Mystic Mama Ve Yumuşak Kaka

ozlemalice
ozlemalice

4165 Puan

Kedim 5 aylık olacak. Proplan mama kullanıyordum en başta sonra matisse aldım. Proplan az kaldığı için az bir proplan ile karıştırıp vermiştim. Sonra mystic numune mama sipariş ettim. Tüm mamaları severek yedi sanki mystic i daha çok sevdi gibi geldi bana. Hiçbir mama, yaş mama, ödül maması, yemek veya mama değişikliğinde vs ile sorun yaşamamıştık hatta mystic mamasını diğerleri ile az karıştırınca da sorun olmamıştı öncesinde. Ben de bir paketin hepsini döktüm iki gündür mystic yiyor ve kakası daha ağır kokuyor ayrıca yumuşak baya. Su gibi değil krema gibi diyim. Şekilli olan da yumuşak. Bu mamanın etkilerini bu sitede okumuştum zaten. Benim sormak istediğim bu mamayla devam etsem koku olayı azalır mı ve kakası normale döner mi? Kediye göre değişebilir ama geneli sanırım bu mamada bu durumla karşılaşmış. Devamlı böyle gider mi bilmiyorum. Deneyeceğim bir süre daha ama elimdeki numune çok değil. Maması bitince tamamen bu mamadan alırım diyordum. Maması az kalmıştı.

10 CEVAP

ozlemalice
ozlemalice

4165

Konuyu köpek beslenmesine açmışım. Kedi beslenmesine taşıyorum.

sforselin
sforselin

119776

Diğer geçişlerde sorun olmasa da kademeli geçmek gerekiyor her türlü. Daha önce böyle bir hassasiyeti olmasa bile 2 haftadan uzun sürede geçiş yapıyoruz biz.
Kakanın kokusu düzelir mi bilemedim. Yumuşak olduğundan da olabilir gibi kokusu.

ozlemalice
ozlemalice

4165

Daha önce geçişli verdim ve son verdiğimin neredeyse tamamı mysticti. Yani bir geçiş söz konusu. Maması az kalmışken bitmeden alayım diye böyle bir denemeye giriştim. Mamaları karıştırmakla ilgili mi bu ishal sorunu bilemicem ama devamlılığı olacaksa kaka sorununun almayacağım. Yumuşaklıktan değil bence mamanın içeriğindeki bir şey koku yapıyor.

Azra00
Azra00

2583

Be de bu ay yeni başladım kedime mystic vermeye ve bizde de ilk başlrada dıskıda yumuşama oldu ama ben bunun sebebini yeterince uzun bir geçiş sureci sağlayamamama bağlķyorum çünkü şuan dıskı da bir problem yok. Koku konusunda ise geçiş yapmaya başladığım günden bugune odayı veya evi saracak kadar kötü bir koku yaşamadım, sadece tuvaletini ilk yaptığı an kısa sureli bi koku oluşuyor ve kayboluyor.

ozlemalice
ozlemalice

4165

@azra00 diğer mamalarda olmamıştı bence içindeki şeylerden ötürü oldu öyle bizimkinde. kokusu da öncekilerden ağır. ben sorun etmiyorum kokuyu açıkçası ama geçecek bir olabilir mi diye merak ettim sonuçta yediği mama aynı olacak. bana da geçici bir süreç gibi geliyor yumuşak kaka olayı. umarım bizimkinde de öyle olur. içeriğe göre bunla devam etmek istiyordum.

ecematara
ecematara

1005

Ben de mystic aldıktan sonra bir arkadaş da kedisine mystic alıp denedi severek yedi ama onda da aynı problem var.
Yumuşak kaka ve ağır koku

ozlemalice
ozlemalice

4165

@ecematara yumuşak kakadan ziyade sıvı şekilsiz. geçmedi mi peki

Azra00
Azra00

2583

Her mama her kediye aynı etkiyi birakmıyo sonucta kesin bir sey söylemek dogru olmaz sizin 1 hafta gözlemleyip karar vermeniz bence daha doğru olur : )

ozlemalice
ozlemalice

4165

@azra00 aynen :)

ozlemalice
ozlemalice

4165

Bugün kakası düzelmişti ağır koku da yoktu. Büyük ihtimalle birkaç günlük bir süreçti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 722 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR