Sokak Beslemecilerini Enayi Yerine Koymak.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392 Puan

Anket

Bizde de durum aynı
(4 oy)
Bizde bu sıkıntılar yok
(3 oy)
Toplam (7 oy)

Maaşımızdan, hayatımızdan, maddi manevi feragat ederek vicdanen sorumlulukla sokakta kedi köpeklere bakmaya çalışırken, yolda orda burada buldukları veya evinde artık sıkıldıkları hayvanları "aaa burda bakan biri var" diye bölgelerimize terk edenlere hakkımı helal etmiyorum. Biz zaten zorlanıyoruz maması var, hastalığı var, kısırlaştırması var, arabadan, köpekten öleni var komşularla su mama kabı evlerinin atılması kavgalar var. Az düşünün madem vicdanınız var bulduysan sen bakacaksın. Bizler zaten hem işe gidip hem onlara bakmaya çalışırken çok fazla zorlanıyoruz. Belediye'den devletten yardım mı alıyoruz sanki. Uzun bir tatile bile gidemiyoruz bakacak kimse yok diye. Benim şahsen kliniğe 3000Tl borcum var şuan, arabam bile yok otobüs dolmuşla kliniğe kedi köpek götürmeye çalışıyorum. Getirmeyin ,bırakmayın, terk etmeyin ben şahsen hesabımı ahirete bırakıyorum. Beslemecilerin yaşadığı sorunlar başka neler paylaşır mısnız?

6 CEVAP

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Ben bağışlar ile hareket ediyorum. Bu zamana kadar sadece 3 kedi tedavi ettirebildim ( ameliyat, serumlu tedavi, diş apse) kendi sokağımda ne su kabımı ne de mama kabımı atamazlar. Ama diğer besleme yerlerim mama yı bile atıyor toplayıp. Sanırım yaşadığım en büyük sıkıntı daha yeni beslemeye başladığım zamanlarda bir kedimi öldürmeleri.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Bağışta başka bir dert herkese ayrı ayrı hesap verme telaşı. Dışardan para toplayıp yiyen bir sürü kişi çıktığı için herkes temkinli zaten :/ Ben kısırlaştırmaya 10bin tl harcadım erkeklerde dahil.

Bende de durum aynı. Kapıma hasta kedi getirirler " Siz almazsanız belediyeye vereceğim " derler bide ki kesin alayım. Tamam bari mama ve kum alın veya tedavisine ödeme ayırın derim. Binbir yalanla bir kuruş vermeden vicdanımı sömürerek çeker giderler. Altında arabası olan kadın yerde sürünen kediyi ordan almıyor bana video ve mesan atıp ay canım sen yaparsın ya gel al diyor. Ben minibüslerle alıp kliniklere koşuyorum. Allah yedikleri lokmadan etsin hepsini.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

bi kere eski mahallemde yan komşum yavru kedi bulmuş bodrumda bakıcam diyodu bodrum da aşırı pis bi yer o görmeden aldım hemen yuvalandırdım

Minimesi
Minimesi

14601

En büyük sorun bence biz bahçede 7-8 köpek bakıyoruz yanda 40-50 bahçe daha var hobi bahçesi adam bir hevesle golden almış sonra bıraktı geçen goldene başka bir köpek saldırmış kanlar içinde yatıyordu hemen içeri aldık yaralarını temizledik 1 damacana su verdik hepsini bitirdi yazık susuz kalmış beyfendi en sonunda zahmet ett köpeğini veterinere götürdü ama köpeğe su bile vermiyor o goldene adamdan daha iyi bakıyoruz

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Benim oturduğum yerde de vardı kadının altında jeep baktım bi yavru kedi bırakmaya çalışıyor yolda bulmuş burada zaten kediler varmış biraz büyütmüş .Ben homurdanınca mama falan destek olurmuş hep aynı yalan taşındı gitti nerde mama. Kedi 3 ayda olsa ev ortamında yaşadığı için araba çarptı öldü zaten bırakmayın yapmayın dediğim halde. Çevremizde de varsa kardeşim bize yetiyor zaten hele çocuklar özellikle tembihlemeli annesi var belki tutup kucaklarında telef edip getirp bırakıyorlar. Sokakta Kedi köpek besleyenler zengin değil kardeşim zenginler bu işlerle inanın hiiiç ilgilenmiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 314 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR