Aşı Yaptırmak Bağışıklık Sistemini Güçsüzleştirir Mi ?

Kedim 4 ay 10 günlük ve biz hala aşılarına başlayamadık. Sadece düzenli iç dış parazit oluyor. Baya büyüdüğü için acaba aşıları hiç yaptırmasam mı diye düşünüyorum. Dün de bir yazıda aşıların kedilerin bağışıklık sistemini düşürdüğünü okumuştum.


Aşılara başlayamama nedenimiz sürekli farklı bir şey çıkması ya ayağını incitti ya mantar oldu sürekli ertelenmek zorunda kaldı. En son iç parazit için götürdüğümde o gün çok halsizdi veteriner yapmak istemedi. 2 gün takip edelim halsizlik devam ederse gelin muayeneye alırız devam etmezse de 1 hafta sonra yapalım aşıyı dedi ama ben götüremedim :(

5 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Aşı belli hastalıklara bağışıklık kazandırmak için yapılır zaten. Bağışıklık düşürmek bir yana o hastalıklara hazır olmasını sağlar.
Okuduğunuz şey muhtemelen halihazırda hasta olan, başka bir sorunu olan kedilerle alakalıdır. Hasta kediye bir de aşı yapılmaz. (Aşıda vücuda belli bir hastalığın güçsüzleştirilmiş etkeni veriliyor çünkü. Vücut onu tanıyor ve büyük ölçüde o hastalığa bağışıklık kazanmış oluyor. )
Aşı sağlıklı kediye yapılır ve gereklidir. İhmal edilmeye gelmez.

Bellasmom
Bellasmom

2683

Aşı yaptırmanız hem kedinizin hem de sizin sağlığınız için oldukça önemli. Kuduz yaptırmanız zaten yasal bir zorunluluk. Karma ise kedinizi birçok hastalıktan koruma amaçlı yapılıyor. Lösemi için farklı görüşler var onu kendiniz araştırmalısınız ama kulaktan duyma bilgilere ‘aşılar aslında zararlıdır’ gibi bence itibar etmeyin.

Succubus
Succubus

10369

Aşıların bağışıklığı düşürmesi kısa süreli bir durum. Aşı ilkokulda öğrendiğimiz tanım itibariyle vücut virüsü tanısın ve savunmasını geliştirsin diye vücuda verilen zayıflaştırılmış virüstür ya da bakteridir işte. Dolayısıyla vücut bu giren aşıyı tanıyıp savaşmaya başlayacak, sadece aşı olduğu için savaşın sonucu başından belli. Vücut tabi ki risk altında olduğunu düşündüğü için ohal ilan edecek. Var gücüyle aşıya saldırcak ve yaklaşık 1 gün içinde normale dönexek vücut. Ama bu 1 günlük süre içinde evet vücut savaş halinde olduğu için dışarıdan gelecek 2. Bir tehdide karşı bir tık daha savunmasız olur. Uzun vadede elbette hastalığa karşı direnci artar ve dolayısıyla bağışıklığı artmış olur.
Aşıdan kaynaklı gibi görünen problemler genelde kedinizde farkında olmadığınız bir şey varsa ve aşıyla savaşırken bu sebeple bir aksilik olursa olacaktır. Uzun vadede aşının bir problemi olacak olsa zaten onaylanıp üretimi başlamaz, merak etmeyin

Tamamdır teşekkürler

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

İnternet bilgi kirliliği aşı yaptırmalısınız ve kuduz aşısı yaptırmak zorundasınız yasal bir zorunluluk

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 394 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR