Hamile Kedi İle Erkek Kedimin Odasını Ayırmalı Mıyım

Hamile kedi evimizde misafir doğumuna 4-5 gün kaldı.
Erkek kedim sürekli peşinde..
Bir zararı dokunur mu birbirlerine ayırmalı mıyım

13 CEVAP

Zeke
Zeke

118626

Tabi ki her kedi aynı değil ancak babası olayı nedir yau, babayım ben bebelerimin altını bezliyim falan gibi bi düşünce-duygu yok onlarda.


Ben de 5 tane kedinin doğumuna şahit oldum, 3 anne kediye ev sahipliği yaptım. Asla ama asla başka kedi kabul etmediler.
Yardıma da ihtiyaç duymuyorlar, içgüdüsel olarak annelik duygusu direkt yükleniyor.
Babası olsa napcak patisini mi tutucak hadi aşkım yaparsın diye :)


Doğum öncesinde,anında ve sonrasında çoğunlukla yalnız ve sessiz kaldıklarında huzurlu oluyorlar. Ki soru sahibi gerilim yaşanıyor da demiş...

ebruafsr
ebruafsr

2281

Hayır. Anne kedi zaten yaklaştırmayacaktır. Benim kedimin doğumuna saatler kala erkek kedinin yanında durmasını istiyordu hatta bir sıkıntı olmaz ":)

Zeke
Zeke

118626

Ne hayırı yahu, ayırın tabi ki.
Kediler anne olduklarında inanılmaz hassas oluyorlar. Yalnız kalmak istiyorlar. Anneyi strese sokuyor başka kedinin varlığı.
Ayrıca erkek kedilerin bebeklere zarar verme ihtimali de var. Kesin zarar verir demiyorum ama yüksek ihtimal dahilinde.

Zeke
Zeke

118626

Hele de erkek kediniz kısır değilse %100 ayırın.
Yeniden çiftleşmek için yavruları boğabiliyor erkek kediler

Ayırmadım birbirlerinden anne kedi ile bir sorun olmadı aynı odada uyudular ama yavrular açısından doğumdan sonra dikkat edeceğim söylediğiniz şeylere, zarar verir diyen de olmuş vermez diyen de ama ne olur olmaz dikkat etmekte fayda var sanırım

Çok teşekkür ederim gerçekten hem yaklaştırmıyor bir gerilim hakim sürekli hem de göremeyince arıyor ????

ebruafsr
ebruafsr

2281

Evet evet bunlar çok normal şeyler korkmayın

ebruafsr
ebruafsr

2281

Hayır öyle bir şey yok asla dokundurmuyor anne kediler peşinden koşması da zarar vermek için değil yaşadığım için söylüyorum. 4 5 günü kaldıysa anne kedi hassalaşıyor evet ama her kedi de aynı değil bazıları doğumunda kimseyi istemez bazıları yanında hep birilerini ister yardım bekler. Erkek kedi de yavrulara asla zarar vermez. Babası ise diyorum bunları ki büyük ihtimalle babası yanılıyor da olabilirim ama ben asla zarar verdiğini görmedim

Seyma1441
Seyma1441

3724

Zarar verme ihtimali çok yüksek. Aynı sorunu bende yaşadım. 1 dişi 1 erkek kedim var birlikte büyüdükleri halde doğumdan sonra düşman kesildiler birbirlerine. Ayrıca baba kedimiz çok uysal bir kedi olduğu halde bebeklere ayrı bir siniri vardı ve yaklaşık 10 gün birbirlerinden ayrı tuttum daha sonra yavaş yavaş odaları birleştirdim. Siz yine de temkinli olun sonuçta her canlının karakteri birbirinden farklı olabiliyor

Zeke
Zeke

118626

@ebruafsr Ayrıca asla görmedim, şahit olmadım, kesinlikle zarar vermez diyorsunuz da siz görmediniz diye nasıl böyle net konuşup doğru olmayan bilgileri kesin dille söyleyebiliyorsunuz..
Binlerce örneği var malesef erkek kedilerin yavruları boğması ile ilgili.

ebruafsr
ebruafsr

2281

Zaten kendisi demiş erkek kediyi göremeyince telaş yapıyor diye. Ben her kedi için söylemiyorum bunu kesinlikte katmadım farkındaysanız. Siz de yanlış bilgi veriyorsunuz her kedi doğumunu kedi yapamaz. Ben şu ana kadar hiç şahit olmadım. Bunlar doğru olmayan bilgiler değil yanlış bilgilendirmeyin insanları lütfen! Eğer başında sahibi varsa başında kedinin hareketlerini zaten gözelmleyecektir ve sizin dediğiniz olay çok sık görülen bir olay da değil boşuna korkutmayın insanları. Baba kedi konusundaki espiriniz de çok gereksizdi. Siz yanlış bilgilendiriyorsunuz ve gereksiz teleşa sokuyorsunuz insanları. Ben çocukluğumdan beri kedilerle büyümüş insanım asla kimseyi yanlış bilgilendirmem bunu da istemem.

Zeke
Zeke

118626

Ahsjdjsksksk tmm..

Linsenpai
Linsenpai

117282

Saldırabilir yavrulara. Veya anne kedi ona saldırabilir iç güdüyle. Dikkatli olun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3021 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR