Köpeğim İçin Yemek Yapmak İstiyorum İçine Neler Koymalıyım/Koymamalıyım

Arkadaşlar benim bir köpeğim bir kedim var. Köpeği 1 mayısta sahiplendim o zamanlar 50 günlük falandı şu an 7-8 aylık civarı oldu.
Ben köpeği gerek çiğ et gerek pişmiş et o şekilde besliyorum geldiği günden beri mamanın kahvaltılık gevrek gibi olduğunu düşünüyorum besin değerlerinde protein falan evet hepsi değer olarak iyi gözüküyor ama çevrede mamayla beslenen köpeklere göre benim köpeğim daha iri ve daha diri.. İyice alıştı artık zaten leblebi yer gibi kırıyor kemikli etleri.
Soruya gelirsek çorbalık tavuk haşlamıştım dün şöyle düşündüm haşlarken tavuğu makarna, pirinç, bulgur ve patates gibi şeylerle birlikte haşlayıp bir nevi yaş mama gibi bir şey yapsam nasıl olur? Etten tavuktan alamadığı besini vitamini de o şekilde alsın diye düşünüyorum.

10 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Köpeklerde eklemeyi düşündüğünüz şeylerin miktarı nasıl olmalı bilmiyorum ama evet onlar için faydalı olur. Sadece pişmiş kemik yememesi gerekiyor. Pişince elastikliğini kaybeden kemikler midesine, yemek borusuna batabilir.

sforselin
sforselin

119776

Yok o anlamda söylemedim. Mesela kediler için mamaya katacağımız sebze - ona yararlı olsalar da- çok olmamalı. Temel besin kaynakları et çünkü. Ama köpeklerin daha fazla sebze tüketebildiğini biliyorum. Kastettiğim "miktar" oydu.

Ben yanlış anlamışım kusura bakma :) neyse bilen kimse yazmadığına göre göz kararı pirinç, makarna, bulgur, piliç çorbalık ve az bir şey domates ve patatesi birlikte haşlayıp deneyeceğim bakalım sevecek mi...
Karbonhidrat yüksek yememeleri gerek diye biliyorum o yüzden makarna falan az koymayı düşünüyorum.

ecematara
ecematara

1005

Göz kararı yaklaşık 1 su bardağı kadar brokoli, havuç karnabahar ve yarım dilimlenmiş yeşil kabağı haşlıyorum. 400 gr kadar beyaz veya kırmızı eti 2 yemek kaşığı kadar da hindi veya tavuk ciğeriyle beraber zeytinyağında kavuruyorum
Sebzelerin hepsini püre hâline getirip etin suyuyla karıştırıyorum ciğerle arası olmadığından ciğeri de kıyıp geri kalan eti pürenin üstünde veriyorum keyifle yutuyor

ecematara
ecematara

1005

Sıkılacağından elma, taze fasulye ve esmer pirinçle vs de değişikli yapıyorum arada
Nelerin sağlıklı olup olmadığını biraz araştırdıktan sonra bulabilirsiniz

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Facebook ta raw&barf diye gruplar var hem Türkiye hem dünya geneli. Çiğ beslenme ile ilgili daha bilgili ve bir köpeğe ne verilmesi gerektiği bile ilgili de dağa çok şey ogrenirsiniz. Yakin zamanda bende Kedimi çiğ beslenmeye gecireceğim :))

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Genel olarak yas mamanın içine katmak için veya yapacağınız şeyin
Ispanak
Böğürtlen
Kabak
Tatlı kabak.
Brokoli
Altın macunu - tarife internetten bakabilirsiniz unuttum nasıl yapıldığını-
Elma
Havuç
Muz
:)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Çiğ beslenmede de bunları veriyorlar %10 civarı sanırım köpeklerle ilgili çok ayrıntı bilmiyorum. Ama eğer pişmis et veriyorsaniz çiğ vermeyin fazla sindirim problemi yaratabilir. Kemikler kesinlikle pişmemiş olsun tavuk ayağı, kirli işkembe, tavuk&ördek taşlık gibi sakatat verebilirsiniz

Miktar önemli değil sadece ne koymam gerek onu bilmiyorum. profil fotoğrafımda da göreceğiniz üzere evimin karşısı orman tasmayı çözüyorum günlük 2-3 saat orman içinde yürüyorum o da sağa sola peşime koşturuyor. O yüzden 500 gram yemiş 1500 gram yemiş obez olurmuş falan o tarz sorun yok.

@Ecematara @zeynepulku teşekkür ederim cevaplarınız için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 557 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR