Kedimde Mama Alerjisi

pinarcure
pinarcure

607 Puan

Merhabalar.. 3 yaşında erkek bir kedim var. 5 aydır üriner mama kullanıyoruz idrar yollarında taş oluşmaması için. Başşarda royal canin s/o kullanıyorduk ama ara ara artan kaşıntıları kızarıklıklar ve kaşınırken kafasında hafif yaralar yapması üzerine veterinere gittik mama değiştirdik vetlife stuvrite kullanmaya başladık ama şikayetlerimiz geçmedi. Alerji hapı yutturduk bir süre, fayda sağlamayınca uzun etkili kortizon enjekte edildi çok iyi geldi şikayetler geçti ama tabi 3-4 hafta sonra (ilacın etki süresi bitince) tekrarladı 2-3 kez böyle doz iğne yaptırmak zorunda kaldık. Özellikle royal canin üriner yaş mamasını verince iyice artıyor diye vermeyi kestim ama galiba genel olarak üriner mamanın içinde olan bir bileşene alerjisi var. Tam olarakçözemedik de çünkü bir rahatlıyor gibi oluyor sonra bir bakıyoruz kulağını yara yapmış. Daha fazla kortizon verdirmek istemiyorum zararlı olduğunu düşünüyorum. Ama mamasını da değiştiremiyorum idrar yolları sıkıntısı tekrarlayacak diye korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor bilen varsa bir yol göstersin.

4 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Öncesinde bildiğiniz bi alerjisi yok muydu, tavuk ya da balığa?

pinarcure
pinarcure

607

Hayır yoktu. Hatta taş oluşumundan önce tavuk haşlar verirdik. Biz balık yerken ona da verirdik kuru mamaları hep tavuklu veya balıklıydı çok sevdiği için. hiç alerji sıkıntısı çekmedik.

limis
limis

10780

Proplan benim kedimde de aynı şikayetlere sebep olmuştu. Kitten olan ama. Bizde üriner problemlerden dolayı sürekli üriner mama kullanıyoruz. RC ile olan problem yüzünden onu hiç kullanmadık. Ver life ve advance ağzına sürmedi bile onlar hakkında bileğim yok çok. Hills’inkini kullanıyoruz şu an. Kedisi hassas biri olarak önerebilirim bizde yara yapmadı.

Sselin1
Sselin1

122024

Alerjiler sonradan oluşabilir. Neye alerjisi oldgunu anlamak icin alerjik mama kullanirken tek tek denemek gerekiyor. Bu arada Pro planin alerjik mamasi ayni zamanda st/ox ozellikli Bobrek taşlarinin oluşmasini engelliyor. Bunu kullanabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 400 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR