Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
İlk sorum:
2kedim aynı kedi kumunu kullanıyor. Okuduğum pek çok blogda cok kedili evde " kedi sayısı +1" kedi kumu olmalı diyor. Bunun net bir açıklamasini bulamadım kedilerim su an alışık ayni kedi kumuna ikincisini alırsam hemen ayrı ayrı kumlara mi gidecekler?
2.sorum:
Kedi kumu 15-30gun kalir deniyor fakat bende 1hafta dayanamıyorum. Acaba kumu az koymak ya da marka me kadar etkiliyor bu durumu?
3. Sorum:
Kedi kumu posetli mi posetsiz mi daha iyi? Alta poşet sererek kullandigim icin de cabuk degistirme geregi duyuor olabilirim.kediler yirtiyor kum altına giriyor poşetin.
ilk soruya ek:Neden bu kadar fazla tuvalet?
Bizim kızın iki tuvaleti var ama sadece birini kullanıyor. Ayrı tuvalet büyük ihtimalle yataklarında falan da olduğu gibi kavgaların, anlaşmazlıkları azaltmak için(ve tabii ki temiz kumun devamlı bulunması için) olduğu düşünüyorum. Biri tuvaleti sahiplenirse diğeri için durum çok iyi olmaz.
Marka etkiliyor bence. Topaklanması ne kadar iyiyse kum o kadar süre temiz kalıyor. Az koyulması da etkili olabilir. Kediniz de pek hoşlanmaz zaten bu durumdan.
Poşet kullanmadım daha önce ama yırtılma şikayeti çok duydum. Alta mukavva ya da benzeri bir şey koyarak yırtılma ihtimalini azaltabilirsiniz sanırım. Ama poşetin kullanım kolaylığı sağladığını düşünmüyorum. Amacını çok çözemedim. Genelde yırtıldığı için de fazladan iş çıkarıyor gibi.
Benim iki kedim var tek tuvaleti kullanıyorlar tek sıkıntı artık kocaman oldular tuvalet küçük geldiği için büyük boy almayi düşünüyorum iki tuvalete gerek yok bence yani benimkiler kardeşler sıkıntı yapmıyorlar
İkinci tuvaleti hiç kullanmıyor gibi yazmışım. Arada oyun oynarken diğer tuvaletine gitmek istemezse çişini yapıyor. Asla kakasını yapmadı ama :)
@Ayben02 Peki siz kumu ne kadarda bir değiştiriyorsunuz? Poşet kullaniyor musunuz?
@sforselin çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için :)
Hayir poşet kullanmıyorum hiç denemedim ama yirtilirmasi olağan zaten ben 10 litre 1 ay kullanıyorum ama benimkiler bazen dışarı çıktığı için bazen bahçede yapıyorlar bu kış dışarı birakmamayi düşünüyorum o yüzden belki 5 litre daha gerekir çünkü 10 litre sona doğru çok kötü kokuyor
Ooo 1 ay nedir bana 15 gun bile yeter :)) Ben az koyuyormusum 5-6 lt koyup haftada degisiyordum azaldikca kum ekliyordum. 15 güne koku olusuyor mu sizde?
Evet 2 haftadan sonra koku oluşmaya başlıyor bana kalsa ben de 2 haftada bir değiştiririm de şu an maalesef vet borcu ödüyorum ve ben lise öğrencisi olduğum için burs miktarım biraz az o yüzden bazen yetmiyor
Kedi kumu poşeti idrar topağının kedi tuvaletinin tabanına yapışmaması için ve kumun daha kolay atılması için kullanılıyor. Kumu eğer biraz fazla koyarsanız bu yapışma sorunu ortadan kalkmış olur. Gardenmix aktif karbonlu kum kullanıyorum. Gayet memnunum topaklanması ve koku emiciliği çok iyi. 6lt gardenmix karbonlu kum döküyorum ve Göz kararı 2-3lt de normal karbonsuz kum ekliyorum. Dibe yapışma olayını engellemek için. En az 1 ay yetiyor çok rahat koku sorunu da olmuyor. Tuvaleti de eğer karbon filtreli kullanırsanız hiçbir koku sorunu yaşamazsınız. Eğer tuvalet kabınız yeterli büyüklükteyse ve kedileriniz sorun etmiyorsa tek tuvalet kabı kullanabilirsiniz.
Anlıyorum :) Çok teşekkür ederim güzel tecrübelerinizi paylaştığınız için. :))
Bentonit kullanırken 10 litrenin tamamını döküp ayda bir değiştiriyorduk. Birkaç farklı kum denememize rağmen hiç koku problemi yaşamadık ama. Günde iki kere temizliyoruz tuvaletini belki onunla alakalıdır.
Topaklanan peletlere bakabilirsiniz bi. Komple kumun değiştirilmesine gerek olmadığını, ekleme yapmanın yeterli olduğunu söylüyorlar. Ben kararsızım bu konuda ama bir deneyin bence. Bir haftadan daha uzun süre idare eder en azından :)
Haha inşallah :)) Peletlere baska hi yorumunuzda da rastladım baktım Selin Hanım fakat bir deneme videosunda diskiyi çok topaklamadigi için koku yaptığı gibi bir şey gördüm. Bilemiyorum belki marka ya da peletlerinde çeşidi etkiliyordur. Sizin kisisel tecrübeniz nedir acaba?
Amacını çözemedim derken cidden çözemedim dememiştim aslında bkbjbkb. İşlevsellik bakımından kullanılabilir gelmiyor sadece
@marstakiyabanci İsabet oldu ben de yeni gardenmix sipariş ettim. Umarım memnun kalırım ben de sizin gibi :)) Çok teşekkür ederim
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.