Kedi Kum Kabı Kapısı

ma2
ma2

4352 Puan

Merhaba şu anda kedi kumu kokusu ve dağılması ile mücadele ediyorum. 3 aylik iki kedimiz var kapali kedi kumuna alıştırmaya çalışıyorum. Birisi en başta sadece girebiliyordu diğeri içeri ben sokuyordum o kendi cikabiliryordu. Şu an sadece biri girip çıkmayı öğrendi(o da cikarken kuyruğu sıkışır gibi oluyor), diğeri (sadece çıkmayı bilen) giremiyor. Alışmasını beklemeli miyim yoksa cikarmali mıyım hepten? Nasıl alistirabilirim?

9 CEVAP

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Belirli bir süre ben kapısını çıkardım kaba alıştıktan sonra taktım bir sorun yaşamadık

Ares87
Ares87

12250

Benim büyük kedim kapıdan korktuğu için giremiyor ama küçük kedim hiç umursamadı şuan tuvaletler balkonda olduğu için kapısını çıkardım ama havalar soğuyunca mecbur içeri alıcam ve kapısını takcam bakalım o zaman ne yapacak benim koca oğlan

ma2
ma2

4352

Evet genelde öyle olması gerekiyormuş. Nasıl gözetim altında tuttunuz ilk kapağı taktiginizda? Benim öğrenmeyen kedim yapmıyor sanırım ben kapağı gece yatarken çıkarınca yapıyor.

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Benim kedilerim daha büyüktü yaklaşık 6 aylıklardı. Hafif korkuyorlar ve onun içinde kum olduğunu tam anlayamamışlardı kapısını çıkarınca anladılar zaten tuvalet olduğunu geri takınca girmek istediler. Bir kaç gün temkinli yaklaştılar hareket etmesinden korktular ama şu an pat diye giriyorlar. Sizin yavru olduğundan da korkması girememesi bir ihtimal. Biraz büyüyene kadar ya da onu tamamen tuvalet olarak benimseyene kadar kapak açık olsun ( tahmini 1 hafta) sonra takınca işe yarayacağını düşünüyorum.

ma2
ma2

4352

Hmm kedinizin büyük olması da sebep olabilir.. Çünkü daha önce danıştigim arkadasimin kedisi kolay öğrendi, o da 3 aylik fakat iri bir irkti. Çok teşekkür ederim değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için :)

ma2
ma2

4352

????????????Hahah yani büyüse de alisamayabiliyor. Hayirlisi artik napalım

dtaylan03
dtaylan03

108367

Ben 6 aylık olduktan sonra kapalı tuvalet kullanmaya başlamıştım, tek seferde öğrendi. Ancak küçükken o kapağı ittirip açması girip çıkması zor gelebilir. 3 aylık sanki bu işler için biraz küçük gibi.

Succubus
Succubus

10369

benimki kapalı tuvaletin geldiği gün tereddüt etti. kurduktan sonra içine kum koymadım ve birlikte oyun oynadık. içeri girip çıkmaya alıştı 15dk içinde. ve içeride kapalı kalmayacağından emin oldu. tuvalet sıkıntısı yok ama tuvaleti temizledikten sonra (genel temizlik bu arada) ilk birkaç saat oyun oynuyor hala. kapının önüne kumu yığıp tam ortasında ne kadar kum saçabilirse saçarak kapıdan atlıyor. tekrar tekrar bütün odayı kum gölüne çeviriyor. o yüzden bu yöntem çözüm sayılır mı bilemedim :P

ma2
ma2

4352

@succubus haha ben de ilk geldiginde denedim oyuncagiyla mamasiyla iceri dışarı girme hareketini Baktım olmuyor içeri koydum ikisini disari da mama koydum oyuncak salladım. öyle mahsun bi bakislari var ki kapana kısılmış gibi Bi daha deneyeyim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 392 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR