Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
fabyanenst sordu.
mlatte cevap verdi.
İyi günler 2,5 aylık yavru kedim var 3 hafta oldu; sahipleneli. Ancak kedim ellerimize saldırıyor, tıslıyor ve direk pati atıyor. Beni ayakta görünce tüyleri kabartıp, kuyrukları bacaklarının arasına alıp, kulakları geriye yatırıp elime vurmaya bana vurmaya çalışıyor. Ben nasıl ona güven verebilirim. Durduğu pozisyonda aşağıdaki fotoğrafta paylaşıyorum.
Bende iki kardeş sahiplenmistim. İlk geldikleri haftalarda bizdende korkuyorlardi ama kendi haline bıraktım zaman tanıdım. Asla istemediği hareketler yapmadım hiç ellemedim açıkçası ilk adımı onlardan bekledim :) yaş mamayla veya maltlarla kandirabilirsin. El oyunları yerine kedi oltası veya ufak ev oyuncaklari yapabilirsin. Biz poşeti yuvarlak yapıyoruz düğüm atıyoruz bayılıyolar kesinlikle. Böyle ufak şeyleri dene daha yavru, başka şeylere odaklansin. Endişe etmene gerek yok sadece mesafeli davran çok üzerine düşme.
Elini ısırmasına alıştırma şimdi yavruyken bunu önle ki sonra sıkıntı çekme. Mesela elini ısırdığında oyuncaklarını ver onları ısırsın veya onu bayağı oynat ki yorulsun seni ısırmasın. Sakın ona bağırma veya elini, bacağını ısırdığında onu itme öyle anlamaz ve daha çok ısırır. Onun yerine sakin kal ve ısırdığında ona sırtını dön yani bundan hoşlanmadığını ona belirt, bende size iyi günler dilerim. Bol şans :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.