Yavru Kedim 2 Gündür Oyun Oynamıyor

mrtrgn
mrtrgn

172 Puan

Kedimi 1 hafta önce apartman bahçesinde buldum. Çok yağmur yağıyordu ve baya ıslanmıştı. Aldım ve hemen havluya sarıp ısıtmaya çalıştım. O gecesi de gayet güzel rahat bir biçimde uyudu. Kedimi 3 4 saat arayla besledim hep iştahıda iyiydi. Veteriner bağırsaklarının düzene girmesi için 7 günlük bir mama verdi. Ic paraziti var. Uzunca bir şerit cıkarmaya çalıştı ama ben onu alana kadar iceri geri kacti. Veterineri aradim hemen bana sitraks onerdi. Hemen 0.5 cc icirdim. Etkisi olmadi. 1 gun kullanmadim. Ertesi gunu kakasinda ufak bir kan lekesi gordum.(bu arada kati yemedigi için dışkısı sulu). Bana 1 cc daha kullanin dedi. Ve kullanmadan daha o seriti cikardi. Bir miktari icinde kaldi sanirim. Koptu cunku. Bugünde ilacı verdikten sonra 1 tane kurt düşürdü kakasıyla beraber. Hep uyku halindeydi dün. Bende bugun veterinere götürdüm tekrardan. Kutusunda gayet canliydi. Veterinerde halsizlik durumu yok dedi. Gayet saglikli gorunuyor dedi. Eve gelince biraz gezindi ve tekrar yatti. Surekli oyun oynuyorduk yemek yedikten sonra. Ancak 2 gündür oyun oynamıyor. Veteriner birşeyi yok dedi ama böyle halsizmiş gibi hep uyuyor battaniyesine gidip. 2 3 adim atip oturuyor. Ilk basta oyle hareketli oyuncu olupta simdi böyle uyuklamasi beni fazlasiyla üzüyor. Yardimci olabilirseniz sevinirim.

6 CEVAP

Nayeli
Nayeli

2785

Yavru bu uyarak büyücek :) 5 dakika oynar 1 saat uyur

toprak35
toprak35

7790

Öncelikle geçmiş olsun bebeğe... kaç aylık yada haftalık bu yavru?Sonra hayvan kaka yaparken müdahele etmeyin.Rahat rahat yapsın çişini kakasını ..sitraxı kullanır kullanmaz etkisi olup olmadığını nasıl anladınız?Ölen parazitleri nasıl görmeyi bekliyorsunuz? 2.kezde kullanmışınız..Kakasında kan son andamı damlamıştı? eger son anda olmuş gibiyse giardia diye bir bağırsak rahatsızlığı olabilir.Onun için flagyl denen şurup var ondan sadece 1 damla yani 0,1cc 5 yada 6 gün verin.hem ishali düzenlenir hem kakasındaki kan kesilir.
Ayrıca kedinizi başka bir veterinere göstermeyide deneyin.çünkü bizim yazdıklarımız tamamen farazi...
geçmiş olsun

mrtrgn
mrtrgn

172

Teşekkür ederim. Maksimum 1 aylık olduğunu düşünüyorum. Tuvaletine herhangi bir müdahalede bulunmuyorum. Sitraks kullanımını veterinerin bilgisi dahilinde verdim. Tecrübesiz olduğum için parazitlerin ne zaman döküleceğini bilemiyorum. Dünden beri kan gelmedi kakasından

ozgesahinn
ozgesahinn

108368

Bende kedini böle buldum iç parazitten kan dışkılıyordu ama bi şey çıktığında onu elle çekmek zararlı olabiliyor öyle bir şey yapmayın bence. İç paraziti veteriner uygulasa daha iyi olur biz iki ay yaptırdık ayda bir sonra bir şeyi kalmadı ama sizin durum farklı. O kadar halsizleşmesi de bnce iyi görünmüyor başka bir veterinere gidin küçük daha ölümle sonuçlanabiliyor en kötüsü. İhmal etmeyin lütfen

toprak35
toprak35

7790

suanda yavru kediniz ne duruma? toparladımı?

mrtrgn
mrtrgn

172

Kedim bayağı iyi durumda koşuyor zıplıyor oyunlar oynuyor. Yazıyı yazdıktan 1 gün sonra kendine geldi. Şu anda gayet sağlıklı görünüyor. Kakası da iyi durumda rengi ve koyuluğu bakımından. Biraz kendini toplayınca parazit aşılarınıda yaptıracağım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2070 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR