Deride Siyah Lekeler

Firuzecik
Firuzecik

12820 Puan

Merhaba kedim 6.5 aylık dişi henüz kısırlaştırılmadı kilo almasını bekliyorum. Dün göbeğini severken memesinin olduğu bölge de minik minik siyah lekeler farkettim. Sırtına bi kaç yerine izin verdiği kadarıyla baktım yine bazı yerlerde vardı. Pire dışkısı olabilir diye ensesini kafasını güzelce inceledim ensede hiç yok. Özellikle göbek bölgesinde var. Temiz suyla az az silip çıkıyor mu acaba diye baktım sanki tozdu da silince biraz çıktı gibi geldi. Acaba yalayıp temizleyemediği için orada siyah nokta mı gelişti ya da o bölgesini yalayamadığı için pislendi tozlandı mı anlayamadım. Vete götüreceğim ancak hekime pek güvenmiyorum. Aynı durumu yaşayanlar var mı? Teşekkürler.

9 CEVAP

x_queen
x_queen

1194

Öyle birşeyle hiç karşılaşmadım o yüzden bence veterinere göstermeniz en faydalısı olacak gibi....

yukime
yukime

537

Kedi tarağı ile taramayı denediniz mi, tarağa siyah noktalar geliyor mu? Sokaktan 1 aylık bir kediyi aldık eve ve her yeri pire doluydu. Pire dışında tarayınca siyah noktalar geliyor. Bu pire dışkısı olabilir diye düşündüm ben de. Dış parazit damlasını yaptırdınız mı hiç?

Firuzecik
Firuzecik

12820

2 kere 3 ay aralıklarla dış parazit yapıldı. Böyle tüyün üstüne çıkan tarzda değil. Çıksaydı suyla ıslatıp kana dönüşüyor mu diye bakacaktım. Her yerini inceledim pire yok çok şükür. Veterinere danıştım. Yoğun olan bölgeye vazelin sürüp 2 saat beklet beni ara dedi şimdi 2 saat bekleyeceğim. Ayrıca yabancı forumlarda aynı durumla karşılaşan kişilerin yazdıklarını inceledim. Derinin yağlanması ya da ölü deri hücreleri olabileceği yazıyordu. Ya da gözeneklerinin tıkanıklığından kaynaklı olabileceğini söylüyorlardı.

Firuzecik
Firuzecik

12820

2 saat geçti pamukla vazelinli bölgeyi sildim çıkmadı. Veti aradım bugün yıka yarın bana getir dedi. Az önce ilk defa kızımı yıkadım. Yıkarken korkmadı, hatta mırmırladı ama kurutma makinesinden aşırı korktu. Ve baktığım da o siyah noktacıklar duruyor hala boşuna çocuğuma stres yaşattım :( yarın gelişme olursa güncellerim aynı problemi yaşayanlara yardımcı olur.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Bu arada o bölgelerde herhangi bir kızarıklık tüy dökülmesi ve kaşınma tarzında hiç yok. Kızım sadece arada arka ayaklarıyla yüzünü kulaklarını kaşır. Yüz ve çene bölgeside siyahlıklar yok.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Bu durumu yaşayan yok sanırım. Tekrardan tüm vücudunu detaylı inceledim. Göbek bölgesi yoğunlukta ancak neredeyse her yerinde seyrek de olsa var. Çaresini çözümünü ya da nedenini bulabilirsem güncellerim.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Hekime götürdüm muayene etti. Karnına bakarken bunu daha önce gördünüz mü dedi baktım gösterdiği şey kızımın memesiydi. Evet memesi dedim :)))))))) daha önce bu şekilde bi deri hastalığı görmemiş haberi yok ve fito krem yazdı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 582 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR