Evcil Heyecanımla Yolculuğa Çıkıcam Yardım Lutfen

Fatoskrtglu
Fatoskrtglu

261 Puan

Bir kadın ve bir köpegim var ve şehir degistiriyorum pet cargolarina güvenmiyorum bu yüzden yanimda götüreceğim ama yol çok uzun ve onları yol boyunca nasıl sakin tutacağını bilmiyorum bilgisi olan lütfen yardım edebilir mi onları nasıl sakin tutabilirim

4 CEVAP

dilaozdemir_
dilaozdemir_

1823

Merhabalar,
Biz de yaklaşık 2-2,5 hafta önce köpeğimle Ankara'dan Antalya'ya yaklaşık 8-9 saatlik bir yolculuğa çıktık. Daha öncesinde şehir içinde arabada seyahat ettiğinden alışmış olacak ki bir sıkıntı çıkmadı. Çoğunlukla mışıl mışıl uyudu diyebilirim.
Yola çıkmadan 2 saat önce güzelce karnını doyurup, çişini/kakasını yaptırdım. Seyahat esnasında yol tutmasın diye az yemek yemesine özen gösterdim. Mola verdiğimiz zamanlarda çiş pedini arabada yere sererek çiş/kaka yapmasını sağladım.
Sakin olmadıklarında dikkat dağıtıcı şeyler yapmanızı tavsiye edebilirim. Sevdiği oyuncakları yanınızda bulundurmak bir çözüm olabilir. Ben öyle yapmıştım.
Ayrıca belirtmek isterim ki köpeğim küçük ırk, bunun da avantajı ile rahat bir yolculuk geçirdik. Yatağını kucağıma aldım ve gayet rahat bir şekilde Antalya'ya vardık. Keza dönüşte de genellikle uyudu.
Umarım paylaşımım yardımcı olur..

Fatoskrtglu
Fatoskrtglu

261

Köpegim boxer mix daha 3 buçuk aylık ve 8 kilo ilk yolculuğu olack veteriner passiflora önerdi skinlastirir uyku hali yaratır dedi denedim ama pek ise yaramadı ne yapacagimi bilmiyorum

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Sedapet alabilirsiniz veterinere sorup

cevizayaz
cevizayaz

4922

Yolculuk hayvanlar için o kadar da korkutucu değil bir çoğu merakla etrafa bakmaktan nasıl geçtiğini anlamıyor. Ben uçakla İstanbul'dan orduya gittim kedimle hırçın bir kedi olmasına rağmen rötar yapan uçağı kutunun dışında geçirdi çevreye ilgi duydu. Stres olacaktır bir miktar bol bol konuşarak ve kokunuzu ona duyumsatarak daha rahat atlatacaktir. Yemek şu tuvalet gibi ihtiyaçları evde gidermekte fayda var yolda da ilk yorumun tavsiyelerine katılıyorum. Kendi arabam ile seyahat etsem süreç çok daha kolay geçerdi diye düşünüyorum çok uzun olmasa da zaman zaman otobüsle de yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz yine aynı yöntemi izliyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 495 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR