American Staffordshire Terrier Besleyenler Yardım

Resatnet
Resatnet

203 Puan

Merhaba,


2.5 aylık American Staffordshire Terrier bir kızım var. Sahiplenirken çalıştığım için kuzenim aldı eve götürdü. Direk onu aramaya başladı. Gece benimle uyudu hatta sabah uyandırdı beni. Koynuma kadar giriyor. Sabah mamasını yedirip yürüyüşe çıktık fakat devamlı geri dönme peşindeydi eve. Acaba ilk gün kuruntusumu yapıyorum.


Ayrıca ısırmaya çok çalışıyor. devamlı dişlerini kullanıyor.


İlk günden 3 kere kaka temizlettirdi bana :)

12 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Üsteki yorum da tek takıldığım nokta "aşırıya kaçmadan şiddete de başvurabilirsin".Şiddetin azı çoğu olmaz. Şiddetin her türlüsü hayvan haklarına aykırıdır. Eğitim için Cesar Millan'nın kitaplarını okuyup programını izleyebilirsiniz ve de Türk olarak Kral Köpek Ailesi nin Youtube videolarını. Kesinlikle şiddetten daha yararlı olacağını düşünüyorum

Badems
Badems

12123

Asiriya kacmadan siddete basvurabilirsin nedir ya :) Tokat at ama osmanli tokati olmasin misali. Saka gibi

Badems
Badems

12123

Ben dalga gecmek icin boyle bi konuyu secmem uzgunum :) "Bu cinse bakmadiysaniz eger" gibi sacma bi cumle de gormedim. Kedi ve kopek olay bu. Cins degil. Gazeteyle "hafifce" vurunca insanlardan daha anliyorsa eger sikinti var, bi oturup mantikli dusunun bence. En azindan konuyu nasil saptirmadan cevap verilir bunu dusunun. Saygilaaar

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Köpeğin fiziki olarak canı yanmıyor olabilir ama psikojik olarak etkilenmediğini bilemezsiniz. Sizi dinlemesinin sebebi zaten "bunu yaparsam gazete gelecek" diye düşünmesi.Size saygı duyması değil yani. Bu arada 8 ay gibi çok kısa bir süre Staff baktığımız için bu ırkın uzmanı sayılmazsınız. Sizin köpeğiniz daha yavru ve büyük ihtimalle ergenlik sorunları dahi daha başlamamıştır. Hoş zaten kopekte ergenlik 8 ay ve 3 yaş arasındadır.
Bu cinsi bakmayanlar saçma sapan yorumlar yapmasın demişsiniz size dünyaca tanınmış özellikle öldürmeyi amaç edinmiş köpeklerin rehabilitasyonunda/eğitiminde ustalaşmış ve bu kopekleri eğitirken yardımcı kopek olarak Amerikan Pitbull Terrier olan Daddy ve Junior u kullanan Cesar Millan'nın örnek vereyim. Sizden bin kat daha kopek bakmış ve eğitmiş bir insan bu. Her türlü ırkta usta. Bu insan bu kadar kopeği bir şeyi yapmamaları için eğitirken şşşt deyip dokunmaktan öteye gitmiyor. Bunun işe yaramadığı az kopeklerde ise vücutlarına titreşim yollayan tasma kullanıyor.(Elektroşokla karıştırmayın). Ve tabi köpeklerle ilişkinin temeli olan "enerji" yi kullanıyor Sizin hafif vurmanızı gerçekten köpekler anlasaydı bu adam bu metodunu kullanmaz mıydı? Kesinlikle kullanırdı. Şimdi o profesyonel o yapar falan dersiniz,bu şekilde eğitmeyi birçok köpek sahibi rahat bir şekilde köpeklerine uygulayabiliyor. Bende kedi sahibiyim ama bu metot kedimde bile işe yarıyor. Cesar Millan'nın Bir Ailenin Üyesi adlı kitabının 168. Sayfasında yanlış davranışları düzeltmede "Asla köpeğinize vurmayın veya başka şekilde canını yakmayın,bunların yerine ses,enerji,ya da net ve anlaşılır bir fiziksel düzeltme dokunuşu kullanın." diyor.
Sizin yaptığınız kolaya kaçmak. "bundan anlıyor" deyip farklı metotlar denememek. Bu arada köpeğinize zincir kayış kullanmanız da ona psikojik işkencedir.Nedeni ise sizinde bilebileceğiniz gibi kopeklerin duyma duyuları çok yüksektir. Yere bir şey düştüğünde biz sadece yere çarpma sesini duyarken onlar cismin havayı yarma sesini dahi duyarlar. Her yürüdüğünde ve hareket ettiğinde kulağının tam arkasında ona göre çok yüksek bir ses duyması kesinlikle hoşuna gitmez. Bunun için tepki göstermesine gerek yok. Bir zaman sonra bu duruma ne kadar rahatsız olsalar da alışıyorlar zaten. Bu bilgi Kral Köpek Ailesinin"Azalarak bitsin" adlı videosunda aynen açıklanmıştı.
Lütfen eğitim metodunuzu değiştirin. İnanıyorum ki daha iyi bir köpeğiniz olacak.
Forum sahibine Cesar Millan'nın özellikle Bir Ailenin Üyesi adlı kitabını okumasını tavsiye ederim. Köpeğinizi büyütmeden onu son yolculuğuna uğurlamaya kadar yapmanız ve yapmamanız gerekenler var içinde..

nigar8
nigar8

592

Merhaba , bende staff bakıyorum 8 aylık ve 8 aydır evde. O dönemlerindeyken bende bazen zorluk çekiyordum koşmuyor bazen gelmiyor vs. bahçeye salıp alıştırdım bende , şuan eve girmek istemiyor , dışarıda zor zapt ediyorum :)
Sana tavsiyem kafasına göre yatağına koltuklara çıkmasına kesinlikle izin verme , senin iznin olmadan kucağına oturmasına yanına yatmasına vs. de izin verme. Özellikle ısırma konusunda ısıracağı oyuncakları olsun yavru köpeklerde klasik sorun ama stafflar her dönem ısırmayı seven hayvanlar olduğundan şimdi müsaade edersen 1 yaşında oyun için ısırırsa büyük sıkıntı olur:) Aşırıya kaçmadan şiddete de başvurabilirsin

nildogcat
nildogcat

13724

dollfacepersian kesinlikle haklısın ben de o kitabı okudum.Kesinlikle şiddete başvurmadan köpekler eğitilmeli.Fiziki veya psikolojik iki durumdada köpeğiniz olumsuz etkileniyor.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Nildogcat . Kitap cidden mükemmel bir şey. Okuyan birini görmek beni mutlu etti:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Nigar8
20 yıl köpek baksanızda bir şey değişmez. Sizi eleştirince"bu ırkı kopek bakmayanlar saçmalamasın" tarzı yorum yaptıktan , en doğrusu sizin yaptığınızmış ve bu şekilde yapılmalıymış gibi konuştuktan sonra ben sadece öneride bulundum Ben doktorum tarzı girmedim demeniz pek bir şey ifade etmiyor. İşte dediğim gibi bu işe yarıyor diye düşünüp işin kolayına kaçıp yeni yöntemler bulmuyorsunuz. 8 yıldır sorun yaşamamanız çok şanslı olduğunuzun göstergesi. Bu başka bir kopekte ters tepki yapabilir. Bunu kimseye önermemeniz gerekiyor bu işin eri değilseniz. Bundan sonra önermeyin lütfen. Birisi dener kopeği çok hassas bir psikolojiye sahiptir. Kötü sonuçlar doğurur ve suçlu siz olursunuz..

nildogcat
nildogcat

13724

Bence kesinlikle şiddete başvurma.onu düzenli bir eğitime sokabilirsin mesela ısırdığında elini çek ve dik durup,elini gösterip yüksek değil ama kararlı ve ciddi bir ses tonuyla hayır de.Sizin oturduğunuz yerlere oturmasına izin verme.Ondan sonra senin lider olduğunu anlayacaktır.Kısacası,köpeği eğit.Ben Elit Yavru Çiftliğine gitmiştim eğitimleri görmek için İstanbul'da eğer gitme durumun varsa.Oranın eğitmeni çok iyi sorular sorma şansın oluyor yada internetten,YouTube'tan Kral Köpek Çiftliği,Elit Yavru&Can Paksoy,Cesar Millan(Köpeklere Fısıldayan Adam) izleyebilirsin.

nigar8
nigar8

592

Üstteki 3 yoruma ithafen yazıyorum. Aşırıya kaçmadan demekten kastım benim kullandığım yöntemler bağırınca dinlemediğinde gazete parçasıyla hafifçe vuruyorum canı yanmıyor ama amacımı anlıyor. Lütfen daha önce bu cinsi bakmadıysanız dalga geçer gibi konuşmayın kastım köpeği sopayla taşla dövmek değil zaten dediğim gibi canını yakmayacak nesnelerle.


Ben zaman zaman kullandım bunu ve köpeğim beni sizden iyi anlıyor. :) Saygılar

nigar8
nigar8

592

Bu cinse bakmadıysanız dedim , " olay cins değil " diyerek cevabı verdiniz zaten. Tartışmaya gerek bile duymuyorum , size kedinizle mutluluklar:)

nigar8
nigar8

592

Yalnız 8 ay değil 8 yıldan uzun bir süre diyelim biz ona , ve dediğim gibi sadece önerimi sundum ve yıllardır da tersine bir durum görmedim. Farkındaysanız ben konuya açılın ben doktorum tarzı bir giriş yapmadım , ben bunu biliyorum bu şekil davranıyorum ve her şey gayet yolunda. Daha iyi bilenler düzeltebilir tabiiki..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4741 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR