Mama Hakkında

Iceoglan
Iceoglan

12063 Puan

Selam pati dostları.
Oğluma kısırlaştırana kadar, 8 aylık olana kadar Royal Canin kitten verdim. Sonra Acana ve Orijin denedim. Biraz ağır geldği için Royal Canin kısırlaştırılmış kedi maması ile karıştırdım. Ameliyat sonrası bir takım sıkıntlar yaşadığında bir kaç mamayı kısa dönemli denemek zorunda kaldım. Yine Orijin ve Royal Canin ikilisine döndük ama Orijin'in içindeki proteinin fazla olduğu konusunda veterineri uyarınca ve mama arayışım yeniden başladı.Veterineri Proplan önerdi. Bizimki yemeyince yine değiştirdim. Bir süredir de N&D düşük tahıllı balıklı kullanıyorum. Fakat kısır kedi maması 15 kilodan az miktarda satılmadığından tavuklu olanını almak zorunda kaldım. Bu kadar sık mama değişikliği yapmak beni endişelendiriyor. Bir de bu senenin başından beri oğlumun göz kapağında bir sorun var. Bir kaç kez veteriner tavsiyesi ile damla kullandık. Kortizon olunca 10 günden fazla devam etmedik. Alerjisi olabileceğini düşündüğümüz her şeyden vazgeçtik: Yaninda sigara içmiyoruz, evi kimyasal ürünlerle temizlemiyoruz, parfüm, oda kokusu, kolonya yanında sürmüyoruz gibi. Alerji testi yaptırmanın çok zorlu, stresli ve maddiyatlı bir süreç olduğunu bildiğimiz için elimizdeki tek seçenek mamaya ilgili bir sıkıntısını olup olmadığını anlamak. Bir de İnstinct denesem mi. Onun için çabalarken zarar vermek de istemiyorum. Bir de fotoğraf ekliyorum, yorumda bulunacak herkese şimdiden teşekkürler


2 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Nd ile devam edin bence. Daha değiştirmeyin, cok sık mama değişimi iyi değil. Rotasyonlu olarak değiştirirsiniz daha sonraki zamanlarda. Proplan ve rcye gore nd daha iyi, iciniz rahat olsun.

sforselin
sforselin

119776

Proteini çok yüksek diye kötülenen diğeri tavsiye edilen mamaya girip baktım şimdi.
Rc sterilised 37 isimli mama %37 protein içeriyormuş.
Orijen cat&kitten %40 ham protein. Yüzde üç :)
Kedinizin kilo problemi yoksa n&d'de yetişkin maması da kullanabilirsiniz bir de. Kısır kedi mamasını diyet mama gibi düşünebilirsiniz. Yağı azaltılmış mamalar kısır mamaları.
Mamada rotasyon yapmayı birçok uzman öneriyor aslında. Küçük paketler değilse kullandıklarınız sorun olacağını sanmam.
True instinct'teki chicken "meal" gibi içerikler benim içime çok sinmiyor açıkçası.


Medikal kısma yorum yapmak yanlış olur :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 350 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.352 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR