Kedi Tüy Dökümü

Kedimizin tüy dökümü bu ara fazlalaştı mevsim geçişinden olduğunu düşünüyorum doğrumudur?

7 CEVAP

Her gün düzenli olarak tarıyoruz dalinin ıslak mendiliyle siliyoruz parabensiz olduğu için bütün bakımlarını yapıyoruz azaltabiliriz umarım :))

Aycacepeci
Aycacepeci

737

Evet ondan kaynaklıdır. Bizim de aynı durum,düzenli taramaya dikkat edin o zaman tüy dökülmesini azalatabiliriz

sforselin
sforselin

119776

Silmeniz gereksiz ama. Bence yapmayın. Zaten en kalitelisi bile iyi değil ıslak mendillerin. Ki suyla ıslatmanız bile iyi değil.
Taramak en iyi çözüm zaten ama aşırıysa hekiminizden biyotin takviyesi ya da balık yağı önerisi isteyebilirsiniz. (Mamanızın içindeki balık yağı yeterliyse gerek olmaz sanırım balık yağına.)

Ysmnn
Ysmnn

683

Kedi ıslak mendille silinmez bence . Onlar zaten kendilerini yalayarak temizliyor ve ıslak medillerin kokusundan da rahatsız oluyorlar . Hergün kedileri fırçalamakta çok sağlıklı değil diye biliyorum derilerinde tahriş olabiliyor o zaman. Mevsimsel geçişlerde biraz artıyor sadece tüy dökülmeleri . Hafta 3 yada 2 gün özenli fırçalamak yeterli

Silme işlemini sürekli yapmıyoruz birde bebeklerede uygulandığı için parabensiz bir zararı yok diye sadece hani suyla yıkamıyoruz zaten ama serinlesin bide temizlensin diye siliyorduk daha dikkat ederiz silmeyi bırakırız problem değil sadece taramayı düzenli her gün yapıyoruz ondada öyle katır kutur taramıyoruz daha nazik yumuşak canını yakmadan zarar vermeden derisine inmiyor bile tarak o kadar dikkat ediyoruz diye bilirim çünkü o bizim canımızın bir parçası evladımız oğlumuz evde yürüdüğünde bile insanın içi huzur doluyor :)))

sekerfare21
sekerfare21

115656

Silme islemi gereksiz, kedi kokusunu begenmez ve kendini yalar yine. Strese girmemesi icin kokulu seylerle silmeyin. Benimkiler de dokuyor tuy. Duzenli taramaktan baska yapacak pek bir sey yok.

Tamam artık silmeyeceğiz sadece tarayacağız umarım en kısa zamanda tüy sorunundanda kurtuluruz :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 338 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR