Kedi Yaş Mama

denizbaliik
denizbaliik

4204 Puan

kedim yaş mama yemiyor. niye bilmiyorum son 4-5 aydır her yas mamayı denememe rağmen kokluyor bi kaç kere yalıyor gidiyor. kuru mamasını iyi yiyor şükür bazen ödül çubuğu ya da sıvı atıştırmalıkta veriyorum. yaş mama yemese sorun olur mu ?

6 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Yas mama yemiyorsa sivi tuketmesi için baska yöntemler bulmanız lazim. Su tüketmiyorlar pek bu da ileride sorunlara neden oluyor, yas mama yoğurt ile desteklemeye çalışıyoruz, bazen sıvı ödül mamaları veriyorum, tavuk suyu veriyorum, evin çoğu yerine su koydum icsin diye. Su tüketmiyor çünkü, az miktarda içiyor bunu cis miktarindan bile anlarsiniz. Bir şekilde arttırmak lazım su tüketimini.

Ozge00
Ozge00

131723

Elinizle ağzına sürmeyi denediniz mi? Bazi kediler tadını alinca yemeye başlıyor. Deneyin. Olmazsa da evde kendiniz et ile yapabilirsiniz yas mamayi belki onu yer

sforselin
sforselin

119776

Su tüketimini arttıracak başka şeyler yaparsanız yeri doldurulamaz değil elbette. Ama arkadaşım 3 yaşındaki kedisinin sevdiği yaş mamayı yeni buldu mesela :) Sevdiği aromalardan yaş mama tercih etmek yeme ihtimalini arttırır. (Ciğerli olanları reddeden çok olmaz derler.) Üstüne kuru mamasından biraz atarsanız ve alternatif olarak kuru mama bırakmazsanız yer diye düşünüyorum.
Benimki balık seviyor diye balıklı bir mama almıştım yine. Sevmediği balık varmış hanımefendinin. Normalde tabağı yiyecek çocuk, yaş mama bıraktı tabakta.

denizbaliik
denizbaliik

4204

suyu çok içiyor. yani günde 1 kere kaka yapıyorsa 4 kere falan çişe gidiyor. ama eskiden her yaş mamayı görünce çıldırıyodu niye böyle oldu anlamadım :(

Succubus
Succubus

10369

Çok endişelenmeyin bence su içiyorsa. Benim 15 yaşındaki kedim 2 yaşına kadar çok güzel yedi. Sonra ağır gelmeye başladı yaş mamalar. Birkaç kere kendini kaybedip kusana kadar yedi ya da hatırlamıyorum. O zamandan sonra çok arası olmadı yaş mamalarala.

dolstoy
dolstoy

2355

illaki alıştırmak istiyorsanız aç bırakma yöntemini kullanın ama yaş mama yemiyorsa herhangibir şey olacağını sanmıyorum. aldığınız yaş mama parasına oyuncak alın daha mutlu olur kedicik.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 529 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR