Kum Temizleme Sıklığı

Topacc
Topacc

2547 Puan

Kedinizin kumunu ne sıklıkta temizliyorsunuz? Temizleyecek olduğunuzda en fazla kaç kere çiş kaç kere kaka yapmış oluyor mesela? Ben evde olduğumda en fazla 2 kez çiş 1 kez kaka yaptığında temizliyorum ama gün boyu evde olmadığımızda kum pis diye etrafa tuvaletini yaparsa diye çekiniyorum

13 CEVAP

ballokumu
ballokumu

9431

Sadece sabah kalktığımda temizliyorum

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Tek kedi için günde bir kez yeterli dileyen daha sık da temizleyebilir tabii. 1 günde kum o kadar kirlenmez merak etmeyin, dışarı yapması için en 3-4 gündür temizlenmiyor olması lazım kumun.

Berrefilizzz
Berrefilizzz

14693

Ben her yaptığında kakasıni temizliyorum

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

@Berrefilizz bu yorumunuz bana tek kedim olduğu günleri hatırlattı, her tuvalete gittiğinde peşinden gider kumu temizler hatta poposunu silerdim, ne çekmiş benden zavallım ya. İkinciden sonra bir rahatlama geldi, 3. den sonraysa evi pok götürüyor diyebiliriz (şaka tabii hijyene önem veririz :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bizde 3 kedi 2 kum kabı var, sabah kalkınca akşam yatmadan illaki temizliyorum, bazen gün içinde de temizlemek gerekiyor tuvalet mesaim hiç bitmiyor resmen. Yetişkin kediler günde 2-3 kere çiş 1 ya da 2 kere de kaka yapıyor genelde.

Berrefilizzz
Berrefilizzz

14693

Aynen şu an tam olarak öyleyim yaptığı anda gidip bakıyorum ama tek kedi bile bana çok zor geliyor aşırı kaygılıyım 3 kediyle heralde kafayı yerdim Allah yardımcınız olsun çok tatlılar maşallah

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Evet gerçekten tek kedide bile çok yorucuydu, deli gibi kum sesi dinliyordum sürekli. İki kedide bunu yapmak imkansız olacağı için boşvermek zorunda kaldım. Siz rahat olursanız gerçekten 3 tanenin de aşırı bir zorluğu yok. Çok teşekkürler Muro da çok tatlış, tosun gibi maşallah :)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Günde 1 iyi.

sforselin
sforselin

119776

İki tuvaletini sabah akşam temizliyoruz. İçinizin rahat etmesi açısından sabah akşam temizlemeniz güzel olur. Ama pis diye evin içine yapması için bir günden daha fazla pis bırakmanız gerekir.


Her yaptığında temizleme işini başta biz de yaptık ama ondan rahatsız oluyor gibiydi.

siameselokito
siameselokito

1093

Benim kedim bir kere kaka yaptıktan sonra bir daha üstüne yapmıyor alana kadar tutuyor ona rağmen hiç dışarı yapmadı tuvaletini ben gün içinde aklıma geldikçe bakıyorum o yüzden sabah akşam baksanız yeterli

Pattapatty
Pattapatty

76

Evde çok bulunmuyorsanız kum kabınızı ikiye çıkarabilirsiniz. Mesela benim kedim bir defa kaka yaptığında asla kullanmıyor kabını ben de evdeki kum kaplarını 3 e çıkardım ????

Maysam
Maysam

76

Aslında günde bir kez yeterli ama sizin kedinizin karakteri ile ilgili bir olay.
Benim oğluşum wc giderken mutlaka çağırır başını bekletir ve kumunu temizletmeden başından ayrılmaz ilk zamanlar tuhafıma gidiyordu bu huyu ama artık alıştık bu düzene.
O yüzden her kullanımından sonra temizliyorum temizlenmemiş kumu asla kullanmadığı için.

alabalik32
alabalik32

13406

Ben 2 günde bir kakasını temizliyorum. Bu arada idrardan topaklanan kumda temizleniyor tabi. Her haftada komple kumunu değiştiriyorum. Tuvalet kabınıda yıkıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 706 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR