Sorular Sorular 2

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Tek tek yerine toplu soracağımı unutup forum açtım ama sadece bi tanecik:)
Neyse daha sormak istediğim sorular var.



  1. Kedimin mama kasesi geldiğinden beri bir odanın kapının arkasına doğru yerde duruyor. Tam geçiş yerinde olduğu için toz kalkıyor ve alan çok dar. Yanına bir suru ıvır zıvır koyuyorlar. Ben kaldırıyorum ama yine koyuyorlar. Ben bayadır bu durumdan rahatsız oluyordum ama uygun yer yoktu. Sonra aklıma kasenin yanındaki koltuğu çekmek ve iki koltuk arasında alan açmak geldi. Benim çok hoşuma gitti ama kedim sanki daha az yemek yiyor ve odaya girdiğinde hep eski yerine bakıyor. İyilik yapayım derken kötülük mu yaptım? Alışır mı ?
    2.Kedimin dışkısı çok berbat kokuyor. İlk zamanlar var mıydı bilmiyorum ama ben almıyordum koku. Belki de kokulu kumdan. Aşılarını düzenli oluyor,kuru mama ve haftada bir kutu yaş mama yiyor. Mamadan kesinlikle değil. Çünkü bayadır var bu koku ve mama değiştirmemle gitmiyor. Nedeni ne olabilir?

  2. Aynı şekilde ağız kokusu çok berbat. Veteriner yardımcısı dişlerinin çok sağlıklı olduğunu falan söyledi ama hiç bilmiyorum. Diş etleri açık uçuk pembe,diş kökleri kırmızı renkte. Dişleri sarımtırak .

  3. Kedimin geçmeyen bir kaşıntısı var. Sadece boyun,ense ve yüz bölgesi kaşınıyor. Parazit aşılarını düzenli oluyor.

  4. Tüyleri çok gür ve uzunken mart ayında tıraş ettirdim zararlarını bilmeden. Tüyleri eski haline dönmüyor ve çok yavaş uzuyor. Nedeni ne olabilir ve bunu için kullanabileceğim bir ürün var mı?

  5. Geceleri tuhaf bir sesle bağırıyor,yanına gidiyorum oturuyorum yok, yaklaşsam bağırarak kaçıyor. Oyun oynamak biraz rahatlatıyor ama yine devam ediyor. Özellikle bu gece çok kötüydü. Ne istediğini hiç anlamadım ve beni çok yordu. Neden böyle yapıyor?

  6. Çok susuyor. Su pınarı kullanıyorum ama her gördüğü ısısı fark etmeden suyu içmeye çalışıyor. Deli gibi bu konuda.


Sanırsam şimdilik bu kadar. Cevaplarsanız çok sevinirim. Bu konular aklıma çok takılıyor çünkü

24 CEVAP


  1. kedine yeni koyduğun yeri tanıt, gerekirse konservelerle o yeni yeri cazip kıl çok problem olmaz çözülür.
    2.kokulu kumdan bir kere kokmaz tabi markasıda önemli , son zamanlarde değişik bişeyler yedimi kaybolup gelmişti yolunda gitmeyen mamasının dışında birşey yedimi bunu öğrenmek gerekir birde maması nedir

  2. ağzından bir aft var mı dilinde diş etleri çok kızarıkmı mamayı eskisi gibi yiyormu mama değişikliği oldumu

  3. kaşıntının olduğu yerde bir döküntü kızarıklık varmı tekrar mamasını soruyorum farklı bir şey yedimi 5. de aynı maması nedir somon içerikli bir kaç vitamin ver deri ve ttüy sağlığı için kullanabilirsin

  4. kızgınlık da olabilir birde kaçtığı için bir travma atlattı normaldir.

  5. persian olduğu için böbrekleri sorunlu oluyor bu ırkların biyokimya analiz raporuna bakılması iyi olacaktır böbrek değerleri değişmiş olabilir
    daha detaylı bilgi almak için mesaj atabilirsin yanlız bu kadar uzun olmazsa sevinirim :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Evet. Benimkinde kısırlaştıralı 5 ay olmasına rağmen belirtiler devam ediyor. Bu kesinlikle normal bir durum değil. Belirtilerin tamamen kalması ve hayvanın rahatlaması gerekiyor. Kedim saldırganlık göstermiyor. Bağırıyor ve yanına yaklaşınca bağırarak kaçıyor ve kendine dokundurmuyor bunları yaparken. Kızgınlıkla bir bağlantısı yok. Kızgınlığa girmeden önce de vardı bu davranışı.Yavruluğunda geçirdiği bir travmanın etkileri olduğunu düşünüyorum

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Çok daha az. Koku bırakmıyor. Ara sıra bağırıyor ve en belirgini yünlü şeylere çiftleşme hareketleri yapıyor.
Diğer şey ise yavruyken yaşadığı çenesinin darbe sonucu kırılmasına sebep olan bir travmanın eseriymiş. 1 yaşını geçti düzelme olmadı,artık düzelme gibi bir durum yok. Bu şekilde hayatımıza devam edeceğiz..

Badems
Badems

12123

Sık kısmı ölü tüyleri komple alıyor. Asıl işe yarayan kısmı orası. Aralıklı olan kısmı normal tarak. Ben daha çok sık dişli tarafla taradıktan sonra üstte kalanları almak için ve onu kaşımak için kullanıyorum. Başını tarayınca mutluluktan ne yapacağını şaşırıyor :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611


  1. Umarım tamamen alışır. Şuan daha istekli gidiyor.

  2. Birçok kum markası denedim kokuyu engellemiyorlar. Her zaman aynı şeyleri yiyor. Mamasını yakın zamanda değiştirdim ama önceki 3 farklı mama da da koku oluyordu. Mama kaynaklı olduğunu sanmıyorum.Kaybolduktan sonra veteriner kontrolünden geçti. Bir sorun olmadığı söylendi. Zaten kaybolmadan önce de vardı.
    3.Kaşıntının olduğu yerde görünen hiç bir şey yok. Kokularda olduğu 3. Farklı mamada da kaşıntı vardı. Şuan kullandığım mama balıklı ve vitamin kullanıyorum. Mamamız Acana Pasifica. Önceden kullandığım mamalarda da vardı tüm şeyler. Derisinin durumunu bilmiyorum. Normalde ne renk olmalı?
    4.Kedim kısır,kızgınlıkla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Beni yada başka birini gördüğünde bağırarak kaçıyor,biraz oturup sakin gibi görünüyor tekrar başlıyor. Ona dokunmama izin vermiyor. Kaybolmadan önce de vardı. Psikolojik olduğunu düşünmeye başladım.
    5 Ay önce kan alındı, kapsamlı bir şekilde tüm değerlerine bakıldı. O zamanda vardı bunlar. Tabi yinede tekrar baktırırım.
    Sonuç olarak bunların hepsini uzun zamandır yaşıyorum. Kaybolmayla,mamayla ilgileri olduğunu düşünmüyorum.
    Bunlar haricinde neden olabilirler?
    Ben sadece sizin fikrinizi değil birçok insanın fikrini almak istediğim için forum olarak açıyorum. Sadece sizin fikrinizi veteriner olduğunuz için almak istediğim zaman size mesaj atarım. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Mehmet Bey hatırlar mısınız bilmiyorum. Veterinerimin kedimin çenesinin yavruyken kırıldığını ve yanlış kaynadığını söylemişti. Kedim çok ürkek. Özellikle yabancılardan en çok da iri erkeklerden çok ürküyor. Sahiplendiğim aileden kaynaklı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü onlarda da ürkekmiş ve ağzı böyleymiş.
Sizce artık kim ürettiyse yani ilk kimlerle tanıştıysa onlarla yaşadığı süre boyunca travmatik bir olay yaşamış ve bu davranışı o olayın etkileri olabilir mi?

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Kediler kısırlaştığında kızgınlık evlereleri tamemen ortadan kalkıyor mu acaba ? Öyle olmayan kediler çok duydum yine kızgınlığa giren. Tabi deneyimlemedim ama forumlardan ve arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla konuşuyorum. Eğer sizinkinde dr bu durum varsa saldırganlığın nedeni bu olabilir. Kedinin yanına gidip kedi kendini sevdirmeyince insan kahroluyor :(

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Anladım o zaman dediğiniz gibi başka bir şey. İnşallah düzelmiştir kediniz. Peki kızgınlık hakkında biraz bilgi verir misiniz ? Devam eden belirtileri hala aynı şiddette mi aynı yoğunlukta mı ? Azalma var mı ? Ben de kedimi kısırlaştıracağım bu yüzden her yönünü tüm sonuçlarını araştırıyorum da.

Badems
Badems

12123

1- Kediler değişikliği pek sevmez ama zamanla alışırlar. En sevdiği yaş mamalarla çözebilirsiniz bu sorunları. Pat diye olmasa da zamanla alışacaktır. Tuvalet ve mama değişikliği pek tavsiye edilmeyen bir şey genelde.
2&3- Bence bunların tek sebebi mamadır. Eskiden dikkat etmemiş, şimdi dikkatinizi çekmiş olabilir. Ben de 2 yılda 4-5 kadar mama değişikliği yaptım. En korkuncu Purina somonlu kısır kedi mamasıydı yarıda bıraktım. Royal Canın da kötüydü, N&D hepsinden iyi çıktı bu koku konusunda. Ağız kokusu için de, dışkı da da hep fark etti. O yüzden ben bunun tek sebebinin mama olduğunu düşünüyorum.
4- Kaşıntı hakkında pek bir bilgim yok, aşılarını düzenli oluyorsa, damlası da düzenli damlatılıyorsa sorun olduğunu düşünmüyorum. Benimki de kulak kısmını kaşır sürekli, bizim gibi diye düşünüyorum. Kaşınabilir normal bence. Ama çok takılıyorsa aklınıza bir veterinere danışın.
5-Tüylerini Mart'ta kestirmişsiniz, çoktan uzamış olması gerekirdi. Tamamen yere değecek kadar uzamaz bu sürede ama tanıdıklarımda iran kedileri var onlardan pay biçerek söylemem gerekirse orta uzunlukta bir tüyü olması gerekiyor şu an. Yumurta sarısını vermeye başladınız mı ? Ve güncel bir fotoğrafını yükleyebilir misiniz yorum yapabilmem amacıyla.
6- Gündüz çok fazla uyumasını engelleyin. Gündüz bütün gün uyudukları için gece geziyorlar haliyle oyun istiyorlar. Bizimki de başlarda böyleydi sonradan düzene soktuk zor bela.
7-Su içmesi çok iyi bir şey aslında. Kuru mamayla beslendikleri için belli miktar suyu almaları gerekiyor. Ama çok fazlaysa eğer tüketimi böbreklerden kaynaklı olabilir. Bir de su pınarı daha da çok içmesine sebep olur normalden.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için.



  1. Umarım tamamen alışır,ben de istemezdim değiştirmek ama yeri cidden kötüydü. Çok dar Bi alanda olması özellikle. Başta değiştirecektim ama bu yeri yeni keşfettim
    2&3 3 farklı mamada da kokunca ben mamadan değil diye düşünmüştüm. Aslında en son baktığımda ağız kokusu daha iyiydi. Acana da daha iyi yani. Dışkı çok berbat kokuyor,belki ağız kokusuna iyi geldiği gibi dışkı kokusuna da iyi gelir Acana.

  2. Dikkatimi çekiyor bayadır. Çünkü yürürken bir anda durup kaşıyor da kaşıyor. Acaba taranmadığından kaynaklanıyor olabilir mi?

  3. Yere değmesini bende beklemiyorum ama yerden baya yüksekte,karnından birazcık aşağıya doğru uzanıyor tüyleri. Yumarta sarısı biotin içerdiği için faydalıymış. Vitamin de biotin içeriyor. İkisi fazla gelir diye düşündüm o yüzden denemedim. Denesem mi sizce? Fotoğrafını çekip profilime koyacağım.

  4. Dediğim şey travma geçirdiğini için yaptığı davranış ama ayrıca da bağırıyor. Dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım.

  5. Gözünü silmek için biraz sıcak sayılacak derecedeki suyu içince bi sorun var diye düşündüm. Su pınarını daha çok su içmesi ve kaseden su içemediği için almıştım ama hâlâ gördüğü suyu içmeye çalışıyor

Badems
Badems

12123

Tüyleri için Gimpet beauty paste denediniz mi ? Direkt tüylere iyi gelen bir ürün. E vitamini, çinko, biotin, lesitin içeriyor. Dönüşümlü kullanırsınız vitaminle. Bir deneyin bence. İdrar yolu için gittiğinizde suyu çok içtiğini de söyleyin.

Badems
Badems

12123

Kullandığım furminatör : link.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Biliyorum o ürünü,kullanmakta istiyorum. Vitamini şuan her gün veriyorum. Şu eksikliği gidene kadar bu şekilde vereceğim sonra hafta da 4-5 güne düşürmeyi düşünüyorum. Beauty pastle yi hafta bir yada 2 hafta da bir vereyim diye düşünüyorum. Sizce nasıl vermem daha iyi olur?

Badems
Badems

12123

Değişimli kullanabilirsiniz bence. Bir hafta vitamin, bir hafta beuty paste.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Linkini attığınız Furminatoru ilk defa gördüm .Furminator markasının Furminator'nun en iyisi olduğu,diğerlerinin onun sahtesi olduğunu ,onun kadar başarılı olmadığı ve kullanımlarında tüylere zararlı olabileceklerini okumuştum. Bunun hakkında düşünceniz nedir?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1818 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR