiniz.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bir kaç kaynak daha vardı ama onları bi kenara yazmayı unutmuşum :/

Poficann
Poficann

103514

Çok teşekkürler:D

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kaynak: YouTube Jackson Galaxy- How to Introduce
Resimler: YouTube Smoothiethecat

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 600 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR