7,5 Aylık Kedim Kakasını Hala Yanlış Yapıyor Veya Örtemiyor/Örtmüyor.

berrayynr
berrayynr

168 Puan

Neredeyse 8 aylık Scottish Fold cinsi kedim 4-5 aylığa kadar kaka problemi yaşadı. Daha küçük diyerek pek takmadık fakat hala kakasını ya örtmüyor/örtemiyor ya kutunun kenarına/dışına yapıyor. Hatta 1 hafta önce çişini bile kutu kenarından dışa doğru yaptı... Her türlü şeyi denedim tuvalet ortamı uygun sessiz sakin rahatsız eden yok, kumu gayet güzel koku hapsediyor. Kum kutusunun şekli klasik açık kutu yani kapalı değil direk açık fakat kenarları biraz yüksek, son çare olarak kapalı kutu alıcam ama eğer bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...

2 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Maalesef bazı kediler böyle beceriksiz olabiliyor, cins kediler özellikle. Zamanla biraz daha düzelme olur ama.

sforselin
sforselin

119776

Kutunun kapalı ya da açık olması pek etkilemiyormuş onları. Önemli olan genişliğiymiş. O yüzden kapalı tuvaletin çare olacağını sanmam.
Genişliği rahatsız edebilecek kadarsa kabı biraz büyütebilirsiniz. Kum çok tozutuyorsa da kuma yapmak istemiyor olabilir. Tuvaletini yaptığı yerlerde kokusu kalıyorsa oraya yapmaya devam edebilir. Daha dikkatli temizleyebilirsiniz. Kediniz kısır değilse çişi bu yüzden de yapmış olabilir. Lütfen kısırlaştırmayı önemsiz görmeyin.
Bizimkiyle hiç tuvalet problemi yaşamadığımız için hangisi ne kadar işe yarar bilmiyorum. Kustuğunda bile kumla üstünü örtmüştü :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 327 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR