Yetişkin Köpekte Tuvalet Eğitimi

AngelHacker
AngelHacker

695 Puan

4 yaşında. Genel komutları biliyor. Yanlış bir şey yaptığında uyarıyorum bırakıyor. WC eğitimini 3 ay civarı denemiş başaramamıştım. Bu yaştan sonra öğrenir mi? Nasıl bir yol izlemeliyim?

4 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

4 yaşına kadar eve mi yapıyor köpek?
3 saatte bir tuvalet için dışarı çıkarmalısın

Whitedog
Whitedog

2551

merhaba, temel tuvalet alışkanlığı kazanana kadar zibityus'un dediği gibi 3 saatte dışarı çıkarmak gerekir. sabah yürüyüşü için güneş doğduktan sonra bir saat içinde çıkarıp her üç saatte bir çıkarırsanız ortalama bir haftada eve hiçbir şekilde tuvalet yapmaz. üç saatte bir çıkarmaya başladığınızda dışarı yapmasa veya eve yapsa bile siz üç saat sonra çıkarın. bu yürüyüşlerin uzun olması gerekmiyor, saatli ve planlı olmaları yeterli. sonrasında bunu günde 3 sefere düşürebilirsiniz yetişkin olduğu için. bu yaşına gelmiş bundan sonra alışkanlık kazanamaz demeyin, hangi yaşta olursa olsun siz kararlı ve sabırlı olduğunuz sürece o alışkanlık kazanılır. bahçenin belli bir yerine yaptırmak yerine düzenli bir yürüyüş programı oluşturursanız zaten eve yapmayacaktır. iyi akşamlar :)

AngelHacker
AngelHacker

695

Bahçemde bakıyorum. Çimene yapıyor. Alıp çöpe atıyorum. Tuvaletini bahçede belli bir yere yapmasını istiyorum aslında. Mama saatleri belli ama günün her saati yapabiliyor tuvaletini. Uzun yürüyüşlerde de yapmıyor. Güvensiz hissediyor sanırım. Eve gelince yapıyor.

zibityus
zibityus

11845

ayrıca köpekler sürü merkezine tuvaletlerini yaparlarsa bu onların stresli olmalarına yol açar. ormandaki köpekler yaşadıkları yerden sürü merkezinden uzaklaşıp boşaltım yaplarlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 552 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR