Kedilerinizi Dışarı Alıştırmayın!

TarcinBey
TarcinBey

13649 Puan

Kendi kedim 4 yaşında dışarıda öldü. Köpek saldırısına uğradı. Eskiler bilir önüne gecemiyorduk. Dışarıyı gördükten alistiktan sonra uykusundan uyanır direkt dışarı isterdi. Mama su uyku için evde dururdu. Benim olmadığım bir zaman dışarı çıktığında köpek saldırısında öldü.


Tasma ile olsa bile bence çıkarmayın. Alışıp daha fazla istemeyeceğinin garantisi yok. İnsanlar çok kötü ansizin köpek saldirtmayacaginin garantisi yok. Hele gözünüz üstünde değilse neler neler. Özgürlük konusuna gelirsek; kediler artık son derece evcillesmis hayvanlar. Bilmediği sürece dışarıyı, doğayı istemez. Balkona bile çok çok nadir cikartiyorum ikinci kedimi. Gayette keyfi yerinde. Hatta evine ve bana daha çok bağlı bir kedi.


Canı yanmış biri olarak söylüyorum kedilerinizi hangi koşulda olursa olsun dışarı Alıştırmayın.

11 CEVAP

guloruc
guloruc

742

Ben sana hak veriyorum kıyamamazlık oluyor.başınız sağolsun:( Ben hiç dışarı bırakmadım ama veterinere vs giderken çok fazla korktuğu ve dışarıdan gelen en ufak sesten dahi evin içinde saklanması nedeniyle sokak seslerine alışması amacıyla balkona çıkartmaya başladım.


(Zemin katta oturuyorum düşme yaralanma ihtimali yok.) başta korksa da şimdi o kapıya patilerini atarak nasıl yalvarıyor balkona çıkmak için. Hala dışarıdan korkuyor ama balkona alışması bile benim için zor bir durum oldu. Yalvarışlarına dayanamayıp mutlu etmek için açıyorum kapıyı, bekliyorum başında. Bir an dalgınlığımla kaçma ihtimali var biliyorum. Onu mutlu etmek, kendine güvenmesini sağlamak için aslında her şey. Sabretmek gerekiyor sanırım bazen onları üzmek gerekse bile dediklerini yapmamak. Bırakalım korksunlar dışarıdan.

TarcinBey
TarcinBey

13649

Şimdi eminim yorumlara sorumsuz olmasaydiniz, başında olsaydın vs diye hırçın çirkef insanlar dolar. Dediğim gibi mama su dinlenme için eve gelir olmuştu artık. En başında alistirmamak gerek. Ben ders çıkardım. Düşünen veya yapan varsa yapmasın diye yazdım.

sforselin
sforselin

119776

Şimdi derler ki size
eve hapsediyorsunuzz kedileriiiu doğalarına bırakınn!1!!!!1!!1
Doğalarında kedi yakalasın, kovalasın diye eğitilen köpekler, saatte hızı 100 kilometrelere çıkabilen büyüklü küçüklü araçlar, onlar için yapılmış yollar var zaten. Av bölgesi de çöp konteynerları, evet.
Güvenli kapalı bir bahçe yoksa, dışarıya salmamak gerekiyor evde yetişmiş ev şartlarına alışmış bu çocukları. Doğalarına uygun bir şeyler yapmak istiyorsanız da evlerinizi ona göre düzenlemelisiniz.

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

ya zaten sokaktaki kedinin de yaptigi sey uyumak, belli alanlarda dolasmak, avlanmak... baska ne yapiyorlar ki? evdeki kedinin sokaktakinden tek farki yemegi onune geliyor. zaten genel olarak ortam degisikligini seven hayvanlar degiller yani alan sahipleniyorlar aliskanlik disina cikmayi sevmiyorlar evi de onun dogasina uygun hale getirince (sadece tirmalama tahtasi gerekiyor sanirim onu karsilamak icin :D ) rahat rahat evde de durur hayvan bunalmaz da

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Benim de bir kedim var sokaktan almistim bir sure koruyup (o siralar sokakta cok kedi ölmüstu biri yapti diye dusunerek) kisirlastirip salarim diye. O yuzden sokakla baglantisini koparmamistim her gun biraz saliyordum. Ama artik dediginiz gibi eve sadece yatmaya geliyor sabah kosa kosa kapiya gidip miyavliyor. Evde de 4 kedi daha oldugu icin saliyorum. Ama basta evde dogmus buyumus kedilerim var onlar istemiyor cikarsam da korkar zaten. Bunu sorumsuzluk olarak gormuyorum bazi kediler disari cok duskun, omürleri kisa oluyor belki ama guzel yaşiyorlar. Koca gun kosup oynuyor arkadaslari var mutlu bence. Cok da koruyucu olmamak lazim, ölürse uzulcem tabi ama kendimi de suclayacagimi sanmiyorum.

sforselin
sforselin

119776

Ben aşırı koruyuculuk olarak görmüyorum bunu. Evden çıkmayan kedilerinize de hastalık taşıma riski var böyle. Tabii sizin için alternatifi nasıl olur bilmiyorum. Sizin sorumluluğunuzdalar, kararı verecek de sizsiniz bu yüzden. Ben hastalık kapabileceği ya da diğer tehditlerin olduğu yerlerde dışarı çıkmalarını doğru bulmuyorum.

Burcu_77
Burcu_77

548

Bende balkona çıkartıyorum işten gelince başında bekliyorum. Ona kanguru tarzı sırt çantasi aldım bazen gezmeye çıkartiyorum. O kadar evde mümkün olduğunca onla vakit geçiriyorum. Pekte dışarsıni aramıyor fazla

Ceyday
Ceyday

4128

Gerçekten sokak çok teklikeli sokaktaki kedilerden hastalık bile kapabiliyorlar,ama alışıncada kıyamamak var sürekli ister.

TarcinBey
TarcinBey

13649

Evet benim evimde başka kedi yoktu o yüzden dışarı gidip gelmesi o açıdan sorun değildi. ama evde başka kedi varsa onlara da bulaşır yazık.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Benimkiler sitede bazen tek geziyor ama olabildiğince tasmayla gezdiriyorum

TarcinBey
TarcinBey

13649

epiglottis evet ömrü güzel geçti istediği gibi geçti diyorsunuz ama eğer sokakta ölürse o ölüm şekli o kadar yakıyor ki insanın canını. Sağlıklı, beklemiyorsun böyle bir şey, keyfi yerinde ama dışardaki bir sebepten dolayı ölüyor. Çok kötü bir olay. Sizde dikkatli olun. İnşallah iyi ve uzun bir ömrü olur :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 584 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR