Alzheimer Hastası Babam Ve Kedilerimiz

ma2
ma2

4352 Puan

Merhaba, İki yeni sahiplendigimiz kedimizle beraber yaşıyoruz. Daha 22gundur birlikteyiz. Alışma sürecinde alzheimer hastası babam ve kedilerin iletisimi çok önemliydi. Babam sağlığında kedileri kopekleri sevmezdi oksamazdi ama sanki su an bi sevgi besliyor gibi geldi diye cesaret ettim. Kedilerle sıkıntısı yok hatta beklediğimden daha çok ilgilendi kedilerle (benim için sadece dışarı koymasın etmesin yeterdi). Arada kedileri tutup kucağına alıyor sevmek için (tabi kediler durmuyor bazen sesli miyavliyor tutunca babam) ama bazen de koltukta yerine oturunca kediler itiyor git git diye. Şimdi babamın kucağına alistirmak için uğraşmam mı gerek hani mama vererek kucağındayken yoksa kedilerin zaten uzak durmayı öğrenmesini mi bekliyim. Bu konuda hiç bilgi yok. Babam çocuk gibi ama tabiki çocuk gibi öğrenme kapasitesi gittikçe artmayacak. Hani sevmeyi öğrenir mi bilemiyorum çünkü yıllardır elini sürmemiş bilmiyor nasıl oksanir

9 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kediler kucağı çok sevmez güvenli hissetmezler. Arada uyumak ve kendini sevdirmek için elbette gelirler. İlerde birbirlerine alistikca ikisinde birbirlerinin alanlarına-özellikle kediniz- saygı duyarlar. Evde yalniz kalmaları kediler için biraz tehlikeli olabilir rahatsızlığından dolayı kedilere zarar verebilir. Eğer evde yalniz kalmiyorlarsa bir problem olmaz. Unutmayın sevgi iyileştirir babamız bu son günlerde bir kedi ile dostluk kurmasi harika olur

Ozge00
Ozge00

131723

Tırnaklarını kesin babaniza cok zarar vermesin diye bence. Kediler zorla alınınca biraz hırçın olabiliyor. Babanizin kucağına koyunca ya yas mama ya ödül mamasi vs versin eliyle, en azindan bir sure o şekilde kucakta durabilir kedi. Sizi sahibi olarak sectilerse size daha cok yanasmalari cok normal, benimki de öyle ailede baska birine gitmiyor ve bunu aşmak cok zor biz hala asamadik. Hani en azindan kedinin hoşuna gidecek bir sey olursa kucakta bir süre de olsa durur o şekilde.

alabalik32
alabalik32

13406

@ma2 Allah yardımcınız olsun. Aynı durum bende de var. Babam alzheimer ve demans. Öncelikle şunu belirteyim kedileri çok severim. Daha öncede kedi bakmıştık.Özellikle korona günlerinde arkadaş dost olur diye yavru kedi sahiplendik. Babamın dibinden ayrılıyormuyordu. Elini ayağını sürekli ısırırdı. Sonrada sokulur yatar uyurdu dibinde. Şimdi 7 aylık oldu babama yanaşmıyor. Elini ayağını yanlışlıkla görmeden ezecek diye aklım çıkıyor çok huzursuzum. Babanız arada seslenip ödül maması verebilir.

alabalik32
alabalik32

13406

@ma2 biz paşayı sahiplendiği bizde 42 günlüktü elimizle besliyor şırıngadan su içiriyorduk. O zamanlar hepimize sürekli sokuluyordu dibimizde uyuyordu.Özelliklede babamın yanında. Hareketlenmeye başlayınca el ayak ısırmaya başladı. Babam o zamanlar tepki vermeye başladı. Babamın bir gözüde sarı nokta görmüyor. Babam kalkınca odadan paşada kalkıyor arkasından çok kez patisine bastı. Bir keresinde ben ağlamıştım birşey oldumu diye. Hala daha da babam her odadan çıktığında Paşa'nın arkasından giderim bende.Isırma zamanında babam kediden biraz soğudu. Sevmiyor değil seviyor ama minikken ki gibi sevmiyor tabi. Benim paşada British shorthair adamın mizacında var kucak kedisi değil canı isterse kendi sokulur yoksa hayatta alıp kucağında oturtamazsın. Arada bir ödül maması alıp elimize sesleniyoruz öyle geliyor. ismini de ödül mamasıyla öğrendi. En çok bana düşkün ayaktayken kucağımda yatar bebek gibi o zaman bende yanağını gıdığını hep öperim konuşurum.

ma2
ma2

4352

Öncelikle hızlı ve samimi cevabınız için çok teşekkür ederim :)) Evet kucaga cok gelmez kediler fakat kızlarım benim kucağıma çok geliyorlar babam da görünce kendi kucağına da gelsinler istiyor???? Hani diyemiyorum babacım onlar kucaga gelmez diye bende görüyor.. Yalnız bırakmıyorduk zaten normalde de babamı o yüzden gözetim altında kedilerimiz de babam da. Bu tabi iki taraflı kedilerimiz tirnaklayabilir babam sıkıştirabilir. Umarım dediğiniz gibi olur. Hangi veterinere sorsam babanıza çok iyi gelir aslında diyip cesaretlendirdi. İnternette de kedi seven alzheimer hasta fotoğrafları haberleri var. Benim de gönlüm ister öyle olsun. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek.. Keşke daha çok kaynak olsa bu süreç hakkında neler yapilabilir yönlendirmek adına.

ma2
ma2

4352

Demek ondan da olabilir.. Bizim iki kedinin ikisinin de benim kucağıma gelmesi gururumu okşuyor ama keşke tüm aile uyelerine gitseler bazen hangisini seveceğimi şaşırıyorum. :') Siz nasıl taktikler uyguluyorsunuz diğer aile üyelerine alistirmak için? Bu arada ödül maması tavsiyelerinizi denicem :) Çok teşekkür ederim.

ma2
ma2

4352

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ne iyi ettiniz de tecrübelerinizi paylaştınız çok teşekkür ederim. Kusura bakmayın biraz cok soru sorcam :)


Babanız anladigim kadarıyla kedi seviyormuş zaten. :) Alıştırma süreci nasıldı? Kac aylıktı kediniz?


Şimdi ben de büyüyünce yanina gelmiyor insanın diye duydum (bizim de ilk kedi besleyisimiz). Siz de böyle diyince hic alistirmasam mi diye düşündüm. Dediginiz mevzu bizde yaşandı momonun ayağına mi kuyruğuna mı bilmiyorum, bi anda oldu , sesi çıktı kaçtı hemen, kontrol etmeye gittiğimde bir şeyi yoktu. Mutfağa girince biz ayaklarimıza dolaniyorlar ben bile bazen takilip düşecek gibi oluyorum. Yemek zamanları hariç sıkıntı değil aslında. İlerde hareketleri merakları azalır mı? Ya da öğrenirler mi babamdan uzak durmayı
Şu an öğrenecekler gibi duruyor zaten babam gelince bi kaçıyorlar. Ama yemek vakti (sokak çocukluğundan alışkanlık herhalde) dökülenleri yemek için koşuyorlar. (Biz de kedi çok seviyoruz , nasıl heyecanlıyız ve tabi bi yandan pek çok şeyden cekincemiz vardı babam da bunlardan biriydi bekledigimizden cok daha iyi tepki verince insan napacağını şaşırıyor. Eğer kedilere zararı olacak bi gelecek bekliyorsa zaten alıştırmaya ugrasmam hic bu nedenle tecrubeleriniz benim adıma cok kıymetli :))
Hani zaten oyun oynuyorlar babam izlemeyi seviyor uzaktan da bi etkilesebiliyorlar. Bu ekstra


El tırmalama huyu yok kızlarımın daha çok şükür , tirmalasa babam da boş durmaz çünkü :( Sizin babaniz nasıl tepki veriyordu ilk zamanlar? Tırmalama huyu sonradan kazanılır mı acaba


Kusura bakmayın soracak çok şey aklıma geliyor kendim gibi birini bulunca :)

alabalik32
alabalik32

13406

İlk başlarda minik minik ısırıyordu. Sonradan babam ne zaman otursa direk ona gidip ısırıyordu. Öyle bir iki ısırmaylada bırakmıyor sıpa zor ayırıyorduk. Şimdi babam gitti yatmaya odasına hemen peşinden gidip ondan önce yatağa giriyor. Babam istemiyor. Her gün klasik bunlar rutine girdi. WC ye bile gitse onunla girmek istiyor. Kapının önünde bekliyor. Kedilerin kaç aylık ve cinsi ne bilmiyorum ama bizim ki 2 aylıkken başladı ısırmaya 5.5 aylığa kadarda devam etti.Şimdide biz onunla oynaşırsak mesela karnını ellersek okşarsak o zaman sarılıp elimizi ısırıyor. Allah'tan tırnak atma huyu yok. Kediniz uyurken alın babanızın yanına bırakın babanızın eline ödül maması verin seslensin çağırdın o beslesin. Şu pandemi zamanında paşa bana bile ilaç gibi geldi iyi ki sahiplenmişiz evin bireyi gibi herşeyimi özeniyorum onunda.:))

alabalik32
alabalik32

13406

Oriental Shorthair

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 346 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR