Zayıflayan Sokak Kedisi

Beyzalily
Beyzalily

287 Puan

Merhaba,
Binamızın bahcesindd annesi ve kardesleri ile yaşayan adını Zeze koyduğumuz bir kedi var. Tahminimce 5 aydan daha büyük annesi varken gayet kilosu yerindeydi. Fakat annesindne ayrıldıktan sonra biz ve diğer insanlar mama koysada kedi bazen baska yerlere gittiği için sürekli besleyemiyoruz. Bu yavru kedi tekrar geldi ve o kadar zayıflamıski cok üzüldum acil kilo aldırabileceğimiz yöntemler var mıdır. Fikri olan lütgen yardım etsin eve alamiyorum cunku ikinci kediye iznim yok :( cok zayıf ve gittikçe zayıflıyor

13 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Kısırlaştırmanız işe yarayabilir. Özellikle erkek kediler çiftleşme döneminde çok zayıflıyor sokakta.

Beyzalily
Beyzalily

287

Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim lakin ameliyata bile giremeyecek kadar zayıflamis yavrucak acaba bir muddet surekli yaş mama versek yeterli kilo alırmı her ogun yas mama yemenin br zarari olur mu

sforselin
sforselin

119776

Kısa vadede sorun yaratmaz yaş mama. Ama daha çok tüketmiyorsa kilo alımına faydası olacağını zannetmiyorum. Hatta mesela bizimki yemesi gerekenden çok daha az yiyor yaş mamayı. Normalde kuru mamayla beslendiği için sanırım.
Kedi sütü de iyi gelebilir. Kısa süreli mamasının yanında takviye niyetine kullanabilirsiniz.
Ama o kadar kilo vermesinin sebebi bir hastalık da olabilir. Bi hekim kontrolü iyi olur.

Eğer ki yaklaştırıyorsa dişlerine bakın. Belki diş veya diş eti sorunu, iltihabı vs vardır. Buda beslenmesine engel olur. Yüksek ihtimal sebep bu. Kısırlaştırma taraftarıyım fakat her sorunu kısırlaştırmaya getirmenin sebebini asla çözemedim. Hayvan zaten yavru....

Sizin algıda sorununuz var sanırım. Kısırlaştırmaya karşı olmadığımı aksine savunduğumu zaten belirttim. Şimdi siz bilmediğiniz için ( keşke bunu bilip birde az konuşsanız ) anlatayım. Bu tür vakalarda, en çok rastlanan durum ağız içinde yara, enfeksiyon, diş ve diş eti enfeksiyonu, boğazda tahriş, boğaza takılmış bir nesne, veya viral kaynaklı hastalıklardır. Sokakta yaşam süren her kedi, kısır veya değil, zaten sürekli hareket halinde. O zaman hepsi bir deri bir kemik kalmalı. Saydığım nedenler %90 iken sizin tahmininiz %5 dahi olmaz.

O kadar cahilsiniz ki sizinle müşküle düşmem benim hatam. Zaten benim karakterim, icraatlarım , çabalarım belli. Bahsettiğiniz o klinikler benim 2. evim. Teşhis koymuyorum riskleri söylüyorum. Soruyu soran kişi zaten bunların hiç birini kliniğe gitmeden tedavi edemez. İhtimallerin ciddiyetini beyan ettim ben. Yeterince kıymetli derdim varken, laf yarıştırmayacağım.

Beyzalily
Beyzalily

287

Anladım teşekkur ederim evet hekime sormak gerekir

sforselin
sforselin

119776

Daha fazla hareket ediyor ve yemek yemiyorlar bu zamanlarda. Baktığım kedilerde bunu gördüm hep. 5 aylık kedi gayet kısırlaştırma yapılabilecek yaşta bu arada. Ben de kısırlaştırmayla alıp veremediğiniz ne onu anlayamıyorum.

sforselin
sforselin

119776

Ne güzel görmeden teşhis koymuşsunuz. Siz de güzel okursanız ve hekimin kontrol etmesinin gerektiğini söylediğimi görebilirsiniz. Buraya yazılıyorsa genel bir hastalık belirtisi olmadığını varsayıyorum çünkü normal şartlarda hastalık varsa kliniğe gidilir. Burada ne yedireyim diye sormaz insanlar. Büyük büyük konuşmayı pek seviyorsunuz ama bu işin profesyoneli onlar. Çok kedi bakılınca uzman olunmuyor.

5-6 aylık zayıf bir kediye bir hekimin kısırlaştırma önerisi verdiğini siz hayal edebiliyor musunuz da söylüyorsunuz ?

Beyzalily
Beyzalily

287

Fikirleriniz için tesekkur ederim

Merve203
Merve203

2589

a/d yas mamalardan deneyebilirsiniz. Kedim zayifti veteriner onermisti

AsenaTuncay
AsenaTuncay

116830

Aynı sorunla bende karşılaştım. Annesiyle baktığım yavru (annesi artık gelmeyi bırakınca) bir deri bir kemik kalmıştı. Bahçemde baktığım sabit kediler olduğu için korkup gelmiyorlar maalesef. Beslemek için arıyorsun bulamıyorsun da :( kutumu aldım hemen veterinere götürdüm, açlıktan ve susuzluktan damarları büzüşmüş serumu zor taktılar. 2 gün daha gitmese ölürmüş. Veteriner kilo alması için yaş mamayı daha fazla vermemi söyledi. Birkaç gün kaldı veterinerde sonra aldık iyi çok şükür de insanlar bu kadar vicdansızken yemek ve su vermekten acizken aynı şeyleri yine yaşar dururuz. Kilo almasını sağlayıp sahiplendirdim bu arada. Mutlu mesut yaşıyor. Sizde bir süre eğer sürekli geliyorsa tabi yanınıza yaş ve ödül mamalarıyla besleyebilirsiniz. Gelmiyorsa veterinere teslim etmek tek çare.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 584 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR