Evde Köpek Bakmak Ve Tuvalet Eğitimi

Kuarar16
Kuarar16

578 Puan

2 aylık köpek sahipleneceğim evde bakıcam tuvaletini neye yaptırmalıyım? nasıl eğitirim? buna eğitirken ne kullanmalıyım ? siz neler kullanıyorsunuz tuvalet eğitimi ve tuvaleti için?

7 CEVAP

cen0cen0
cen0cen0

875

Tuvaleti için belirlediğiniz bir yere çiş pedi veya gazete serin etrafı çitle kapayın o alan köpeğe ait olsun. Mama yedikten biraz sonra zaten tuvaleti gelir gelince oraya götürün yapsın yaptıktan sonra gün gün alanı daraltın yani gazeteleri veya çiş pedini yavaş yavaş azaltın en son ufak bir alan kalsın tuvaleti için bir haftada alışır gibime geliyor benimki bir haftada alışmıştı

Oguzkoseo
Oguzkoseo

661

Ben 90x60 hasta örtüleri kullanıyorum. Carrefour'un kendi ürünü var, kaliteli, sızdırma yapmıyor.


Çiş eğitim spreyleri var, yapmasını istediğiniz yere o spreyi sıkın. İlk etapta 2-3 örtü serebilirsiniz, daha sonra teker teker örtüleri kaldırıp 1 örtüye düşürün. Yavaş yavaş öğrenecektir. Tabii istenmeyen yerlere de yapacaktır. Yanlış yere yaptığında kızmayın, dövmeyin. Doğru yere yaptığında ödül verin. Kesinlikle bi süre sonunda öğrenecektir.

Whitedog
Whitedog

2551

merhaba, aşıları bitene kadar eve yapacağı için alanını daraltarak ped kullanabilirsiniz. aşıları bittikten sonra da tuvalet alışkanlığı kazanana kadar her gün (gece hariç) üç saatte bir dışarı çıkarmanız gerekiyor. yetişkin olduğunda da zaten günde üç kere çıkarıp egzersizlerini tamamladığınızda eve tuvalet yapmayacaktır :)

Kesten
Kesten

801

Whitedog a katılıyorum. Şunu ekleyeyim dedim eğitim diye bir şey yok köpeklerde. Tuvalet alışkanlığı vardır köpeklerde. Şşşt hayır yada aferin diyerek köpeğe tuvaletini eve yapmaması gerektiğini öğretemezsiniz.

miraytas
miraytas

15709

Biz köpeğimize eğitim verirken gazete kullandık ilk başta. Keşke kullanmasaydık. Kesinlikle ped kullanmanızı tavsiye ederim. Çiş spreyini bu siteden almıştık ama pek etkisini göremedik. Biz belirli alana kısıtlamadık öğretirken, aşırı dikkat ettik ve her tuvalet eğilimi gösterdiğinde pede götürdük.

Kuarar16
Kuarar16

578

@Kesten ben eve yapmasın diye bir şey yazmadım ,nasıl ev de belli bir noktaya yaptırırım diye sordum, ayrıca ben tuvaletini belli bir noktaya yapmasını öğretirsem bu da eğitim olmuş olur.

Whitedog
Whitedog

2551

@kuarar16 tekrar merhaba, kesten arkadaşın dediği şey köpeğin iyiliği ve hem mental hem de fiziksel sağlığı için. köpekler doğaları gereği zorunda kalmadıkça eve tuvalet yapmazlar, eve tuvalet yaptıklarında da strese girerler ve köpekli hayatınızda bambaşka sorunlar oluşabilir. köpeğin bir köpek gibi davranmasına izin vermek, onu isteğimize göre şekillendirme amacıyla bir şeyi yapmaya zorlamamak için onun gözünden bakmak gerekiyor olaylara. ben yanlış anlamış olabilirim(öyleyse affola) ama siz köpek büyüdüğünde de mi eve tuvaletini yaptırmak istiyorsunuz? köpeğin neden eve tuvaletini yapmasını istiyorsunuz?
köpek zaten sadece aşılar tamamlanana kadar evde tuvalet yapacak,(sonrasında tüm tuvaletlerinde dışarı çıkarırsınız diye tahmin ediyorum) bu süreçte onun alanını daraltırsanız tek bir noktaya yapması için uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 431 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR