Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Tosbikdumik sordu.
Aslanhandan cevap verdi.
Herkese merhaba dün buradan kedimi kaç aylık kısırlaştırmalıyım diye bir soru sordum ve sorunun altına yazılan cevaplardan birinde kendi zevkiniz için hayvanları kısırlaştıyorsunuz cevabı yazıldı bu insanlar acaba şunun farkındalarmı. Çoğu kedi doğum sırasında ölüyor kızgınlık döneminde kaçma durumu oluyor ve hadi doğum yaptı diyelim o yavrular ne olacak büyüdüğünde hayvan şiddetinin %80 ni Türkiye de nasıl güvenip sahiplendireceksin hepsine bir bakim desin bir kedinin aylık masrafları 400 buluyor. Şimdi siz söyleyin hayvanları kısırlaştırmak yalnış birşeymi
Sokakta onlarca yavru kedi var çoğu araba altında ezilerek açlıktan olüyor. Hic yaşamaması mı iyi yoksa doğup aci çekerek yaşaması mı? Evdeki kedileride ciftlestirirsek yavruları olu doğan ihtimali var, annenin yavrulara bakmama ihtimali bunu bile geçtim sokakta bir suru kedi var ondan birini sahiplenip onu yaşayabilirsiniz. Bunu diyen insan hayvansever değildir. Kedisi köpeği cinstir ve bunları üretip para kazanma amacı güder
Hayvanların bizim gibi annelik ve babalık duyguları yok. Her şeyi iç güdüler ve hormonları ile yapıyorlar sen kediyi kısırlaştırırsan hormonları yok edersin ve o çiftleşme isteğini kaybeder. Hic bir şeyin farkına bile varmaz
Zeynepulku arkadasın yorumuna katılıyorum.Onlar bizim gibi ya anne olayım cocuğum olsun diye düşünmüyolar.Fizyolojik olarak gerçekleşiyo tüm bunlar.Kısırlastırmak hem sokak canları için hemde kendi evimizde baktığımız canlar için en doğrusu.Bende veterinerimizlede görüşüp uygun görürse hiç kızgınlığa girmeden kısırlastırmayı düşünüyorum.
Yani simdi kisirlastirilan kedinin ayni Turk filimlerinde cocugu olmayan kadinin parktaki cocuklara bakarak aglamasi gibi duygular yasadigini mi dusunuyor bu kisirlastirma karsiti olanlar? Anne baba olma duygusu diyorsunuz da. Kedinin hormonel olarak hissetmedigi bir sey hakkinda fikri de olmayacak zaten. Bir de sanki baba olunca yavrulariyla ilgilenip eve ekmek mi getirecek???
Kesinlikle kısırlaştırılmasından yanayım, kısırlaştırıldığında sadece hayvanın üremesini değil bir çok hastalığa engel olmasınıda sağlıyoruz. Veterinerlerde kısırlaştırılmasından yana çünkü kısorlaştırılan kedilerin hastalıklarının önüne geçildiği için daha uzun yaşadığıda kanıtlanmış. Ayrıca kızgınlık döneminde kediler çiftleştirilmediği zaman büyük bir strese giriyor, her önüne gelenlede çiftleştirilemez üreme yoluyla bulaşan bir çok hastalık var. En iyisi kısırlaştırılmak. Kedim 4 aylık 6 aylık olduğu an kısırlaştıracağım mesela ben
ulan sanki hayvanı kesmişiz gibi tepki gösteriyorlar. hayvansever bir insan öncelikle kedisinin sağlığı için yaptırır artılarını, her bilimsel makalede görürsünüz. zaten istekleri hormanal istekler olduğu için hayatlarında hiçbir şey fark etmiyor sadece tek amacı üremek olan bir organı eksiliyor ve bunda hiçbir eksi yan yok. doğada max 1 2 tanesi hayatta kalan 5 yavruyu yaşatırsanız zaten kedilerin bakım maliyeti artarken yaşam şartları düşer. çoğu gelişmiş batı ülkesi sokak hayvanlarını kısırlaştırır zaten en başta ekonomi olmak üzere bu sebeplerden dolayı. Bunun karşıtı olan bir insanla aşı karşıtı olan bir insan arasında fark göremiyorum. istesin birisi bildirim gönderip buraya 10 tane bilimsel makale atayım. kedinizi kısırlaştırmamak kedinize işkencedir bunu bu kadar emin söylerim.
Tüm bilinçli hayvanseverler, veteriner hekimler kısırlaştırmanın en doğru karar, sağlıkları açısından atılacak en önemli adım olduğunu bilirler.Söyleyen BÜYÜK saçmalamış.
Bir canlının annelik duygusu tatmasını tüm hayvan besleyenler ister ama mağlesef istemekle olmuyor
Hayvanlar anne baba olma hissini yaşamıyor. Bu tamamen içgüdüsel bi şey. Sokakta barınakta o kadar yuva arayan bebek kedi varken onları kurtarmak veya kısırlaştırıp hayvanı inanılmaz bi stresten kurtarmak yerine, ben çifleşmede hastalık kapma doğumda ölme riskini göze ala ala bu hayvanı doğurtayım diyenler özellikle de cins olduğu için hayvanı fabrika gibi kullananlar benim gözümde hayvansever değildir.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.