Dişi Kedi Kısırlaştırma

denizbaliik
denizbaliik

4204 Puan

kedim 8 aylık artık kısırlaştıracağım ama bu konuda çok tedirginim. estetik dikiş yapılacakmış yani kafasına yakalık takılmayacakmış. 11-12 gibi bırakıp 5-6 gibi yani uyanana kadar orda duracakmış. ama öncesinde test falan yapılması bizim isteğimize bağlıymış ve ayrı bir ücret veriyomuşuz. kedim hiç kızgınlığa girmedi bu arada. tam olarak güvenmem ve ameliyatın başarılı geçmesi için başka ne sormam gerekir? lütfen bilgi verebilir misiniz.

14 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Evet bizde de yokmuş bende baktim. Normal aneztezi sorun olmaz ama demek istediğim gaz daha kolaydı. Onun harici estetik dikiş olması iyi, boyunluk takmayacak olmasi da iyi. Umarım çabucak atlatır, simdiden geçmiş olsun. O kadar korkulacak bir olay değilmiş ya diyeceksiniz bundan sonra :D

denizbaliik
denizbaliik

4204

kedim dişi bu arada

Ozge00
Ozge00

131723

Gaz anestezisi var mıymış Acaba

denizbaliik
denizbaliik

4204

gaz anestezi ne oluyor acaba? normal anesteziyle arasındaki fark nedir

Ozge00
Ozge00

131723

Anestezi narkozla yapılıyor ya kedi onu kusarak atıyor, üstüne bir de sarhoş gibi yalpalayarak yürüyor. Yani benimki 3 gun falan doğru düzgün yuruyemedi, sürekli etrafa carpti yanindan ayrilamadim bir dakika olsun. Bir de sürekli mide bulantısı yaşadı ve kustu, 1 hafta elimle besledim kendi yiyemedi hic. Zorlu bir sürecti. Herkeste aynı olmaz elbette ama bizde bu şekilde oldu.
Gaz anestezisi daha iyi bu tarz sorunlar olmuyor. Varsa ondan yaptirmaniz daha iyi olur. Bizde olsaydi keske bende yaptırırdim.

Ozge00
Ozge00

131723

Bir de ameliyattan once test gerekli bence. Saglik taraması gibi, eger uygun değilse ameliyat yapılmıyor erteleniyor. Sonradan pişman olmamak icin test yaptırin

denizbaliik
denizbaliik

4204

şimdi aradım gaz anestezi yapmıyoruz dedi. en içime sinen görüştüğüm yer de burasıydı. çok büyük sorun olur mu normal anestezi olması ya?

Ozge00
Ozge00

131723

Olmaz da anlattim zaten yukarıda ne gibi bi sey olduğunu. Bende normal anestezi yaptırdım. Onu öyle görmek üzücüydü benim için. Sorun yok normal anestezi olmasında

denizbaliik
denizbaliik

4204

şimdi başka bir yerle görüştüm testler vs. dahilmiş. 3 gün kalıcak bizde diyor. normal mi sizce

sforselin
sforselin

119776

Prosedürleri çok farklı olabiliyor kliniklerin. Bizimki yarım saat sonra uyanınca alabilirsiniz diyor mesela. 3 gün kalsın diyen duymuştum daha önce. Gözetim altında olacağından iyi olabilir aslında.

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

Bence 3 gun birakmayin.psikolojisi cok bozulur en kotu aninda bide.ben tercih etmezdim hemen veren veterinerler bence daha iyi.gaz anestezi onemli birde oyle cok kolay atlatiyorlar

Ozge00
Ozge00

131723

Bence 3 gun orda kalması bi anlam ifade etmiyor. Sizin yanınızda olmasi daha iyi. Zaten cok stres yasiyorlar, birde 3 gun bilmediği ortamda durması iyi olmaz. Uyanınca eve alıp gelirsiniz zaten bir sorun olmuyor zaten uyandıktan sonra, yukarıda dediğim gibi sarhoş gibi oluyorlar kusuyorlar vs.

denizbaliik
denizbaliik

4204

bencede 3 gün bilmediği bi ortamda stresli anında kalmaması daha iyi olur. yaptırcağım yer yakın zaten herhangi aksi bir durumda hemen götürebilirim. çok yeri aradım nedense bizim buralarda gaz anestezi yapan yer yok sanırım.

denizbaliik
denizbaliik

4204

hadi inşallah çok teşekkür ederiiimm:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 533 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR