Çok Önemli ! Kedim Fıp (Islak) Hiçbir Şey Yemiyor! Ölümle Pençeleşiyor! Yardım Edin!

Kedime Islak FIP teşhisi kondu. 1 haftadır tedavi görüyor. Tüm ayrıntıları yorum kısmında paylaşacağım çünkü buraya sığmıyor. Acımız çok büyük.
Yemek yedirme konusunda öneri verirseniz çok yardımcı olur.
*Her türlü tavsiyeye açığım.
*Bu süreçle ilgili deneyimleriniz varsa bahseder misiniz? Okuyan Veteriner dostlarım varsa öneride bulunurlarsa çok sevinirim.
Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın, şimdiden teşekkür ederim.
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.


14 CEVAP

emre3674
emre3674

823

Kardeşim ümitsiz olma husky köpeğim gençlik hastalığına yakalandı 7 tane veteriner gezdirdim.gün geçtikçe hayvan ayakta duramamaya başladı yeme içme yok.veterinerler bu ölür yapacak bişe yok deyip gönderdiler.
Bir veteriner ameliyat etsek 1000 tl köpek zaten 1000 tl dedi (şikayet edildi gerekli mercilere)
Bende ayakta duramayan köpeğimi hergün iş yerine kolumda çantada götürüp getirmeye başladım gün içerisinde kusmasın diye şırıngaya pirinç ve tavuğu haşatıp suyunu ağzına bastım ve kusmadığını görünce 1 hafta böyle devam ettim.karşı eczaneden iştah açıcı kalpol çocuk şurubu aldım ve onuda vermeye başladım ve 2 haftanın sonucunda biz hastalığı atlattık ve hayvan haklarından teşekkür maili attılar oraylada iletişim halindeydim.
ve şuan kedilerim var scottish ve british..


öncelikle yabancı forumlardan bu hastalığın tedavi sürecini araştırıp oralardanda bilgi almanda fayda var...


*dışkılama ve miğde bağırsak için = Gimcat gastro macun alabilirsin kabızlığı ve dışkılamayı sağlar


*pirinç ve tavuk haşlayıp boğazına sıkabilirsin ve ekstra ciğer yada kıymada haşlayıp pirinçle suyunu verebilirsin.


*probiyotik tarzı ürünleri deneyebilirsin hiç bulamazsan kefir şırıngayla azar azar verebilirsin yada evde yoğurt mayalayıp suyundan verebilirsin.


*sarımsak verenler var bir ksımda kesinlikle verilmemeli diyor ama bağışıklıkta faydasını görenler var internetten araştırmanı öneririm.


*içme suyuna sirke karıştırıp verebilirsiniz ölçüyü abartamadan


*kaliteli bir tavuklu kuru mamayı tavuk suyuyla ıslatıp blendirdan geçirip verebilirsiniz(kurumamanın içeriği yaşmamadan daha zengindir hayvanın besin ve vitaminlerinin birçoğunu barındırır ve bağışıklığını güçlendirir )


Ve son olarak kedilerinizin tüylerini traş ettiğiniz zaman hayvana bakım yapmış olmuyorsunuz aksine eziyet oluyor o cana.Kediler yazın daha ince yapılı tüye geçer kışa doğruda tekrar tüy değiştirip kalın yapılı bir kürke geçer ve yıkamak yada traş etmek o hayvanın doğasında yoktur(egzema-mantar gibi cilt hastalıkları yoksa )


SON OLARAK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN VE BİR AN ÖNCE SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI TEMENNİ EDERİM..EĞERKİ TEDAVİ SÜRECİ BAŞARILI OLURSA NELERİN KATKI SAĞLADIĞINI VE NASIL ATLATTIĞINI HEM BURAYA HEMDE AYRI BİR BAŞLIK AÇIP YAZARSANIZ, BİR SONRAKİ ARKADAŞIMIZ VE KEDİLERİMİZ İÇİN BU SORUNLA KARŞILASINCA BİR KURTARICI BİLGİSİ VERMİŞ OLABİLİRSİNİZ.

TarcinBey
TarcinBey

13649

İnşallah iyi olur. Ama vet. yardımcısı biri olarak söylüyorum ki sıvı form fipten döndürmek mucize gibi bir şey oluyor. 2-3 tane nadir kurtulan yavrucak oluyor maalesef. Sarılık tek başına bile çok ayrı dert zaten. Ayrıca sıvı çekimini ne zaman yapmışlar belirtmissiniz sanırım fakat öncelik sıvı çekimi yapıldıysa gidişat için daha kötü. Her zaman son çaredir aslında. Yazdıklarım size sert gelmesin lütfen. Bazı şeylerinde farkında olun ki ticari veterinerlerin tuzaklarına düşmeyin diye yazıyorum. (Tabii ki tedavi sonuna kadar devam etmeli ticariden kastım o değil)

Gelyahron
Gelyahron

118178

Çok geçmiş olsun. Mücadeleyi bırakmayın. Moralinizi en üst düzeyde tutun ve pozitif düşünün. Bu hastalığı sahiplenmeyin. Şöyle ki; yeneceğinizi düşünün hep.
Biz de fip yüzünden Gelyahron'u kaybettik ama çoklu organ yetmezliği vardı. Bu hastalıkta agresif tedavi işe yarayabilir.
Filtresiz elma sirkesi 1/10 oranında sulandırıp şırınga ile çok yavaş olarak içirin.
B12 vitaminini de aynı oranda sulandırıp verin ama sirke ile arasında 2-4 saat olsun
Sıvı mama bu dönemde çok iyi gelecektir. Antibiyotik almıyorsa probiyotik takviyesi yapabilirsiniz

Merhaba, öncelikle biraz kedimden sonra ise bizi mahveden sorundan bahsedeceğim: (FIP)(ISLAK)
Benim için çok önemli olduğundan her ayrıntıyı gerekli-GEREKSİZ yazmaya çalışacağım. Zamanı olmayan direk sorun kısmını okuyabilir. Deneyimli-Deneyimsi herkes Yardımcı olursa çok sevinirim.
Özellikle hiçbir şey YEMİYOR bu konuda TAKTİĞE ihtiyacım var yemezse iyileşemez.
2020 ben ve ailem için hatta dünya için hiç iyi olmadı. Babam doktor koronayı ağır atlattı, bana köpek saldırdı 11 yerimden ısırdı (hala koyu hayvan severim orası ayrı) anneannem ağır zatüre oldu şimdi de canımızdan bir parça ölümle pençeleşiyor. Onu kaybetmek istemiyoruz, Çok yıprandık çok.
Cins-Yaş: Kedim Sugar 4.5 yaşında erkek bir Scottish Fold.
Beslenme: Önüne ne koyarsanız koyun kuru mama ve yaş mama (haftada bir) hariç hiçbir şey yemez. (Arada zeytinyağı veriyorum yalıyor. Birkaç kez doğal fıstık ezmesi yalamıştı) Gimcat Macun çok seviyor kullanıyoruz. (Hep Multi vitamin aldık şimdi ilk defa Malt-soft extra kullanıyoruz)
Nereden alındı: Petshop değil evde kedisi doğum yapmış çok temiz birinden aldık. Sugar’ın anne (Scottish Fold) ve babası (British shorthair) sağlıklı kediler.
Bakımı: Onunla tanıştığımız ilk günden beri (2.5 aylık) çok iyi ve bilinçli baktık. Her zaman her şeyin en iyisini aldık. İyi bir veterinere götürdük ve hiç değiştirmedik. Veteriner kontrollerini hiç aksatmadık. Yılda 1 kez tıraş ettiriyoruz. Annem hep evde olduğu için hiçbir zaman yalnız kalan bir kedi olmadı. Temizliğe çok önem veren bir aileyiz.
Karakteri: Çok akıllıdır insan gibi ne dediğini anlar, hiçbir ev eşyasına zarar vermemiştir, tezgahlara çıkmaz, yemeklere asla yeltenmez, Hep bizimle uyur nadiren yalnız uyur, kucak kedisi değildir sadece keyfi isterse sevdirir, patilerine dokunulmasını ve taranmayı sevmez, odaya girerken selam verir, şuana kadar hiç saldırmadı tırmalamadı, çok uysaldır fakat veterinerde 3 kişi zor tutar onlara saldırır, sinek gördüğü zaman peşini bırakmaz, balkonda oturmayı çok sever hep balkon ister, tuvaletini yaparken izlenilmeyi sevmez, çok temizdir çapağı olursa kendi temizler, çok uyur ama oyun oynmayı çok sever bazen kendi kendine koşar delirir, çok evcimendir başka yer istemez, benimsemediği misafire yaklaşmaz, Dolapta uyumayı sever, karton kutu ve poşet sevdalısıdır.
Ona bakış açımız: Bizim için ailenin 5. Üyesidir. Kedi gibi değil insan gibi görüyoruz. Kedi sevmeyen akraba, eş-dost herkese kendini dolaylı olarak kedileri çok sevdirmiştir. Onunla hep konuşuruz hiç yalnız kalmaz sevilmekten pek haz etmesede çok öper okşarız. Siz hayvanlarınızı evlat Yerine koyan hayvan severlerin beni çok iyi anladığını acımı hissedebildiğini düşünüyorum. Eve kedi istemeyen annem ona o kadar bağlandı ki günlerdir susmadan ağlıyor.
Daha önce bir hastalık-Sorun yaşadı mı:
*Arada sırada kusardı.
*Balkona alışık olmasına rağmen hep gözetim altında tutardık. 1 kere maalesef 4. Kattan düştü. Hep yanımızda olduğu için yokluğunu hemen anladık. Evde dolaplarda vs bulamayınca bahçeye indik. Sugar diye seslendim ve ses verdi hiç kırığı olmamasına rağmen kaçmamış nasılsa bizim arabayı bulup tekerleğinin yanına pısmış. Veterinerimiz yürüme mesafesi olduğu için kucağıma alır almaz veterinere koştuk. Kırık yoktu veterinere saldırdığından anlamıştık iç kanmaya karşı tedbir iğne yapıldı eve geldiğinde hiçbir şey olmamış gibi koşuyordu Allah korumuş.
*İlk defa Mayıs 2020 de ishal oldu ( 2 kere kanlıydı) veterinerimizin verdiği tozla çabucak geçti.

gizemt77
gizemt77

1058

cok gecmis olsun islak form fipin yurtdisindan getirilen bir ilaci olduğunu biliyorum ancak cok pahali oldugunu duymuştum. ismini net hatitlamiyorum ama eksi sozlukte fip basligunda okumustum, hastalığın seyri konusunda bilgim yok ama umarim en kisa zamanda toparlar kendini yavrucak

Merhaba öncelikle geçmiş olsun üstteki yorumda da olduğu gibi ilacı var ancak çok pahalı ve en az 40 doz kullanılmalı diye biliyorum bu bir arkadaşımın başına gelmişti ve ilaç sayesinde iyi şuan pek bir bilgim yok haysev e bu konuda bir mail gönderebilirsiniz birkaç hayvan yardım kuruluşuna basvurursaniz yardımcı olurlar belki yemesi için belki öneri almissinizdir ancak ad mama öneririm içerik açısından çok iyidir veterinerde satılır öyle hepsinde de yok ne yazık ki bana en yakın ad mama 1 saat uzaktaki klinikte o derece yani onun dışında veteriner bu fip ilacı için bilgi vermedi mi?

Emre bey çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Bende umutluyum sonuna kadar mücadele edip diğer savaşcılara destek olmayı çok isterim.

Zeke
Zeke

118626

Evde kendiniz mama hazırlayıp blenderdan geçirip şırınga yardımıyla verebilirsiniz.
Ev yapımı yoğurt, et suyu gibi gıdalarla da desteklemiştim ben kedim hastalandığı ve hiçbir şey yemediği zaman.
Çok geçmiş olsun

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13331

Çok geçmiş olsun öncelikle inşallah minik düzelir instagramda bir arkadaş var kullanıcı adı puskullusacakli onun da maalesef kedisi fip hastası keşke olmasa ama o biraz tecrübeli bu konuda eğer ki iletişime geçebilirseniz izlemeniz gereken yolu kullandıkları ilaçları söyleyebilir ddiye düşünüyorum yanılmıyorsam ilaçlar yurtdışından geliyordu ama tabii her kedinin durumu farklıdır tekrardan çok geçmiş olsun

23 AĞUSTOS PAZAR günü: Sabah erken veterinere götürdük. Biyokimyasına bakıldı ve röntgen çekildi. Röntgende karın içinde sıvı biriktiği gözüktü (açık sarı) ilk hemogramında beyaz küreleri 20 bin civarında çıktı nötrofil hakimiyeti vardı (parçalı yani) FIP olduğunu düşündükleirni söylediler. Elisa testi içinde 6 birimde 4 birim pozitif dediler. Ayrıca böbrek ve karaciğer fonksiyonları normal çıktı. Şekeri 250 civarındaydı. Biyokimyası ve böbrek profilinde herhangi bir bozulma olmadı ama iştahsızlığı devam ediyor ve karnında asit var. Pankreası biraz etkilenmiş. Bağışıklığı düşmemiş savaşıyor dendi fakat Son hemogramında beyaz küresi 24 bin civarında ve nötrofili devam ediyor. Sarılık başlamış karaciğeri etkilenmeye başlamış. Kuru FIP de başlıyor gibi görünüyormuş. Toplam 6 gün Veterinerde tedavi gördü. Karnından 6 şırınga sıvı çekildi. Dün eve çıkardılar(29 Ağustos). Yapacak hiçbir şey yok dediler, umutsuzlar. Babam başka bir veteriner arkadaşı ile görüştü o daha umutlu yaklaştı ve bugün onun önerdiği ilaçlara başladık. Azitro süspansiyon, Dodex Ampül, Genta 40 ile tedavisi devam ediyor. Kendisi yemiyor ağızına şırınga ile tavuk suyu vs besliyoruz. Birde veterinerimizin verdiği Viyo recuperation kedi takviyesini sabah akşam 30 cc veriyoruz.
*Arka ayakları sendeliyor.
*Nefes alış-verişi değişti.
*Kendisi su içiyor.
*Çiş yapıyor.
*Tam bir haftadır kaka yapmadı.
*Kaşıkla düzenli olarak ıslak mama besliyorduk yemeye gayret ediyordu azda olsa yiyordu 2 gündür yemiyor sadece sıvı alıyor ve macun yalıyor.

30 Temmuz’da pandemi dolayısıyla 5 aydır görüşmediğimiz babaannemlere bayram münasebetiyle gittik. Birkaç gün sonra annem Sugar’ın çok az yemek yediğini farketti. Sürekli taşıma çantasında veya yatak altında yatıyordu hiç çıkmıyordu. Oysaki Sugar o eve alışkın, orada onun ayrı yemek kabı tuvaleti vs eşyaları bile var. Daha öncelerde sürekli gidip kaldığımız bir yer. Biz ilk önce 5 aydır gitmediğimizden orayı yabancılayıp depresyona girdiğini düşündük. Daha sonrasında anneannem hastaneye kaldırıldığı için orada toplam 10 gün kalmış bulunduk. Eve döndükten sonra bu sürecin düzeleceğini düşündük fakat devam edince veterinerimizle görüştük. Oda yer değişikliğinden dolayı depresyon olabilir birkaç gün izleyin olmazsa getirirsiniz dedi.

emre3674
emre3674

823

Kardeşim durum nedir var mı olumlu bir gelişme

Merhaba öncelikle geçmiş olsun üstteki yorumda da olduğu gibi ilacı var ancak çok pahalı ve en az 40 doz kullanılmalı diye biliyorum bu bir arkadaşımın başına gelmişti ve ilaç sayesinde iyi şuan pek bir bilgim yok haysev e bu konuda bir mail gönderebilirsiniz birkaç hayvan yardım kuruluşuna basvurursaniz yardımcı olurlar belki yemesi için belki öneri almissinizdir ancak ad mama öneririm içerik açısından çok iyidir veterinerde satılır öyle hepsinde de yok ne yazık ki bana en yakın ad mama 1 saat uzaktaki klinikte o derece yani onun dışında veteriner bu fip ilacı için bilgi vermedi mi?

Anladım, çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Haklısınız durum ciddi. 6 günlük tedavi sonrası sıvı çekildi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1808 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR