Malt , Çim

Esila46
Esila46

12047 Puan

Merhaba arkadaşlar kedim de malt pek işe yaramıyor . Ama çim çok seviyor. Malt değilde sadece çim versem olur mu ? Bide evde kendim dikecem buğday çimi arpa çimi gibi çimler olur mu ? Kedi çimi şart mı ve kedi çimi dedikleri çim ne oluyor ?

7 CEVAP

Succubus
Succubus

10369

Kedi çimi zaten çimlendirme kiti halinde satılan buğday arpa yulaf vs tohumu, hiçbir sıkıntı olmaz. İkisini birlikte vermenize gerek yok. Malt sinirim sisteminde sorun çıkmadan kakayla atılması için verilir, çim de içgüdüsel olarak kediler kusmak istedikleri zaman çimen ot vs yerler görmüşsünüzdürdür. Tüyü kusmak istediği zaman bunu kolaylaştırmak için verilir. Bunların ikisini de temelde vermek zorunda değilsiniz. Ancak eğer bunu kendi başına atamadığını görürseniz kusarak ya da kakası ile, o zaman kullanma zorunluluğunuz var yoksa kedinin sağlığı riske girer.
Bir tek malttan beklentiniz neydi işe yaramadığını düşündünüz onu merak ettim. Kakasını baya ciddi takibe almanız lazım onu görmek için çünkü :P

Esila46
Esila46

12047

Dışkısında pek kıl yok çok az var ama çim yediği zaman bayağı var.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Benim kedim de çim delisi dediklerinizi alıp ekebilirsiniz bende bir ara aldım daha uyguna gelir diye ama bu hazır satılan kedi çimleri kadar hızlı büyümüyor en az 3 hafta. Quik marka asla tavsiye etmiyorum çimlenmiyor. Eurogold iyi.10 günde yenmeye hazır hale geliyor. Malt da veriyorum ama haftada 3 kez onu da ihmal etmeyin maddi imkanınız varsa. Sindirime cidden çok iyi geliyor özellikle çok yalanan temizlenen kediler için.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Ayrıca kusturuyor çim ve miğdesinde ki yaladığı kılları çıkarttırıyor.

sforselin
sforselin

119776

Ben bir kilo falan arpa tohumu almıştım trendyoI'dan. 13 lira civarı bi şeydi. Küçük bir saksıya da dikiyorsanız çok uzun süre kullanırsınız.
Ben havlu kağıdın içinde biraz köklendirip sonra ekmiştim. Ertesi güne falan çıkmaya başladılar ektikten sonra.

Arpa çimi öneririm :) her çimin içeriği ve faydası farklı farklı oluyor. Kediler için en iyi arpa çimi olarak okumuştum. Malt açısından her kediden kediye değişiyor olabilir etkisi :) her ikisini aynı anda kullanıyorum ben bazen çimle daha çok oynayıp üzerine yatmayı seviyor benimkisi

Esila46
Esila46

12047

Ama kedim çim yediğinde hiç kustugunu görmedim ://

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 422 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR