Kedim Evde Yalnız ????

menekserdem
menekserdem

171 Puan

Merhaba ben iş için bir kaç gün şehir dışına çıkmak durumundayım evde kedime bakacak kimse yok yalnız kalacak 4 gün kadar korkuyorum başına bir şey gelir diye birine vermekte istemiyorum nasıl bakacağından emin değilim yem ve suyunu hazneli kaplar ve bir kaç yere koyacağım ışığı açık bırakacağım ama onu bırakmak istemiyorum otobüste bagaja koyduklarında çok kötü oluyor sakinleştiriciler yüzünden daha önce kustu öneriniz var mı ? Veya daha önce yalnız kaldımı kediniz ne tavsiye edersiniz

7 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Evde yalnız kalabilme süresi yaşına göre değişir. Bir yaşından büyükse kalabilir birkaç gün yalnız. Ama kumu temizlenmediği için eve döndüğünüzde kötü sürprizlerle karşılaşmanız muhtemel. Ekstra tuvalet koyabilirseniz iyi olur. Devirme ihtimaline karşı bol bol su koyun. Kendi başına oynayabileceği oyuncaklar varsa canı belki biraz daha az sıkılır. Döndüğünüzde trip atabilir hazırlıklı olun.

sforselin
sforselin

119776

Otobüste bagaja koymak zorunda değilsiniz. Karnesini yanınıza alırsanız box'ta sizinle beraber yolculuk edebilir. Sakinleştirici vermek de pek doğru değil. Uzun süreli bir yolculuk mu?

menekserdem
menekserdem

171

Çok teşekkür ederim ???? yedek kum kabı koyacağım uzun bir yolculuk kedimde büyük biraz taşıma kabında bile çok bunalıyor kıyamıyorum hiç yaş mamaya bayılır dönüşte gönlünü alırım televizyon açsam radyo falan saat ayarlasam en azından bir kaç gün daha önce aynı firmayla otobüste yanımda gidecek diye anlaşmış olmama rağmen kabul etmediler bagajda molalarda baktım sürekli ama onda bile o ses onu illa ürküttü bu konuda kesinlikle bir düzenleme gelmeli gerçekten vicdanen kendimi çok kötü hissediyorum şimdiden gideceğimi anladı diye düşünüyorum psikolojikmi artık neyse ????

sforselin
sforselin

119776

Ocakta yönetmelik değişikliği oldu ama. Ondan önce miydi seyahatiniz? Şu an karnesi yanınızdaysa -ki sadece kuduz aşısına bakıyorlar sanırım- beraber yolculuk yapabiliyorsunuz.
Resmi gazetede yayınlandı yani. Lazım olabilir diye bırakayım buraya da:


Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir. Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın evcil hayvanların taşıtın içinde taşınabileceği özel sefer düzenlenebilir. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine 2 uyarma verilir.”


Uyarı nedir, onlar için ne ifade ediyor bilmiyorum ama yolculuk yaptığım sırada otobüs şoförü bi kedi için fazla söylenmişti. Gidip farklı bir yetkiliye yönetmelikten haberdar olduğumu belli ettiğim ve şoförle konuştular, sağ olsunlar :)

Bikedi
Bikedi

13753

4 gunlugune kedinize yolculuk ve yer degisiklihi stresi yasatmayin bence. Mamasini suyunu bol bol farkli yerlere birkac tane koyun. Kum kabinin yanina bi kum kabi daha koyun. Evde tehlike yaratabilecek seyleri kaldirin. Evde dursun derim. Emin olun yolculuk ayri bir dert, gittigi yere adapte olmasi bi dert, geri donmesi de baska dert

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

bence de kediniz buyukse bir sıkinti olmaz gun icinde biraz biraz yalniz birakmaya calisin alissin arkadasimin kedisi 1 hafta kalmisti sonra nasil oldu bilmiyorum ama onlemlerinizi alirsaniz sıkinti olacagini dusunmuyorum

Namiii
Namiii

202

4 günlük bir şey için kedinizin yolculuk stresini çekmesine gerek yok.Çok detaylı düşünüp her şeyi ayarlarsanız bir şey olmaz inşallah.Suyu da leğenlere farklı farklı yerlere koyun susuz ve aç kalmamalı.Bir de asla ve asla size kedinizi otobüste bağaja koyun derlerse ikna olmayın hele de önce anlaşmışsınız son anda size böyle demişlerse kabul etmeyin.Kardeşimle bana da aynı şekilde davrandılar öncesinde bilet alırken sorun yok deyip bineceğimiz zaman sorun çıkardılar ama kabul etmedik sonuç olarak bizimle birlikte seyahat ettiler.Çünkü artık böyle bir hakkımız var yani kendilerine özel yasak koyamazlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 351 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR