Ic Parazit

ecmerdmr
ecmerdmr

944 Puan

Merhaba arkadaslar, kedime yaptigim bakimi kendime yapmadigim halde kedim kurt dokmeye basladi. Akinti ile kucuk beyaz kurtlar poposundan geliyor ancak diskisinda gormedim. Kurtlar sonrasinda ölüyor. Yarin veterinere goturecegim. Kedim kuru mama ve islak mama disinda hicbir sey tuketmiyor. Duzenli olarak kontrole goturuyoruz ama 5 ay once ic dis parazit asisi olmustu. Bazi arkadaslarimin kedisi 1 yila yakin asi olmadigi halde benim kedimde cikmasi asiri entresan geldi. Sizlere de bunu aktarmak istedim. Veterineri aramadan once internette arastirinca tenya adi verilen parazit oldugunu dusunuyorum.

10 CEVAP

bademthecatt
bademthecatt

122203

5 ay geçmiş üstünden çok uzun bir süre iç dış parazit alışı 3 ayda bir yapılıyor yarın felan götürüp iç dış parazit alışı yaptırtın kedinize ve düzenli 3 ayda bir yaptırtın

sforselin
sforselin

119776

O kadar büyük bir sorun değil hiç merak etmeyin. Küçücük bir hap yutması gerekiyor sadece. Sonra kusarak ya da kakasıyla atacak. Bazı durumlarda bir hafta on gün sonra tekrar edilmesi gerekebiliyor. Kakasını kontrol edersiniz onun için de.

Ozge00
Ozge00

131723

http://bilheal.bilkent.edu.tr/aykonu/ay2006/nisan2006/parazit.html


Aslinda korkulacak bir şey. Ufak bir tik ile bile bir suru bilgi edinebilirsiniz. Anneniz zaten hastaymış, bundan sonra aksatmayin bence aşılarını ne olur ne olmaz

bademthecatt
bademthecatt

122203

Aşısı olucaktı yanlış olmuş

Aycacepeci
Aycacepeci

737

parazit aşısı 2-3 ayda bir tekrarlanır. Aşı süresi geçtiği için oluşmuştur.

Aycacepeci
Aycacepeci

737

parazit aşısı 2-3 ayda bir tekrarlanır. Aşı süresi geçtiği için oluşmuştur.

ecmerdmr
ecmerdmr

944

Peki insana gecer mi? Kanser hastasi anneannem var ve hani yarina kadar idare etmem gerekicek

sforselin
sforselin

119776

Annenizle teması olmasın bugün. Siz de kakasını alırken daha dikkatli olun. Kedin geçer gibi bir durum yok(bizde olmadı mesela bir sorun) ama aksatmamanız gereken bir şey iç parazit tedavisi. Arkadaşlarınız da fark etmiyor olabilir. Lütfen onları da uyarın bu konuda. Evde yutturabileceğiniz hap versiyonları var mesela. Kliniğe gitmek zorunda bile değilsiniz.

ecmerdmr
ecmerdmr

944

Cok korktum gercekten. Su zamana kadar ne baktigim kedilerimde ne de kopeklerimde boyle bir problem yasamamistim. Bu kizimin basina ne geldiyse geliyor gercekten. Yarin kesinlikle veterinere goturecegim cunku hem genel yine kontrolu yapilsin hem de su parazit olayini birebir veteriner baksin. Eve gelince de tum evi supurup silicem. Cok korktum. Kedim de ben evde telas yaparken yanimdan ayrilmadi. Hep ciktigi yerlere esya falan koydum atlamamasi icin.

ecmerdmr
ecmerdmr

944

Tesekkur ederim cevaplariniz icin????????????????????????

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 505 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR