Bitmeyen Kızgınlık Dönemi

oddit
oddit

234 Puan

Selamlar. 7 aylık erkek bir tekirim var, yaklaşık 1 aydır sürekli miyavlıyor ve dışarı çıkmak istiyor, çıkıp gezdiriyorum ancak isteği yine bitmiyor. Veteriner kızgınlık döneminde olduğunu söyledi ancak internetten araştırdığıma göre kızgınlık dönemi en fazla 7-10 gün sürüyormuş, bizimki 1 ay oldu neredeyse. Ayrıca koku bırakma olayı da hiç olmadı. Ekstra bilgi olarak yaklaşık 3 aydır kolumla çiftleşmeye çalışıyor. Bilgisi olan var mı?

7 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Erkek kediler sürekli kızgınlıkta olurmuş, yani yapacak bir şey yok kısırlastirmaktan başka.

Tengu
Tengu

14308

aynen öyle erkek kedilerin belli bir kızgınlık dönemi veya belli bir gün sayısı yok dişi kokusu aldıkları zaman kızgınlığa girerler. sokağınızdan geçen dişi kedinin kokusu buna dahil. geçer diye beklemeyin geçmez. ben de kısırlaştırmak için kızgınlığı bitsin diye 15 gün beklemiştim (15 gün boyunca evin her yerinde kokusunu yaşamayanın bilemeyeceği o çişi temziledim) en son kızgınlılta da olsa kısırlaştırmanız gerek diye vete götürdüğümde kızgınlığa giren erkek kedinin kısırlaştırmadan kızgınlıktan çıkmayacağını öğrendim:(

Gulsahka
Gulsahka

11344

Pardonda kedinizi çokta önemsiyor gibi yazmışsınız bir de bu soruyu!! Kediyi kısırlaştırmak istemiyorum diyipte sahiplendirmek ne demek ya! Kim kedinizi alıp bakmak ister siz kendi kedinizi daha kısırlaştıramıyorsunuz da. Bu nasıl bir şey insaf ya belediyeye gitsen tuttuğu masaf senin yediğin 1 günlük yemek masrafı tutar en fazla!!!! Kendi çocuğunuz hasta olsa bir 300 TL veremeyecek misiniz merak ediyorum bir canı daha tedavi edemiyorsunuz.

Bikedi
Bikedi

13753

Benim kedim 6 aylik olmak uzere, erken diye dusunuyordum operasyon icin. Elimi cabuk tutmam lazim sanirim bu okuduklarimdan sonra...

Gulsahka
Gulsahka

11344

Bir de 7 aylık canımız yazmış canınız çıksın

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Biraz sabredin erkek kedileri 10 aydan önce kısırlaştırmak doğru değil. Ayrıca sokağa çıkararak kediye en büyük kötülüğü yapıyorsunuz sağda solda koku bırakan hayvanların kokusunu alıp iyice deliriyordur ve o yüzden sürekli dışarı çıkmak içinde ağlıyordur. Ayrıca dışardan da başka hayvan kokusu getirmemeye özen gösterin ayakkabınızı falan iyice saklayın.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Erkek kediler sürekli kızgınlıkta olmaz eve koku geitiryorsunuzdur dışarıda çıkarıyorsaız pimi çekilmiş bomba yani az dikkat özen ya. Dişi kediler 6 aydan sonra ama erkek kedilerde 10 aydan önce kısırlaştırma yaptırmayın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 475 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR