Yavru Köpek

Merhabalar arkadaşlar iyi günler, yavru köpek sahiplendim yaklaşık 3 hafta oluyor. Köpeğim çok saldırgan kendisini hiç sevdirtmiyor, sevmek istediğim zaman ısırmaya başlıyor yaklaşık yarım saat önce suyunu yeniliyordum ve birden bacağımdan ısırdı, ısırdığı yer baya kanadı, hayır dedim yüksek sesle ve diğer bacağımı da ısırdı orayı da kanattı bacaklarım yara bere ısırık içinde. ne yapmam gerekiyor çok şefkatli yaklaşıyorum yanlış bir davranış da sergilemedim psikolojisini etkileyecek. lütfen yardımcı olur musunuz perişan haldeyim.


1 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

hareketlerinizi bir köpeğin gözünden yorumlamak gerekiyor, hayır demek bağırmak çok yanlıştır çünkü saygılı bir ilişki kuramazsınız o şekilde, ayrıca bu da bir çeşit şiddettir de zaten. o size saygısızlık yaparsa siz ona saygılı olumsuz cevap verirseniz o da saygılı davranmanın iletişim kurmada gerekli olduğunu farketmeye başlar. siz köpeğin gözünden bakmadığınız için kendi hareketlerinizin köpek tarafından saygısızlık olarak algılanabileceğini farkedemiyorsunuz. köpek dünyasında etki alanları vardır kol boyu köpeğin bir bacağının boyudur, 1 kol boyu , 2 kol boyu, 3 kol boyu. bir köpeğin 3 kol boyunun dışında olan olaylara tepki verme ihtimali çok düşüktür, köpeğe yaklaştıkça tepki verme ihtimali artar 1 kol boyundan daha da yaklaşırsanız tepki verme ihtimali en yüksek alana girmişsinizdir. yani köpek için bu alanlar taciz edilmesini istemediği alanlardır. köpekler durduk yere tepki de vermezler, köpeğin beden dilini okumayı ve cevap vermeyi bilirseniz köpeğin bu alanlarına köpekten gelen beden dillerine göre hareket ederek girebilirsiniz bu şekilde girdiğinizde köpekten binevi izin almış olursunuz, köpek sizin ona verdiğiniz cevapları gördükçe sizi saygılı olarak işaretler ama laps diye beden dilini umursamadan girerseniz saygısız olarak işaretlenirsiniz. şimdi siz sevmek için yaklaşıyorum diyorsunuz ya 3 kol boyuna girdiğinizde köpek beden diliye size bi sinyal verir dur kardeşim napıyosun bak etki alanıma giriyosun der, siz göremediğiniz için yaklaşmaya devam edersiniz 1 kol boyuna kadar girince artık köpek beden dilinde makro sinyaller vermeye başlar bunları da göremeyip durmazsanız bu sefer köpeğin yapacağı 2 şey var ya saldırarak, tepki vermek ya da tolere ederek tepkisiz kalmak. ikisi de köpeği mutsuz eder ikisininde oluşmasının tek sebebi ne yazık ki insan. peki köpek de sizin alanınıza giriyor ama bazen siz çağırmıyosunuz geliyo sizi ısırıyo belki, o da saygısızlık yapıyor işte siz de bunu yaptığında gereken cevabı vermezseniz köpek yapmaya devam eder. köpek sizi ısırmadan sizin onu sevmeyi bırakmadığınız gibi ama
köpek ısırmadan önce çok fazla uyarı verir. size saldıran köpek size saygısızlık yapıyor tamam ama siz ona saygılı mısınız ? öncelik bu, kol boyuna mecbur kalmadıkça girmezseniz onu öpmez sarılmaz konuşmazsanız eğer köpeğe saygı duymaya başlarsınız köpek bunu gördükçe sizi saygılı olarak işaretlemeye başlar bu bile aslında bir çok şeyi değiştirir olumlu sonuçlarına şaşarsınız. o siz çağırmadan sizin alanınıza girdiğinde siz de onun bu hareketinin sizin alanınıza saygısızlık olduğunu unutmayın ve gel seveyim gel oynayayım vs demeyin, köpekten uzaklaşın kalkıp içeri gidin mesela yada görmezden gelin canınız yancak bu yüzdenn önlem alın bot giyin evde mesela ısırdığında umursamazsınız böylece bırakın ısırsın sizden tepki alamadıkça vazgeçecektir. bunu uygularken kararlı şekilde sürekli uygulamalısınız sakin kalmalı sabırlı olmalısınız. 3 hafta denerseniz etkisini görürsünüz. kuralların dışına 1 kez bile çıkarsanız 3 hafta başa sarar. sormak istediğiniz soru olursa özel mesaj atarsanız görmem kolay olur oradan cevaplarım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 464 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82147 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR