N&D Mi Yoksa Royal Canin Mi

Oktaymelek
Oktaymelek

1552 Puan

Yavru scotish fold dışı kedim var önceden purina one mamasını kullandık şuan n&D mi yoksa Royal canin mi kullanmalıyım

11 CEVAP

Oguzkoseo
Oguzkoseo

661

Royal Canin market mamasından farksız, ND derim ben

Natkarat
Natkarat

10977

Maddi imkanınız yeterliyse 6 aya kadar orijen kitten ya da nd kitten kullanın. Ardından acana'ya geçmenizi tavsiye ederim. Kısırlaştırma işleminden sonra hareketsiz kaldığını düşünüyorsanız kısırlaştırılmış formu olan başka bir mamaya geçersiniz.

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13331

Nd hem kendisine hem de tüy sağlığına iyi gelecektir biz çok memnunuz iki kedim de Nd yiyor

cansuuranus
cansuuranus

12689

Bende cok kararsız kalmısdım ıkı mama arasında royal canın verdım once sevmedı . Snr nd aldm onuda once sever gbı oldu sonradan onuda sevmemeye basladı smd elımde hem nd var hemde royal canın ıkısınıde karıstırarak verıyorum . Elımdekı mamalar bıtınce bu seferde acana denıcem . İnş. Onu sever .ama senın ıcın ıkısıde olur . Her ıkı mamada ıyıdır . Onemlı olan hangı mamayı sevcegı

Aliye87
Aliye87

12038

Dişi kedimi iki gün önce kısırlaştırdım. N&D kısır mamalarını öneren iki veteriner hekimle karşılaştım. Her zaman N&D derim ben. RC'e bulaşmayı düşünmüyorum hiç, kaliteli olduğunu da düşünmüyorum. PR bir marka gibi.

Oktaymelek
Oktaymelek

1552

Teşşekür ederim

havva00
havva00

2328

Nd içerik olarak çok iyi fakat denemeniz lazım.Her mama her kediye aynı etkiyi göstermez.

havva00
havva00

2328

Royal canin'i, Nd yi beğenmesede almayın.

Royal caninde tuz(sodyum) var. Tuz nasil insani susatirsa kediyi de çok susatir ve fazla tuzu ise çişiyle atar. Ne yazıkki royal caninin tadi nedense inanılmaz guzel geliyor kedilere ama uzun sureli tuketimde hal ve hareketleri degismeye başlıyor ve saglik sorunlarina da sebep oluyor. Royal canin kullanan kisilerden hep şunu duyarsin kedim cok seviyor ve baska mama yiyemiyor. Belki bu yuzden düşünmüş olabilirsin.


Kisa ve uzun sureli kullanimlarda hangi mama nasil etki ediyor diye baktigimda; royal bobrek taşına sebep oluyormuş, nd ise ishal veya kakasinin yumusak olmasina sebep oluyormuş. Iyi mamalarin da kotu yanlari var yani. Suan nd kullaniyorum ama 2 3 ay sonra Yavas yavas başka super premium marka kullanacağım.

zzeynepbetul
zzeynepbetul

1884

Nd içerik olarak daha güzel

Osscar
Osscar

696

Biz de nd kitten kullanıyorduk. Son zamanlarda ishal yapmaya başladı. Kısırlaştırdıktan sonra da nd bal kabaklı kısır mamasıyı kullanmaya başladık ishali daha da arttı. Şimdi royal canin veteriner serisi kısır mamasına geçiş sürecindeyiz. Veterinerimiz marka konusunda bir baskı uygulamadı. Farminanın vetlife serisi (nd üreticisi) de vardı. Onun da içeriğine bakınca içinin royal caninle çok benzer olduğunu gördüm. Tahıl bu kadar önemsizse neden farmina veteriner serisi mamalarında mısır, buğday, pirinç ve pancar posası gibi ürünleri tedavi amaçlı mamalarında kullanıyor? Ben tercihimi royal caninden yana kullandım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2319 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR