Kedileri Barınağa Bırakmak

okankara68
okankara68

669 Puan

Merhaba kedileri çok seviyorum köyde yaşıyoruz 20 kadar kedi vardı yarısından fazlası yavru ve yine yarısından fazlası sokak kedisi dün çok istemesem de bir kısmını barınağa bırakmak durumunda kaldım çünkü bakım maaliyeti fazla mama süt yetişmiyor bir kısmını daha götürüp 10 tanesini kendim bakacağım bu yaptığım sizce ne kadar doğru bu yaptığım bırakmayıp bir şekilde bakayım desem baharın en az 10 15 yavru daha olur

41 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Aldığınız kedileri kisirlastirsaydiniz problem olmazdı. Barınağa birakacaksaniz neden bekliyorsunuz ki zaten? Beslemeyein daha en azından sokakta yaşamasini öğreniyorlar. Bu yaptığınız çok kötü.. Zaten barınaklara sağlıklı kedileri tutamaz orada sizden ali başka yere bilmedikleri yere salacaklar. VİCDANINIZ RAHATTIR İNŞALLAH

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Birde hemen paraya vurmussunuz lafı. Bizde zengin değiliz ben ögrenciyim babamın verdiği parayla bakıyorum 15-20 kedi kopek. Biraz arastirsaydiniz belediyelerin kısırlaştırmayi ücretsiz yaptığını ve yapmak zorunda olduğunu bilirdiniz.

miyaavv
miyaavv

11211

Birde iyi birşey yapmış gibi yazıyorsunuz!! Mahallede yavrularla beraber toplam 30-40-50 kedi geliyor ama asla hiçbirini barınağa bırakmak aklıma bile gelmedi barınakların durumu belli hiçmi araştırmadınız internetten bakım dediğiniz mamasını alacaksınız bu kadar :D?
Kedileri kısırlaştırında daha fazla üremesinler belediye kısırlaştırma yapıyor.
Umarım o kedilerin ahını çekersin iyi günler.

Chibi09
Chibi09

3233

Barınak ölüme terk etmekle aynı şey

AsenaTuncay
AsenaTuncay

116830

Kulaktan dolma mı? Komşum doğumunu yapamayan ve acı acı miyavlayan kediyi götürmüş, doğumdan sonra geri alacağını söylemiş ve işe gitmiş. Telefonla arayıp sorduğunda iyi olduğunu yavrularını emzirdiğini söylemişler. Yavrular biraz büyüyünce hemen aramalarını gidip alacağını üstüne basa basa söylediği halde nolmuş dersiniz kedi de yavrular da ortada yok. Adam çılgına dönmüş orada, yine ne deseler beğenirsiniz 'biz burada koronadan dolayı kendi canımızın derdine düştük beyefendi.' Çünkü biz yüce insanların canı CAN, onlarınki patlıcan. Siz istisnasınız asıl, burada barınakları pembe panjurlu ev gibi sevimli gösterip insanları yanlış yönlendirmek de sizin vicdanınıza kalmış.

AsenaTuncay
AsenaTuncay

116830

Kesinlikle eleştirmek değil siz zaten durumunuzu anlatmışsınız, sadece içimiz elvermiyor barınaklarda bilerek ölüme terkedilmelerine. Umarım gidip bakıyorsunuzdur ne durumda olduklarına. Ama kesin hemencecik sahiplendirilmişlerdir. Ve diğer baktığınız kedilerde çoğalınca kısırlaşamayacakları için ne olacak yine mi barınak? Ne iyi barınaklarımız var böyle 20 30 kediyi götürüyorsun bakıyorlar helal olsun ne diyeyim.

AsenaTuncay
AsenaTuncay

116830

Ya adam durumum yok diyor güvenmiş götürmüş tecrübesi yok yaşamamış, nedir bu bela okumalar. Kötü niyetli olsa burada sorar mı? Götürdü bitti sonuçta kim ne bilecek. Boşuna demiyorlar üslup herşeydir diye.

Bikedi
Bikedi

13753

Niye adami bu kadar gomup beddualar ettinkz? Dogru bildigini yapmis. Yaptiginin yanlis oldugunu beddua ve hakaret etmeden anlatamiyor musunuz?

Bundan sonra kedilerinizi barinaklarda ucretsiz kisirlastirabilirsiniz. Boylece yavrulama sorunu ortadan kalkar.

AsenaTuncay
AsenaTuncay

116830

Bu ülkede insanlar işsizlikten, çocuğuna bakamadığı için mahcubiyetten intihar ediyor. Ne kadar kolay bela okumak... Barınaklara götürmeyin kim köy yerinde barınaktan hayvan sahiplensin, ne zamana kadar bakılacak o hayvanlara güvenmeyin dersin anlatmaya çalışırsın vaziyeti. Yok olur mu niyet okuyucusu gibi Allah belanı versin. Burası insanları linçleme hakaret etme yeri değil. Buna da bir çözüm bulunsun artık insan birşey sormaya korkuyor.

Bikedi
Bikedi

13753

Hayvanlara yardim ediyor yasatmaya calisiyorsunuz, peki bozaci siraci dediginiz insanlarin hayvanlar icin ne yaptigini biliyor musunuz? Ne konuda duyar kasacagimi saga sola hakaret ve beddua eden birine soracak degilim.

okankara68
okankara68

669

kardeş demesi kolay ama köyde yaşıyorum ve kapının önünde çok kedi oluyor ve herkesin durumu senin gibi iyi değil bende istemezdim ama barınak gayet güzel görünüyordu mama süt su herşeyleri veriliyor orada gittim gözlemledim

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Lütfen haytapa ulaşın neredesiniz bilmiyorum ama il ilçe belediyelere ulaşın kaymakamlığa gidin yardım isteyin ve kısırlaştırın kısırlaştırmazsanız o 10 kedi 1 senede olacak yine 20 kedi yine götürüp bırakacaksın sonra yine yine yine kısır döngü. Ne yapıp edin kısırlaştırılması için mücadele edin. Belediyelerin görevi bu bu durumu aynen izah edin.

AsenaTuncay
AsenaTuncay

116830

Bizde çok zor şartlar altında bakıyoruz inanın. Daha şimdi sürekli gelmeyen bir kediyi mamayla kandırıp veterinere bıraktım kısırlaşması için. Kendi cebimden ödicem ne mecburiyetim var ki. Yılda 3 kere doğurup yavrularıyla oradan oraya saklanarak perişan olmalarını artık psikolojim kaldırmıyor çünkü. Sizde belediyeye götürüp aynı gün geri alabilirsiniz. Hangi birini götüreyim demeyin her ay 2 tane gitse bile fayda.

Kubra001
Kubra001

2960

Kısırlaştırma zorunluluğu barınaklarda çıkmadı henüz kediler için. Köpekler içün bi yasa var ama. Neyse konumuza dönelim. Eğer ki gidip gördüğünüzde barınak içinize sindiyse ve ziyaretçiye açıksa emin olun ona sizden daha iyi bakacaklar ki sonuçta orada da hayvansever insanlar görev yapıyor. Caniler değil! Yeri geldiği zaman gider görürsünüz bi bakarsınız kedicikler sahiplendirilmiş :) şu barınaklara işkence evi gözüyle bakmayın arkadaşlar yaw. Tamam istisnalar olabilir ama bu tüm barınakların ve çalışanlarının kötü olduğu anlamına gelmiyor. Ben barınaktan kedi sahiplendim ve üstelik başka şehirdeydiler kapıma kadar getirdiler yavruyu. Maması kumu biberonu vitamini ilaçlarıyla beraber. Önyargılı olmayın siz kaybedersiniz.

Kubra001
Kubra001

2960

İyi yapmışsın bu arada sokakta ölümünü izlemektense. Barınakta güvendeler bakma sen kızanlara. Kulaktan dolma bilgi sahibi insanlar onlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9379 Görüntüleme
  • 41 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR