Yavru Kedi Maması

ozgesahinn
ozgesahinn

108368 Puan

Sokakta bulduğum 1,5-2 aylık bir miniği güzel bir aileye sahiplendirdim ama beslenmesinin ihmal edilmesini istemiyorum kuru mama yiyebiliyor sizce yazacağım seçeneklerden hangi mama daha yararlı olur içerik olarak bilginiz varsa cevap bekliyorum.
1-Royal canin babycat
2-Hills yavru
3-Proplan yavru
4-Matisse kitten

16 CEVAP

Shewky
Shewky

1018

İlk üçteki markaların hepsi tecrübe ettiğim markalar ve üçü de gayet yeterli. Ama sanki Hillsin fiyat perfomansı daha iyi gibi gibi. ^_^

tika_waylan
tika_waylan

13980

Proplan junior kullaniyorum. Evet cok tahil var ve tahil gereksiz. En guzeli Acana, Orjijen, N&D.. Ama cok pahalilar. Kedi etobur proteine ihtiyaci var misir puskulune, GDOlu pirince, tavuk yan urunlerine ihtiyaci yok. Gercek etten olan Orijen falan daha iyi. Ama gene de orta kalite mamalardan en iyisi Pro Plandir.
İmkaninis olursa N&D alin arada kendiniz tavuk haslayin kabakla havucla.
Cok uzun oldu farkindayim bu konuda ne kadar cok arastirma yapmis olsam da ben de Pro Plan kullaniyorum ve memnunum. Senelerce Royal Canin yedirmis kedisine ve kedisi cok yasli ama saglikli olanlar da var. Ama gene de Royal Canin yerse baska mama yiyemez cunku cok fazla seviyorlwr baskq mamaya geciremiyorlar. Hills de iyidir ama baska bir arkadasim Hills'e gectiginde kedisinde kusma, ishal vs bir suru sey oldu. Her kediye her mama yaramayabiliyor.

ozgesahinn
ozgesahinn

108368

Ben hills kullandım ilk kedimde ondan sonra royal vermiştim ona bayıldı. Nd tavuklu narlı aldım kokusu çok midemi bulandırıyordu bitince acana balıklıya geçtim gayet memnunum bundan ama sahiplendirdiğim kediye acana alın her ay diyemem ben kendi bütçemden kısıp alabiliyorum aileme kalsa onlar da almaz bu kadar fazla fiyata çünkü ekstra masraflarımz çok oluyor hala alıyoruz bir şeyler.şu an belirli iyi içerikli mamalara bakıyorum ki onlar da ilerde zorlanmadan alabilsin bu mamayı, iyi beslensin.

Gofretsla
Gofretsla

116585

Hills

mEhLikHhE
mEhLikHhE

1862

Hills yada Proplan ikiside iyi bir markadır.

harikayanadur
harikayanadur

105997

gdo varmış! araştırarak konuşalım bence duyduğumuzla değil ben proplan kullanıyorum ve geçen hills denedim kedim yememkte direniyordu bugün proplan paketini açarken koşarak geldi mama kabına kattım saldırdı. şöyle düşünmel lazım gdo zaten zararlı bir şey değil oranlı olursa genetik değiştiren bir çok ürünü insanlarda yiyor zaten. proplan a gelirsek eğer kedimde ağız kokusu, dışkı kokusu yada tüylerinde bir matlık yok oldukça sağlıklı yani. buarada hayvanların da tahıla belirli oranda bir ihtiyacı var protein oranının yüksek olmasını istiyorsak direk eti verelim yani mamaya gerek yok :)

besahin
besahin

103531

Harikayanadur katılıyorum Bende proplan'royal canın ve bono cibo kullanıyorum gayet memnunum zaten her mama her kedide farklılık gösterebilir gdo tahıl gibi şeyleri bu kadar önemsiyorsak mama almayalım evde et tavuk verelim yani boşuna mama niye alıyıruz ki

harikayanadur
harikayanadur

105997

ağlıyorsun mu biraz profesyonel düşün basit konuşma sadece fikir alışverişinde bulunuyordum :) sen bunu bir akademisyene mi söylüyorsun araştırmanın nasıl yapılacağını benden iyi bilemezsin yabancı kaynakları bile okuyorum birçok veteriner hoca arkadaşım var ve hepsine danışıyorum veteriner laflarıyla gelme buraya KOMİK :)

harikayanadur
harikayanadur

105997

neyse her şeyi siz biliyorsunuz siz mükemmelsiniz ve sizin gibi kendini öven CAHİLLERLE uğraşamayacağım :)

harikayanadur
harikayanadur

105997

paylaştığın yazıyı okumuştum fakat bu dikkate alınacak bir şey değil internetteki yorumlardan derleme yani kulaktan duymayla bir farkı yok. biraz profesyonel ol akademik yazı oku :)

tika_waylan
tika_waylan

13980

Haklisiniz Acana, Orijen cok pahali. En iyisi Pro plan hem kampanyali indirimli fiyatlari fa oluyor. Royal Canin yiyip gayet saglikli uzunca seneler yasayan kediler var ama bagimlilik yapiyor belki ileride degistirmek isterse zorluk yasayab
ilirler. Ben Hills'in icerigini begenmistim misir puskulu falan yok gayet proteini yuksek ve esmer pirincten ama iste Hills kullanip sorun yasayanlar gordugum icin onermekten korkuyorum. Proplan orta karar pek sorun yasatmayan mama sanirim en optimali o. Burdada bircok kisi begendigini yazmisti veterinerler de iyi diyor.

Badems
Badems

12123

ProPlan kullanıyordum ben de, kedimi ilk sahiplendiğim zaman çok bir bilgim yoktu ama şimdiki aklım olsa kullanmam. Fazlaca gdo varmış içerisinde. Bu ve Royal Canın gibi mamalar çok tahıllı, hayvanların protein alması gerekir tahıldan ziyade. Hills hakkında bilgim yok ama daha iyidir heralde diğerlerinden

Badems
Badems

12123

Yahu arkadaşım sen kedini yeni sahiplenmedin mi ? Düne kadar napmam lazım diye ağlıyordun buralarda, biz tavsiyede bulunuyorduk sana ne çabuk unuttun? Gdo varmış oroştororok konoşolom bonco!!! Şu bilmiş bilmiş tavırlarınızı forumun dışına bırakın zahmet olmazsa. Az okuyun araştırın öyle gelin. Tahıla ihtiyacı yok diyen oldu mu, araştır diyorum ama okuduğunu anlamaya acizsin. "Bu ve Royal Canın gibi mamalar çok tahıllı, hayvanların protein alması gerekir tahıldan ziyade." Tahıl az, protein yüksek olmalı. Net mi ?

besahin
besahin

103531

Burda farklı şey söyleyen olmadı ben 23 yaşındayım ve 7 yaşından beri Kedi bakıyorum şuan ki yavru kedimi Yen'i sahiplendim evet diğer kedilerimi sahiplendiğimde yetişkindi Benim o yüzden yavru kedi bakımıyla ilgili danıştım az bıraz saygılı konuşmayı öğren önce herşeyi öğrenmişsin ama insanlara saygıyı öğrenememişsin herkes burda fikrini söylüyor ama sen sürekli insanların yorumları üzerine yazıyorsun daha önce de karşılaştım tartışma çıkarma boşuna biz fikrimizi söylüyoruz senin söylediklerin yalan yanlış demiyoruz ispatlamaya çalışmana gerek Yok

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1896 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR