Kısırlık Ameliyatı

derya16161
derya16161

2956 Puan

iki erkek kedim var birazdan kısırlik ameliyatı için hazırlanıp başka bir ilçeye doğru gideceğiz.yavrularim kac günde iyileşir?.dikişler ne zaman kaynar bilen varmi arkadaşlar,?

4 CEVAP

uveysuveys
uveysuveys

1263

Merhabalar ben de erkek kedimi kısırlaştıralı bir ay oldu ameliyat çabuk bitiyor verilen narkozdan dolayı kediler biraz geç uyanabiliyor, bir saat falan sürebiliyor ayılması, ayılma sürecinde burnunun açık olduğundan emin olun soluk alıp verişi kesilmesin asla, mümkünse her ihtimale karşı veterinerinizden ağrı kesici ilaç da alın biz almadık ve özellikle ilk gece (ve devam eden bir haftada) ağrısı olabiliyor, boyunluk takmalı bence çünkü sürülen antiseptiği çılgınca temizlemeye çalışıyor. dikiş atılmayacak diye biliyordum ama atıyorlarmış birer tane o dikişlerde 4 günden sonra ciddi oranda iyileşmişti bizde. Veterinerden uyandıktan sonra alırsanız bir yerlere zıplamamasına dikkat edin narkoz etkisiyle sarhoş gibi oluyorlar. biz enfeksiyon ihtimalini en aza indirmek için kumunu her gün tamamen değiştirdik (iyileştikten sonra kullanabilirsiniz kumu boşa gitmiyor merak etmeyin) kaka ve çiş yapıp yapmadığını kontrol edin mutlaka, testisler bir miktar şiş gözüküyor ama zamanla geçiyor bu konuda telaşlanmayın. Ameliyattan ilk birkaç saat sonra kusabiliyorlar bu durum onları korkutabilir siz telaşlanmayın biz hem su hem laktozsuz süt bıraktık önüne sıvı ihtiyacını giderebilmesi için mümkünse yaş mama veya ciğer; et, tavuk suyu ile de sıvı ihtiyacını gidermesine ve yemek yemesine yardımcı olabilirsiniz. Benim kedim ilk bir hafta sudan korkuyordu su ile sütü karıştırıp verdik bu da ek bir bilgi şimdiden yavrucaklara geçmiş olsun umarım bu süreci kolay atlatırsınız

Zehra2505
Zehra2505

2413

6 gün oldu bizim kedinin ameliyatına durumu iyi şükür...
Erkek kedilerin ameliyatı dişi kedilerinki kadar ağır olmuyor.


Ilk iki gün halsizdi.
Eve getirdiğimizde anestezi etkisiyle zor yürüyordu elimden bile yemek yediremedim az birşey yedi kustu doktorumuz kusması normal dedi.
Eviniz mutlaka temiz olsun.
Yemini kumunu aynı yere koyun birkaç gün.


Kendine gelince hoplayıp ziplamasina dikkat edin.

Iceoglan
Iceoglan

11762

Yakalık takmamıza gerek yok deseler bile muhakkak takın. Oğlumu kaybediyordum bu nedenle. En az 3 gün kalsın. Operasyon çabuk bitiyor. Serum olayı biraz uzun sürdüğü için size teslim etmeleri 5-6 saat sürüyor. Gece 12.00'ye kadar mama ve su vermeyin. Hoplayıp zıplamamasına dikkat edin. Erkeklerde dikiş yok ama narkozun etkisiyle dengesini kaybedip düşebilir. Her şey yolunda gittiğinde 3-5 güne normale dönüyo. Geçmiş olsun

derya16161
derya16161

2956

tesekkur ederim verdiğiniz bilgiler için.ameliyatimizin biri karaoglumun iyi geçti ama gri kurumun cok zordu.uc saat diyebilirim.istahlari cok az elimde kase ile su mama gezdiriyorum. insallah bir haftaya toparlarım yavrularimi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 290 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR