Kedi Mantarı Kolay Çözüm!

Raubeyaz
Raubeyaz

9172 Puan

Size benim istemediğim ısrarla veterinere götürmek istediğim kedimin mantar zamanını anlatacağım. Mantar olalı 3 hafta oldu ve maaş zamanına daha çok olduğu için ailem veterinere götürmedi. Şuan ki kedimin anneside mantar olduğu zamanlar eczaneden lamisil adında mantar kremi almıştım onu veterinere gidene kadar da idare olarak kullanalım dedik ve annem bitkisel çözüm olarak aloe Vera bitkiside kullandı. Sabah krem akşam aloe Vera nın içinde ki yapışkan şeyi sürüp hafta da bir kere (tüylerinden vücudunun başka bir yerine bulaşmasın diye) banyo yaptırdık ve 3 haftanın sonunda gözlemledik mantar geçti ve tüyleri geri uzadı. Çoğu kedinin başına gelecek bir şey ve benim yaşadığımı yaşayıp götüremeyenler için iyi bir çözüm.
Sokak hayvanlarına da uygulayabilirsiniz, daha çok kedilere yayılmasın.

8 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kedinizin mantar olduğuna kesin emin misiniz? Belki başka bir şey. Buraya böyle şeyler bence insanları yanlış yönlendirebilirsiniz ki aleo vera kediler için zararlı bir bitki. Kedimi ilk sahiplendiğim dönem kulaginin ve gozunun ara kısmında kırmızı yaralar oluştu aksam fark ettik. İnternetten araştırınca mantar olduğuna karar verdik. Sonraki gün vet hekime götürdük iste adama anlatıyoruz mantar oldu, gecmezmiş hemen, yok bize gecer mi yok aşısı zararliymis falan bir sur tantana yaptık. Adam o sıra kontrol etti dediki mantar değil bu, Alerji olmuş krem verdi şu ürünleri kullanmayın, temiz kalsın falan dedi. Yani siz daha vet hekime goturmeden teşhis koymuşsunuz doğru mu kesin bile değil. Birde buraya öneri veriyorsunuz. Sizin kediniz kurtulmuş olabilir ama bir başkasını daha kötü eder. Buraya ' ben vet hekime gittim, mantarmış. Dediklerini yaptim iyileşmedi birde bunlari denedim geçti' derseniz kimse bir şey demez zaten ama yaptığınız doğru değil bence. Bunu ne kedisine uygulamaya çalışacak çok insan olur emin olun.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Aloe Vera bitkisi ve jeli kediler için zararlı diye biliyorum yalaması tehlikeli olabilir.

Ozge00
Ozge00

131723

Aloe vera zararli evet, yalamamasi lazim. Kullanamdan önce de kesip içindeki sıvıyı akıtmak lazim o cok irite eder. Ben yüzüme sürmüştüm bilmeden bir hafta yandi yüzüm. Aman ha dikkatli kullanin

Pikocan
Pikocan

1983

Aleo vera belki direkt zararlı olabilir ancak kedim mantar olduğunda veteriner tavsiyesiyle eczaneden aldığım aleo vera krem çok iyi gelmişti günde en az iki kere sürüyordum.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Veterinere götüremiyorsanızda en azından danışın bunuda eklemek istedim ortada doğru yanlış çok bilgi dönüyor kedileri daha kötü hale getirmeyin çünkü mantarın bir sürü çeşidi var size iyi gelen başkasının kedisine iyi gelmeyebilir üstünüze alınmayın genel yazdım.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Ketoral şampuan alın 2 gün arayla toplamda 3 kez yıkayın ve ketoral krem sabah akşam sürün. Geçmezse bir ilacı vardı unuttum ya adını ama hap yutturması çok zor.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Şampunla ma bitse de kremi 10 -15 gün falan kullanmalısınız

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Yalamaması için dikkat ettik zaten mantar olduğu kesin veteriner arkadaşıma danıştım zaten

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 667 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR