Aşırı Korkak Kedi

Dynilyn
Dynilyn

758 Puan

Merhaba. 10 aylık erkek kedim aşırı korkak bir yapıya sahip. Misafir gelse dolabın içine girip saklanır, en son yeni bir eve taşındık bir haftadır dolapta yaşıyor, asansör sesinden, kapı sesinden, zilinden korkuyor. Açıkçası herşeyden korkuyor. Böyle davranan kedisi olan var mı? Ne yapabilirim?

3 CEVAP

Benim kedim de aynı. Yapabileceğiniz en iyi şey sürekli gelen giden olmasın ve kediniz bu stresi yaşamasın. Çünkü bu onun karakteri. Maalesef değişmeyecek

Karakteri degisiyor ama kedini anlamaya çalışman lazım. Durmadan ilgi göstermek yerine dolap gibi ama daha büyük ve güvenli düşünebileceği yer ayarlayın su mama kum oyuncak filan ayarla. Çok fazla kişinin girip çıkmayacağı bir yer olursa saha olur. Benim apollo her şeyden korkardı. Potansiyel saklanma yerlerini kapayıp tasima kutusunu iyi duzenledim ve sadece oraya girmeye başladı. Sonra yavas yavas alışmaya basladi. Mesela kedin yanından geçerse kaldırıp alma, peşinden takip etme veya saklandığı yerden çıkarmaya çalışma. Stres oluyorlar. Bu sırada çok etkileşimde bulunmadan az az oyna bence, o sirada odul mamasi isine yarayabilir. Benimkinin alismasi 3 hafta sürdü.


Bir de apollo ilk geldiginde burda kazi calismasi vardi diye sesten cok irkilirdi. Internetten bakindim işte bazen arka plan sesine alışsın diye müzik acabilirsiniz yaziyordu. Sonra insan sesine adapte olsun diye podcast radyo filan açmaya başlamıştım. Belki işine yarar.

Dynilyn
Dynilyn

758

Teşekkürler cevaplarınız için, elimden geleni yapıyorum ama tıpkı insanlar gibi kediler de çok farklı karakterlere sahip, bazen keşke daha sosyal olsa diyorum ????

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 294 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR