Dişi Kedi Kısırlaştırma Faydaları

KediliSelin
KediliSelin

792 Puan

Dişi kedimi kısırlaştırmak istiyorum. Ama zararı olur mu? Faydaları neler? Pek bir bilgim yok. Zaten sakin bir kedi değil daha da saldırgan olabilir mi?
Adana da uygun fiyatlara nerde kısırlaştırabilirim.

6 CEVAP

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

tam tersine saldirganligi azalir onlar ciflesmedikce aci cekiyor ve kisirlastirarak bircok hastaligin onune gecmis olursunuz omru uzar

sforselin
sforselin

119776

Genel karakterinde değişim yaratmaz ama çiftleşme isteğinden kaynaklı hareketlerini siler. (Genelde erkek kedilerde agresiflik oluyor bu sebepten.)
Zararı diyebileceğimiz de ameliyatın genel riskleri hariç benim bildiğim bir zararı yok. Faydalarını söyleyecek olursak çiftleşme sürecinde farklı bir evin ya da kedinin stresini yaşamayacak, doğumdan ve hamilelikten yıpranmayacak, siz bebeklerine bakmaya çalışarak maddi olarak, sahiplendirme sürecinde manevi olarak yıpranmayacaksınız. Tüm bunların yanında çiftleşme sırasında kapabileceği, evde geçirdiği kızgınlıklardaki stresinden kaynaklanan ve kısırlaştırılmayan dişi kedilerin yatkın olduğu çeşit çeşit hastalık var. Pyometra'lı ve meme tümörlü kedilere bakmanız sizi teşvik edecektir.
Kedimi bi kaç gün önce kısırlaştırdım ve yazmıştım neler olduğunu. Okuyabilirsiniz endişelerinizi gidermesi adına.

sforselin
sforselin

119776

Ameliyatın genel riskleri diyorum ama mesele bizim hekimimiz 20 yılda bir karşılaşılaşılıyordur kısırlaştırma ameliyatında sorun yaşayan demişti.

sforselin
sforselin

119776

Evet yaşı arttıkça ameliyat zorlaşıyor ama bir yaş yine de çok büyük bi yaş değil. Girdiği kızgınlık sayısı cok değildir, doğum yapmamıştır. Çok zorlu bir ameliyat olmaz yani yine de.

KediliSelin
KediliSelin

792

Benim kedim bir yaşında. Yaş ilerledikçe daha da zorlaşıyor diye duydum. Kendi bursum ile kısırlaştiracagim. 310 TL bütçem var. Barınaklarda ya da devletin veterinerlerinde yapılabilir mi bu işlem?

sforselin
sforselin

119776

İstanbul'da sürekli konuşulan bi hayvan hastanesi vardı mesela. Genel olarak memnun olduklarını duydum. Klinik önerisi için ayrı soru açabilirsiniz. İnsanların görme ihtimali artar.
Bu arada ben de kedimin kısırlaştırılması için işe girmiştim. Öyle bir ihtimaliniz varsa daha sorunsuz bir ameliyat için bi düşünün bence.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 317 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR