Scottish Fold Burun Tıkanıklığı

28Bulut28
28Bulut28

227 Puan

1,5 yaşında scottish fold cinsi kedimin sürekli devam eden burnunda hırıltı var ve nefes almakta zorluk çekiyor. Birçok yerde genetik yapısı, burun düzlüğünden kaynaklı olduğu yazıyor. Çok endişeleniyorum yapılabilecek ne var, yardımcı olabilir misiniz?

10 CEVAP

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

mümkünse pelete geçin geçemezseniz de hiç tozu veya kokusu olmayan bi betonite geçin sık sık evi temizleyin mümkünse her gün evi süpürün ve haftada 2-3 kez toz alın özellikle kedinizin eşyalarını sık sık yıkayın ve düzenli burun temizliği yapın (bunun için solüsyon veya bitkisel şeyler kullanabilirsiniz ama dikkatli olun)

Ripasida
Ripasida

824

Burnundan geldiğiğine emin misiniz benim kedimde sahiplendiğinde üşütmüştü ve ciğerlerine inmişti hırıltı geliyordu ben de ilk başta burnundan geliyorsandım ama kulağımı dayadığımda ciğerlerinden geldiğini fark ettim.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

kulak pamuğunu ince hale getirip ılık çayla (siyah çay veya papatya çayı) silin ılık suyla silseniz daha iyi öbce suyu sonra işe yaramazsa çayı deneyin

Ayselgns
Ayselgns

113116

Bence çok endişeli değilsiniz. Endişeli olsanız veteriner hekime danışırsınız.

28Bulut28
28Bulut28

227

Danışmadığımı düşünmenizi anlayamıyorum, her seferinde genetik yatkınlık yapabilecek bir şey yok dendi. Aynı durumun çok daha kötüsünü eklem hastalığı için de yaşadık emin olun yalnız bir değil, birçoğuna danışmaya çalışıyorum. Dilerim yargılayıcı tavrınız başka sahipleri de kötü hissettirmez. Yine de yorumunuz için teşekkürler.

TugbaAytekin
TugbaAytekin

2973

Ayni durum bizde de var ve bu durum genetik rahatsizligindan kaynaklaniyor zaten burun delikleri yok gibi ince cizgi halinde. Cok uzuluyorum bu haline biz insanoglu cok fenayiz gorsellik icin neler yapmislar. Para verip satin almadim bu arada

28Bulut28
28Bulut28

227

Kesinlikle katılıyorum. Biz de aynı şekilde, aynı zamanda çok erken aylarda başlayan eklem rahatsızlıkları yüzünden zor zamanlar geçirdik. Bu masum canlar maalesef insan hatası yüzünden hayata bir kez gelmiş, elimizden geldiğince en iyi yaşamı onlara sunmaya çabalıyoruz. Fakat insanlar bu yönünü unutup yorum yapabiliyorlar.

28Bulut28
28Bulut28

227

Çok teşekkür ederim, burun temizliği için ne kullanabiliriz acaba?

28Bulut28
28Bulut28

227

Yok eminim zaman zaman kesiliyor, akıntı da dışından bazen görülüyor.

28Bulut28
28Bulut28

227

Çok teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2672 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR