Kedime İki Gün Önce Coronavirüs Pozitif Tanısı Konuldu Fipe Dönüşme İhtimali Nedir?

Merhabalar kedime iki gün önce coronavirüs tanısı konuldu iştahsız halsizdi kusma ishal gibi belirtiler yoktu hala yok iki gün içinde bağışıklık güçlendirici serum ve aşılara başlandı kuru mama yemek istemediği için yaş mamaya başladık severek yiyor biraz da canlandı ama ara ara ateşi var gibi hissediyorum hala internetten araştırdığım ve veterinerinin söylediği fipe dönüşme ihtimalinin düşük olduğu ancak yine de evham yapıyorum sizce endişe etmeli miyim nasıl bi süreç izlenmeli coronanın pozitif olması büyük bir sorun mu bağışıklık güçlendirici ilaçlarla çözüme kavuşabilir mi?

6 CEVAP

Aycacepeci
Aycacepeci

737

Ayy çok geçmiş olsun ya insanlardan kedilere bulaşabilirmuş yani, peki şey sorucam kedilerde de insanlarda oldugu gibi ağır mı geçiyor, nasıl atlatabilir ?

Öncelikle geçmiş olsun, umarım kediniz en kısa zamanda iyileşir ve fip'e dönüşmez.Hemen soruyu görünce araştırmaya başladım ve birçok kedide semptom olmamasına rağmen görülebildiği ve bazen tedaviye gerek kalkmaksızın atlatabildikleri yazıyor, o kadar yaygın bir hastalıkmış ki Dünya'da sadece iki yerde izine rastlanmamış Galapagos ve Falkland adaları.Bence bağışıklık güçlendirici ilaçlar kesin çözüm olmasa bile engellemek için etkili olabilir.

sforselin
sforselin

119776

Kedilerin büyük çoğunluğu korona pozitifmiş zaten. (%80 gibi oranlar söyleniyor kedilerin toplu halde yaşadığı yerlerde.) Fip'e dönüşme ihtimali de düşük.
Evet, stres bağışıklık sistemini kötü etkiler ama ortada hekimin önerdiği, uyguladığı bir tedavi varken onu bırakmak doğru değil bana kalırsa.

Ayben02
Ayben02

15110

Bence de bağışıklığı ne kadar güçlü o kadar iyi

Bence de derken bağışıklık güçlendirici ilaçlar işe yarar anlamında mı yoksa evham yapmalıyım pozitif olması sorun anlamında mı söylediniz?

Cevaplarınız için teşekkür ederim ama kedi coronası insandan farklıymış insandan geçmiyor yani kedininki de asla insana bulaşmıyor ben de günlerdir araştırıyorum çoğu kedi de zaten olduğu yazılıyor evet bağışıklığı düştüğünde ortaya çıkarmış ancak asıl sorum şu coronanın fipe dönüşmesinde asıl etken stres gibi görünüyor üç gündür vete gidip geliyoruz ve şerbet bu durumdan hiç memnun değil sizce aşılar daha fazla devam etmeli mi lacteferon ev yapımı yoğurt tavuklu yaş mama gibi şeylerle ben bağışıklığını güçlendirebilir miyim?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 458 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR