Lütfen Kedilerini Sakinlestirmek İçin Yol Gösterin ????

zihra
zihra

639 Puan

Merhabalar. Bizim biri 3 buçuk diğeri 1 buçuk yaşında ikisi de kısır erkek kedilerimiz var. İkisini de sahiplendirme ilanlariyla sahiplendik ve çok çok seviyoruz. Büyük kedim yalnız kalıyor ve çok üzülüyor, sıkılıyor diye yavruyken diğer kedimizi sahiplendik. Çünkü onun da bir eve ihtiyacı vardı. Şöyle ki çok seviyorum ikisini de. Eşyalara zarar vermeleri mühim değil eşya bu bir şekilde yenisi gelir. Yalnız özellikle sabaha karşı enerji patlamaları yaşıyorlar cidden sanki evde köpek besliyormusuz gibi gürültü yapıyorlar. Kızamıyorum kızınca çok üzülüyorum bir şekilde sakinleştirmeye çalışıyorum ama olmuyor. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Çünkü komşular tarafından da sıkıntı olmaya başladı.

9 CEVAP

Esila46
Esila46

12047

Kedi bu delidir ne yapsa yeridir :) ❤️

zihra
zihra

639

Eklemeyi unutmuşum ikisini de bebekken sahiplendik. Büyüdükçe durulur dedik ama büyüdükçe daha da azdilar lütfen yardım ????

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Her kedi gece 04den sonra uyanır ve bir müddet kudurur bu bir kedi rituelidir :) Size tavsiyem akşam en son 8-9 da besleyin. Önünde mama bırakmayın. Birde sakinleştirici maltlar var haftada 1 veya 2 kez fazla olmamak şartıyla 3-4 cm verebilirsiniz. Veterinerlerde de satılıyor internette de. Gimcat markanın da var. Bu arada sokaktan sahiplendiğiniz yanına ayrıca arkadaş aldığınız içinde alkış.Kedilerinizin aktivitesi iyi baktığınızı gösterir. Evet yaşlandıkça durulacaklar :) ama havalar soğuyor dürtüler kardeşim dürtüler :)

zihra
zihra

639

Elimden geldiğince herseylerine yetmeye çalışıyorum (mama, aşılar, vitamin vs). Kedilerin sabah hareketliliklerine alışkınım ama bu dönem düşünün ben bile tahammül edemiyorum komşular nasıl etsin diyorum. Yazdığınız iki öneriyi de deneyeceğim teşekkür ederim :)

sforselin
sforselin

119776

Bu zamanlarda yapılabilecek en iyi şey kontrollü oyun oynamanız bence. Bir odada olta oyuncak gibi şeylerle güzelce yorulmalarını sağlayabilirsiniz.

Ozge00
Ozge00

131723

En iyisi bolca oynatmak. Yani kediler belli saatlerde kudurur o şekilde hep. Mesela benimki kopek gibi sesler cikarir, etrafta deli gibi kosar, nefes nefese kalir sonrada uyur bir güzel :D daha fazla oyun oynattigim günler bu olmuyor.

zihra
zihra

639

Bizimkiler zaten uyanık oldukları vakti yemek, micmak ve oynamak olarak sürdürüyorlar. O kadar şiddetli oynuyorlar ki özellikle sabah 6ya doğru başlıyor. Ben de hareketlerine kosmalarina alışığım yıllardır besliyorum. Ama son dönemde bu artık çok aşırıya döndü. Ciddi gürültülü oynuyorlar. Komşular bık biklaniyor. Ne yapayım bilemedim ????????‍♀️

zihra
zihra

639

Doğru söylüyorsunuz aslında kedilerin hareketlerini yorumlamak anlamaya çalışmak pek anlamsız geldi şu an ????

Xdkfjg
Xdkfjg

373

Kediler için kedi otu var ondan alabilirsiniz veya kedi sakinleştirici müzikler var

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 426 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR