Ev Yapımı Yaş Mama Tarifi..

Esila46
Esila46

12047 Puan

Arkadaşlar, 2 sorum olacak.


1. Evde yaptığınız yaş mama tariflerini yazabilir misiniz?
Ben balık haşlayıp, kılçıklarını temizleyip, suyuyla birlikte veriyorum. Başka tarifte uygulamak istiyorum. Kasaba gibi bı belde de yaşıyorum kargo buraya gelmiyor. İnternetten sipariş çok uğraştırıyor beni ve buralarda petshop ta yok. Şehir de olanlar da kazık atıyorlar insana..


2. Hazır yaş mama mi yoksa ev yapımı mı?

5 CEVAP

Bikedi
Bikedi

13753

Kesinlikle ev yapimi youtube dan izledigim veteriner tarifini paylasiyorum
1 kg tavuk
1 kabak, 1 havuc,1 patates
1 cay bardagi pirinc
1 yumurta
1 y.kasigi zeytinyagi
1 cay kasigi zerdecal
Tavugumuzu 15 dk hasliyoruz. Sebzelerimizi soyup dograyip tencereye pirincle birlikte ekliyoruz. 15 dk daha hasliyoruz. Bu arada ayri bir kapta yumurtsmizi hasliyoruz.
Ocagimizin altini kspatip zeytinyagi ve zerdecali, kabuguyla birlikte yumurtayi ekliyoruz. Hepsini blenderdan gecirip pure haline getiriyoruz.
Porsiyonlar halinde buzluga koyabilirsiniz. Mamayi ne cok soguk ne de cok sicak vermeyin
Bu tarifi et, balik, tavuk cigeriyle de hazirlayabilirsiniz. Afiyet olsun:)

ozlemalice
ozlemalice

4165

Ben suyun içerisinde et ve ciğeri haşlamıştım. Aynı şekilde patates, havuç, kabak haşladım. hepsini rondodan geçirdim. İçerisine yumurta da pişirdim. Yumurta kabuklarını havanda toz olana kadar ezdim. Hepsini ekledim. Zerdeçal koydum. Biraz pirinç, bulgur, makarna da koydum(çok gerek yok). Biraz da yağ koydum. Tekrar iyice ezdim. Her bir bızdolabı poşetine birer porsiyonluk 2 porsiyon olacak şekilde bağlayarak koydum. Buzlukta dondurdum. Tadına bayılıyor. Vereceğim zaman eridikten sonra benmari usulü biraz ılıtıp veriyorum. Gerçekten çıldırıyor. Baya da bereketli ve hesaplı oluyor. Haftada iki gün veriyorum ama belki üçe çıkarırım. Bunların yanında siz isterseniz tavuklu, bezelyeli vs yapabilirsiniz.

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

ev yapimi daha faydali en azindan icinde ne oldugunu biliyorsunuz kendi kullandigimi yazayim
kiyma, yumurta sarisi, rendelenmis havuc ve yumurta kabugu (kabugu firinda kurutup toz haline gelene kadar dovuyorum kabugu baya faydali) hepsini pisiriyorum tavada

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

https://youtu.be/BRmKb5G1oFA bu videodan almistim tarifi

Ben de balık haşlayıp suyuyla birlikte veriyordum. Hafta sonları balığı haslıyorum ilk gün taze taze veriyordum suyuyla birlikte şapur şupur icip yiyorlardı hemde bayıla bayıla. Takip eden 3 gün boyunca kalan balığıda dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına geldiğinde veriyordum ve bunu her hafta sonu tekrarliyordum yani haftanın en az iki günü yiyorlardı. Sonra kedilerimde ishal başladı özellikle 3-3,5 aylık olan yavrularda. Başlarda bilmiyordum günlerce veterinerle uğraştık aklıma hiç gelmedi ve vete söyleme geregi duymadım. En sonunda hiç ihtimal vermeyerek gayri ihtiyari soyleyiverdim ve veteriner hekimi elleriyle başını dövdü. Ne yaptınız siz diye meğer balık sürekli olduğunda sindirime zarar veriyormuş ishal konusunda o dakikadan sonra yol alabilidik. Demem o ki sizin başınıza gelmedi mi😕

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 487 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR