Kedimi Eğitemiyorum

beyzancekic
beyzancekic

666 Puan

Arkadaşlar Kedimi bir türlü eğitemiyorum. Limon da ise yaramıyor. Hayır demek, kızmak da ise yaramıyor. Ne yapacagimi şaşırdım. Akşam tezgaha çıkmayı da öğrendi. Hayır dedikce, tezgahtan indirdikçe daha çok çıkmaya çalıştı. En son internette okuduğum su tabancasıyla basında bekledim su sıkarak uzaklaştırmaya çalıştım. Kızdım kaçtı. Sürekli koşturdu. Evde tur bindirdi söylendi miyavladı. Yüz vermedim. Ona böyle davranmak beni çok üzüyor ama Başka türlü de ne yapacagimi bilemedim. Tavsiyeye ihtiyacım var.

13 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Aranızdaki bag oturdukca zaten bakisinizdan bile anlıyor. Mesela ben yemek yaparken gelir tezgaha atlamadan once bana bakar ben bir sey yapmazsam atlar ama ben mesela kızgın surat yaparsam veya hayır annem dersem atlamaktan vazgeçiyor. Öyle de zekiler. Kızdığımi anladığı için de ben yokken çıkıyor tezgaha. Yani engellemek zor. Tezgahta bir şey bırakmayın, özellikle cam. Bizimki cok bardak kirdi öyle.

Ozge00
Ozge00

131723

Boşuna uğraşıyorsunuz bence. Benim annem de tezgaha çıkmasından hoşlanmadığı icin bir suru yöntem denedim. Tezgahı islak bıraktım, cift taraflı bant yapıştırdim, sevmedigi koku sıktım vs vs hepsi geçici şeylerdi. En sonunda pes ettim, istediği kadar çıktı indi. Aylar geçti suan çıkmıyor bile, boşuna uğraşmisim. Siz engelledikce o daha çok yapacaktır, küçük çocuk gibi.

Ozge00
Ozge00

131723

Ayrıca ona du sıkmak aranızdaki bagi zedeler, yanlış bir yöntem.

Seymasbl
Seymasbl

4094

Zamanla bakışınızdan bile anlıyorlar gerçekten doğru :) ses tonu vs çok etkili oluyor ama yavru sanırım kediniz valla ben engelleyemedim ama merak ettikleri için çıkıyorlar oda bir gerçek eskisi kadarda merak etmiyorlar yani

Latahzen27
Latahzen27

13204

Kediniz kac aylık?

Gulsahka
Gulsahka

11344

Benim kedim deodorant ya da kolonya gibi kutuları görünce anında kaçıyor belki işe yarar

Cansumiaaa
Cansumiaaa

270

Kediniz eğer ki bi yaşından küçükse bi bebektir. Bişeyi zorla yaptırmayın cezanlandırma yapıyolar. İnsan değiller su vb şeyler daha çok hırçınlaşma yapıyor. Rahat bırakın emin olun bırakıcak. Sarman cinsi galiba aynısı bende var. Sürekli her yerimi ısırıyor ama bebek büyücekler. Kısırlaştırdık dan sonra sakinleşecektir. Sabredin ????

beyzancekic
beyzancekic

666

Aslında ben tezgaha çıkmasını sorun etmiyorum. Annem bir sürü laf ettiği için beni de geriyor ve sinirlendiriyor. O yüzden çözmek için çare arıyorum. Teşekkürler cevap için.

kbrasnmz
kbrasnmz

951

kedi uzaklaştıcı spreyler var gitmesini istemediği yerlere onu sıkın

joysall
joysall

84

limon koyun işe yarıyor

beyzancekic
beyzancekic

666

Teşekkür ederim cevaplar için. Kedim 5 aylık. Cezalandırmicam kıyamam zaten. Istediği gibi tarzan olabilir:D

Benimkide tezgaha çıkıyor vr hayirdan anlamiyor :(

Sakın öyle şeyler yapmayın sizinle inatlaşıyor ve baskın olmaya sizi ikna etmeye çalışıyor tezgaha çıktıkça hayırı sürekli aynı ses tonuyla söylerseniz sizi anlayıp bir süre sonra çıkmayacaktır ve her çıkmadığında ödül maması verirseniz bir süre alışır su sıkmayın size küserse daha kötü olur ve en ufak şeyde kaçmaya çalışıp camdan falan atlayabilir:)))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1112 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR